Dobrý deň chcel by som sa spýtať ci tu ma niekto skúsenosti z rakúskymi policajtmi. Pred 10 dnami mi tam zobrali malý technický preukaz a ŠPZ od auta. A neviem sa knim teraz dopátrať na základe čoho a kedy mi ich vrátia zobrali mi ich kvôli zlému technickému stavu pneumatík. Naozaj poprosím o radi kto ma štítok nejaké skúsenosti ďakujem
Minimalne v systeme to vedia dohladat podla SPZ an ale je tam Verfahrung. Standardne pride predvolanie/ pokuta na TP adresu, kde je Auto registrovane. Moj ex takto isiel, platil 1300 eur za prekrocenie rychlosti. Tak uz mal predvolanie normalne. Kamos mal nehodu,musel si najat pravnika v Rakusku a potom platil myslim 1500 pokutu za nehodu a este 3000 za skodu na cudzom aute. Ale to trvalo pol roka. Zistil ze kto to ma na starosti, to zistis cez ten centralny register u nich na Polizei a potom uz len kto je Sachbearbeiter
Nič nie je prepojené. A teda, aby ti vzali spz kvôli pneumatikam je dosť brutalne. To zvyknú robiť, keď ohrozujes seba i ostatných na ceste. Dali ti určite papier a číslo, treba tam zavolať a pýtať sa, čo ďalej. Za normálnych okolností nesmieš už autom nikam ísť, len do najbližšieho pneuservisu, dať nasadiť nové, neojazdené gumy, zaplatiť poplatok za vrátenie značiek plus pokutu a môžeš ísť ďalej. Len to obvykle nebýva na počkanie. Keď poslali značky na sk, máš prúser jak Brno.
@kiki68, áno, rýchlosť, tam sú medzinárodné dohody a to funguje. Ale všetko ostatné je čistý chaos. Stačí diaľničná pokuta (za známku a nie za rýchlosť) a každý to rieši inak. Pokuty za technicky stav su hotovy Babylon. Tam sa nedohodne nikto s nikým a každý (štát) je pápežskejsi než pápež a trvá na tom, že práve on to robí správne. Ja som pred dvoma rokmi stratila peňaženku. Vybaviť nový vodičák bolo na úrovni vesmírnej misie, keď sa nakoniec našli aspoň doklady, bola som ochotná zlodeja aj odmeniť. A keď nám vymenili (za iné ukradnuté) značky na aute, dostávali sme z každého okrsku pokuty vyše roka, lebo neboli navzájom poprepájané. Vrámci Viedne. Tak ďaleko sú s prepojením 🤣🤣🤣
@mn8 ved sa obrat priamo na policiu, co to riesila. Ti by mali vediet povedat, ze za akych podmienok dostanes dokumenty naspat. Ten system je uz prepojeny so SK, cize by to malo byt riesene celkovo.