Rodinné prídavky v Rakúsku

miriam7979
14. feb 2024

Dobry den prosim vas neviete my poradiť ako vybaviť rodinne prídavky v rakusku? Žijeme na Slovensku ale manžel robi v rakusku a ze je to potrebné vybavit tam ale nevieme ako 🤷🏼‍♀️dakujem za radi

denkatn
14. feb 2024

najprav potrebujes potvrdenie od slovenskeho socialneho uradu, kolko beries u nas, a v Rakusku ti doplatia rozdiel. je to vlastne urad prace. oddelenie socialnych veci a rodiny. ptom s prelozenym rodnym listom podas ziadost v rakusku, najdes online stranku.

kiki68
14. feb 2024

@miriam7979 to co uz bolo povedane a vybavuje sa to ziadostou cez Finanzamt, oni vyzvu na dolozenie dokumentov. Teba to tri mesiace od podania ziadosti. Vyplacaju ich aj spatne k tomu datumu. Alebo odkedy vznikol narok.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sortka
19. apr 2024

Dobrý večer, Miriam, prídavky poberáme i my z Rakúska. Viem pomôcť, ak ešte treba.

happymummyy
7. máj 2024

Ahojte pripnem sa sem kedze to je najnovsi prispevok tohto typu. Riesili ste familienbeihilfe aj pre dve deti? Ak ano ta ziadost ma byt podana dva krat na kazde dieta? Alebo je ziadost kde sa vpisu obe deti . Ja som poberala prispevok na syna, minuly rok sa mi narodila dcerka tak som podala novu ziadost na nu ale stopli mi pridavky lebo ze ta ziadost musi byt na obe deti .

sortka
8. máj 2024

Ahoj, áno, na svoje.Keď sme to podávali, dala sa len jedna žiadosť, ale vypísali sa údaje o 2 deťoch. Stačí prekopírovať stránku potrebného formulára o dieťaťi a vyplniť doň údaje o 2. dieťaťi. Takto sme to urobili my a bolo to OK pre Finanzamt.

gabs31
9. máj 2024

@sortka ja by som uvítala pomoc. 🙏Ďakujem.

sortka
10. máj 2024

Kľudne mi napíš na janakratka@hotmail.com.

monchichichi
13. jún 2024

Ahojte, stalo sa niektorej, že keď ziadaju po 2 rokoch opäť potvrdenia (skolka/praca/pobyt/sr pridavky) a odoslali ste to vcas- dorucene 20.5 a ziadali to do 27.5- ze v dalsi mesiac vam nedosli peniaze? Volala som tam a ze maju to dorucene ale nespracovali to… mne sa to zabtie roky nikdy este nestalo a teda neviem kolko mam cakat kym to spracuju?

kratulka
8. aug 2024

chcem sa opýtat, ak by manzel ukončil pracu v AT (robí tam skoro 2 roky) bude mať nárok na podporu? alebo PN a podporu?
a počas tejto doby je to vykonávanie zárobkovej činnosti...? považuje sa to vtedy ako výkon zárobkovej činnosti ako na SR a platia aj tam prídavky? alebo už sa to ruší

Ďakujem

PS začíname to konečne vybavovať a asi aj hneď končíme 🙄

tundra
8. aug 2024

@kratulka pokial chce byt manzel na AMS,musi byt v Rakusku,nemôze ist na Slovensko.Pravidla su velmi prisne a kontroluju to.Existuje export davok,to znamena,ze by mu vznikol narok na Slovensku,ale tiez je tam vela byrokracie.

kratulka
8. aug 2024

@tundra neviem čo je sms.. asi PN..ako nevadí... Len zisťujem možnosti zas si nedám koleno vŕtať pre eurá...
🤭

kratulka
8. aug 2024

@tundra oprava AMS

tundra
8. aug 2024

@kratulka AMS rakusky urad prace

teruska999
6. sep 2024

Ahojte ;) sk by mal niekto záujem, vybavujem prídavky na deti, rodičovský príspevok s daňové priznania z Rakúska a Slovenska. Kľudne ma kontaktujte . terezakozova@icloud.com

patka23
9. sep 2024

@monchichichi ahoj, aj mne žiadali potvrdenia. Tiež som to poslala a do dnešného dňa neprišiel stále ani cent :( čakám mesiac čo mesiac kedy to príde, lebo nám tie peniažky fakt chýbajú....už ti to znova posielajú, alebo stále čakáš?

monchichichi
4. okt 2024

@patka23 ahoj, alno mesiac vynechali. A potom doposlali

monchichichi
4. okt 2024

@monchichichi ale volala som tam

patka23
8. okt 2024

@monchichichi
@monchichichi dakujem za info <3 no asi si pockam dlhsie, lebo ja sa po nemecky nedohovorim, asi by som nevybavila nic :(

sortka
8. okt 2024

@patka23 Ak potrebujete pomôcť, ozvite sa. Sami poberáme 13 rokov prídavky z Rakúska na dvojičky, takže skúseností máme bohato . Aj so stopnutím a obnovením prídavkov.

patka23
9. okt 2024

@sortka Jej ďakujem veľmi pekne, no ja mám všetko odoslané, ale zatiaľ nijaká odozva. Peniažky stále neposielajú , papier tiež neprišiel nijaký. Jedine tam zavolať, ale to ja nedám a zas cez Vás zisťovať...neviem no 🙂 ste veľmi zlatá

monchichichi
9. okt 2024

@patka23 muž by to mal mat aj vo svojom konte na dane uvedene inak.

zuul
14. okt 2024

@sortka Ahoj, prosím ťa bola by si mi ochotná pomôcť s prídavkami na 2 deti? Manžel pracuje v AT od 06/2024...googlím, no som stratená. Bola by som ti veľmi vďačná za pomoc. Ďakujem ti.

sortka
14. okt 2024

@zuul Jasné.Prosím, napíš mi na janakratka@hotmail.com. Preberieme to spolu.