Recepčná v Rakúsku

leonifarbiarova
29. okt 2023

Ahojte,
máte niekto skúsenosť s prácou na recepcii v nemecky hovoriacich krajinách?
Ako ste zvládali telefonáty vybavovať v nemeckom jazyku? Viem, že C1 nemčiny je potrebná ale aj tak, by som rada vedela ako ste to zvládali, keď neni native speaker.
A ako ste sa vôbec dostali na tuto pozíciu? Mali ste nejake predosle skusenosti?

rebrambora
29. okt 2023

Nuz niektore dialekty su vyslovene nezrozumitelne 😀 ale da sa to naucit, casom. Ved vyskusaj, nic za to nedas.

bmolko
29. okt 2023

Ja robim v Rakusku v hoteli na recepcii uz 4ty rok. S nemcinou samozrejme nemam problem (ani s dialektami). Ale ja som ju studovala NJ od ZS cez gympel az po VŠ. Okrem toho mam este taliancinu a anglictinu.

micusa2222
30. okt 2023

@leonifarbiarova a vieš dobre po nemecky, keď kladieš tieto otázky ?

melanta
30. okt 2023

Niekto, kto ovláda jazyk na úrovni C1 nemôže mať absolútne strach z komunikácie, pretože rozpráva úplne špičkovo. Ale stretávam sa často s tým, že ľudia si myslia, že sú úroveň C1 a nie sú ani B2. Takže skús sa nechať otestovať, certifikovať. Neverím totiž, že človek ovládajúci jazyk na úrovni C1 bude mať strach postaviť sa na recepciu.

leonifarbiarova
autor
30. okt 2023

Nemčinu ešte na C1 nemám. Asi preto si to ešte neviem predstaviť, preto sa pýtam aké mate skúsenosti. Momentálne ešte študujem na Slovensku a neplánujem tento rok pracovať ešte na recepcii kvôli jazyku. Pracovala som v zahraničí len ako čašnícka.

melanta
30. okt 2023

@leonifarbiarova skús si na google nájsť nejaké kvalitné online testy na overenie úrovne. A zameraj sa v rámci samoštúdia na zdokonaľovanie slovnej zásoby v tejto oblasti. Ak si na úrovni aspoň B1, tak sa vieš na úroveň B2 dostať pomerne rýchlo, pokiaľ spojíš školu so samoštúdiom. A v bežnom hotely ti bude postačovať B2 úroveň na recepciu.

leonifarbiarova
autor
30. okt 2023

@melanta B1 úroveň mam, kedy som si robila test vyšlo mi B2 ale to je v podstate len o gramatickej stranke. V rozpravani sa na B2 rozhodne necitim.

bmolko
31. okt 2023

na recepcii ti nestaci len rozpravat, tam musis mat aj bezchybnu gramatiku, vsak odpisujes klientom na maily, robiš pre nich ponuky atd.