Dobry den prosim vas neviete my poradiť ako vybaviť rodinne prídavky v rakusku? Žijeme na Slovensku ale manžel robi v rakusku a ze je to potrebné vybavit tam ale nevieme ako 🤷🏼♀️dakujem za radi
@miriam7979 to co uz bolo povedane a vybavuje sa to ziadostou cez Finanzamt, oni vyzvu na dolozenie dokumentov. Teba to tri mesiace od podania ziadosti. Vyplacaju ich aj spatne k tomu datumu. Alebo odkedy vznikol narok.
Dobrý večer, Miriam, prídavky poberáme i my z Rakúska. Viem pomôcť, ak ešte treba.
Ahojte pripnem sa sem kedze to je najnovsi prispevok tohto typu. Riesili ste familienbeihilfe aj pre dve deti? Ak ano ta ziadost ma byt podana dva krat na kazde dieta? Alebo je ziadost kde sa vpisu obe deti . Ja som poberala prispevok na syna, minuly rok sa mi narodila dcerka tak som podala novu ziadost na nu ale stopli mi pridavky lebo ze ta ziadost musi byt na obe deti .
Ahoj, áno, na svoje.Keď sme to podávali, dala sa len jedna žiadosť, ale vypísali sa údaje o 2 deťoch. Stačí prekopírovať stránku potrebného formulára o dieťaťi a vyplniť doň údaje o 2. dieťaťi. Takto sme to urobili my a bolo to OK pre Finanzamt.
Kľudne mi napíš na janakratka@hotmail.com.
Ahojte, stalo sa niektorej, že keď ziadaju po 2 rokoch opäť potvrdenia (skolka/praca/pobyt/sr pridavky) a odoslali ste to vcas- dorucene 20.5 a ziadali to do 27.5- ze v dalsi mesiac vam nedosli peniaze? Volala som tam a ze maju to dorucene ale nespracovali to… mne sa to zabtie roky nikdy este nestalo a teda neviem kolko mam cakat kym to spracuju?
chcem sa opýtat, ak by manzel ukončil pracu v AT (robí tam skoro 2 roky) bude mať nárok na podporu? alebo PN a podporu?
a počas tejto doby je to vykonávanie zárobkovej činnosti...? považuje sa to vtedy ako výkon zárobkovej činnosti ako na SR a platia aj tam prídavky? alebo už sa to ruší
Ďakujem
PS začíname to konečne vybavovať a asi aj hneď končíme 🙄
Ahojte ;) sk by mal niekto záujem, vybavujem prídavky na deti, rodičovský príspevok s daňové priznania z Rakúska a Slovenska. Kľudne ma kontaktujte . terezakozova@icloud.com
@monchichichi ahoj, aj mne žiadali potvrdenia. Tiež som to poslala a do dnešného dňa neprišiel stále ani cent :( čakám mesiac čo mesiac kedy to príde, lebo nám tie peniažky fakt chýbajú....už ti to znova posielajú, alebo stále čakáš?
@patka23 ahoj, alno mesiac vynechali. A potom doposlali
@monchichichi ale volala som tam
@monchichichi
@monchichichi dakujem za info <3 no asi si pockam dlhsie, lebo ja sa po nemecky nedohovorim, asi by som nevybavila nic :(
@patka23 muž by to mal mat aj vo svojom konte na dane uvedene inak.
@zuul Jasné.Prosím, napíš mi na janakratka@hotmail.com. Preberieme to spolu.
najprav potrebujes potvrdenie od slovenskeho socialneho uradu, kolko beries u nas, a v Rakusku ti doplatia rozdiel. je to vlastne urad prace. oddelenie socialnych veci a rodiny. ptom s prelozenym rodnym listom podas ziadost v rakusku, najdes online stranku.