Zdravim , Pracujem v rakúsku už 2 roky mam tu byt a prechodný pobyt . Firma pre ktorú pracujem chce aby som sa stal fixným zamestnancom ( predtým som bol cez agentúru ) a vybavil si Trvalý pobyt teda Hauptwohnsitz , s tým sa viaže aj prihlásenie môjho auta na Rakúske Špz . Auto síce nepatrí mne je napísané na firmu môjho rodinného príslušnika . Je možne auto nahlásiť a platit len tu cestnú daň a nechať auto na SK špz ? Tak isto to je aj pri autách z leasingoviek . Ďakujem za odpoveď .
@dejf1258 Auto ak je v sk uctovnictve nemozes dat na rakuske SPZ, cize postup je taky, ze o tom informuje Finanzamt, oni vyziadaju nejake potvrdenia od nasho DU na Slovensku. Musis mat tiez splnomocnenie na jazdenie tym autom. Riesili sme to v Rakusku, takze viem ze co ide a nejde. V tomto pripade ten Hauptwohnsitz nebude menit podstatu. Az keby sa Auto vyjme z odpisov dane na Sk, tak sa musi potom prehlasit na AT system.
@dejf1258 nas synovec zijuci v Rakusku,po zdedeni rodinneho domu tu na sk,si hned prihlasil svoje auto, tu na sk,lebo prenho je tu poistenie auta omnoho lacnejsie ako
v Rakusku,.Kedze rodinneho domu je dedicom ,tak asi tu ma aj prechodny pobyt..ale ci bolo aj nutne si zmenit špz,veru to uz neviem ,Ale on ma svoje sukromne auto