Sťahovanie do Rakúska

15. júl 2023

Dobrý deň, v najbližšej dobe nás čaká sťahovanie do AT, rada by som si vzala svoj nábytok ( postele, matrace,pracovný stolík, oblečenie, regál s hračkami, kuch. Stôl, prípadne kuch. linku) viem, že tam ma to vyjde vyhodnejšie kúpiť ale úprimne nieje to staré a nemám popri práci a deťoch chuť na takéto nákupy. Stahovali ste sa s nábytkom? Koľko Vás to stálo? Viete mi odporučiť konkrétnu firmu?

rebrambora
15. júl 2023

V AT mas drvivu vacsinu podnajmov bez nabytku, cize vyjde ta to takto ovela lacnejsie. Odkial a kam sa stahujes?

olimuc
15. júl 2023

Ano ale DE ca 650 km …nebrala som ale uplne vsetko ale po skusenosti, by som radsej asi kupovala v iIkee. Cele stahovanie asi 2000€ 12 m3 o par veci som prisla(par mi doslo cudzich … ale stahovala som sa pocas korony, tym padom som nehla zobrat niekoho len s kamionom ale oficialnu firmu s fakturou … prisli asi po tyzdni🙈 takze ak mas svoju nehnutelnost … zober osobne veci a srdcovky a vsetko ostatne na mieste

svetlonos
15. júl 2023

Ahoj, my sme sa stahovali v ramci Rakuska o 250 km dalej. Vyslo nas to okolo 1000 €, rozpadla sa jedna skryna ( nasou chybou).
Ked sme sa stahovali z SK do AT, nebrala som nic. Objednaj v AT Ikei predom, daj to niekomu poskladat. Pridite uz do bytu s hotovym nabytkom.
Usetris nakladanie a vykladanie tazkeho nabytku. Pracku sme objednali a za priplatok nam ju vyniesli do bytu - 3 poschodie bez vytahu.
Budes rada, ked vylozis handry, hracky, kuchynu do skryn. Nie vsade v AT je v bytoch kuchyna - nabytok. To treba zistit.
Ake tiez by som rafsrj riesila kupit a zlozit pred stahovanim v at ako vlacit to z sk.

autor
15. júl 2023

Z východu do Salzburgu. V byte nieje nábytok. Napadla mi ešte myšlienka prenajať dodávku z SK a zohnať šoféra ale nebol by s tým nejaký problém s colníkmi napr.?

tramtada31
15. júl 2023

Hlavne tá dodávka z SK bez tej eko nálepky nemôže jazdit po rakuskych cestach. Aby tá to v konečnom dôsledku nevyslo ešte drahsie.

autor
16. júl 2023

@tramtada31 čo znamená tá nálepka? Ešte som o tom nepočula

olimuc
16. júl 2023

Podla toho aka dodacia a kam do Salzburgu ide .. su eko zony kam vojde len s povolenim alebo trosku zariskujes a zaplatis pokutu. Tiez si zisti ci sa na ulici da volne parkovat alebo je potrebne ohlasenie aby bolo miesto … colnici problemy nerobia pokial bud ide na fakturu ako firma alebo ma nieco dobre “vymyslene” … samozrejme hovorime o mini dodavke s max nakladovou hmostnostou do 1tony … taka mala plachta do 3,5 t. Vsetko vacsie je spojene s problemami kvoli pauzam, idu na kruhy atd … (skusenost nie so stahovanim ale s dorucovanim tovaru v casovom sklze). Toto je ale vhodne skor na vela kartonov s osobnymi vecami a nabytok z Ikey kt sa posklada ako Tetris