Rakúske Alpy - kúpa apartmánu

17. apr 2023

Ahojte ma niekto osobnú skúsenosť? Ktoré miesto odporúčate pre aktívnu letnú aj zimnú dovolenku ( jazera, túry, bike, lyže, )vhodné aj pre rodiny s deťmi.
Apartmán chceme celoročne prenajímať.
Ďakujem.

felycity
17. apr 2023

Ja by som sa rozhodovala pre Korutansko cast klagenfurt woerthersee alebo troska vysiie milstattersee , pripadne bad kleinkirchheim- v lete jazera, tury, bicykel, zima blizko bad kleikircheim , turracher hohe do hodiny molltaller gletscher, nassfeld... + cca 2-3 hod do talianska k moru.

mamaaja82
17. apr 2023

Kitzbühel je pre mna najkrajsi zila som tam roky

autor
17. apr 2023

Ďakujem mne sa paci Zell am See ale pozriem aj spomínané oblasti.

autor
18. apr 2023

@felycity v Korutansku je možnosť aj lyžovania či skor jazerá a turistika..Ďakujem.

felycity
18. apr 2023

oboje : napr. Woerthersee nazývajú rakúsky karibik kde už je skoro mediteriánska klíma v lete , cca 30 min sú gerlitzen alpen ( lyžovanie + turistika ), cca 50 min od woerther see je Bad Kleinkirchheim ( lyžovanie + turistika, aj pre bike kopce), dole pod bad kleinkircheim je jazero Millstattäer see = kúpanie a cyklistika ( okolo všetkých jazier sa dá robiť cyklistika), ak má niekto apartmán a chce sa mu tak napr woerthersee - villach - Nassfeld cca 1h 20 min - super stredisko, alebo dá sa aj dalej vyskúšať Molltaler Gletscher... pozrite si mapu a cieľové body.... ja som pochodila dosť v Rakúsku, ale toto sa mi páči kvôli aj letným možnostiam ( nehovoriac že je to cca 2 - 3 hod na sever Talianska k moru) aj kvôli zime/lyžovanie...

autor
18. apr 2023

@felycity super, ďakujem veľmi pekne.