Ahojte.chcela by som sa opytat ci ste sa uz niektora rozvadzala v rakusku.muza mam slovaka a z toho co som vycitala na internete sa muaime rozviest tu kedze tu zijeme a chcela by som vediet co ma caka.Dakujem
@liljana ja som sa docitala to ze kde v poslednom polroku zijes a si zdravotne poistena.ale bolo by to super keby to slo na slovensku riesit tu som citala ze potrebuju psychologicke posudky deti ku kazdemu rozvodu a deti do toho takto tahat nechcem
Podľa nižšie uvedeného linku môžete podať žiadosť o rozvod na Slovensku aj v Rakúsku, proste EU práva - tam, kde chceš:
Právo, ktorým sa riadi váš rozvod, nemusí byť nevyhnutne právom krajiny, v ktorej žiadate o rozvod.
17 krajín EÚ prijalo jednotný súbor pravidiel na stanovenie toho, ktoré právo by sa malo uplatňovať na riešenie cezhraničných rozvodov. Sú to tieto krajiny: Belgicko, Bulharsko, Estónsko, Francúzsko, Grécko, Litva, Lotyšsko, Luxembursko, Maďarsko, Malta, Nemecko, Portugalsko, Rakúsko, Rumunsko, Slovinsko, Španielsko a Taliansko.
Vo všetkých uvedených 17 krajinách platí možnosť dohodnúť sa s partnerom na uplatnení práva:
krajiny, v ktorej vy a váš partner žijete
krajiny, v ktorej ste žili naposledy spolu za predpokladu, že jeden z vás v nej stále žije
krajiny, ktorej jeden z vás je štátnym príslušníkom, alebo
krajiny, v ktorej podávate žiadosť o rozvod
@sovica dakujem toto mi velmo pomohlo nevedela som ze zavazi aj statna prislusnost
Rozvádzať sa máte v krajine kde ste sa brqli, kamoška to tiez rieši
@stellarstar odporucali mi rozviest sa tu koli podmienkam po rozvode ale bojim sa ze by som potom nemohla s detmi odist na SK ked by som chcela. A na sud sa bude treba dostavit osobne predpokladam vsak
Skor to bude podla toho, v ktorej krajine ste sa brali. V at alebo sk? A ak ste sa brali na sk, tak by mala platit adresa posledneho spolocneho pobytu.