Prídavky na dieťa v Rakúsku

martinka191228
28. júl 2024

Ahojte, vedel by mi niekto pomôcť kde alebo skym by som vedela vybaviť detské prídavky v Rakúsku? Alebo je tu niekto kto by mi vyplnil papiere v Nemčine a dohodneme sa na cene. Neviem ako by sa viac oplatilo či ja sama by som si vyplnila papire alebo cez nejakú agentúru aby to bolo čo najrýchlejšie vybavenie.

ktochytavzite
28. júl 2024

@martinka191228 Frau Pramas to robi.

tundra
28. júl 2024

@martinka191228 v dnesne dobe internetu a prekladacov,to zvladnes aj sama.
Rychlo to nebude,min. 3.mesiace...zalezi,ktory finanzamt.

martinka191228
autor
28. júl 2024

@ktochytavzite koľko pýtajú za vyplenie papierov?

martinka191228
autor
28. júl 2024

@tundra mne by už trebalo vybavovať už od februára nedostávam detské prídavky. Na internete som čítala že agentúry pýtajú 300 euro zato že oni vybavujú detské prídavky . Svokor si sám vypĺňal a pomalý druhý rok nedostal nič. Tak naozaj neviem či sama si mám vyplniť alebo cez agentúru

tundra
28. júl 2024

@martinka191228 ak nemal vsetky podklady a korenspondencnu adresu v AT,tak je to logicke.
Poslu vyzvu na doplnenie udajov a ked neposles,nic nedostanes.Pravidelne,ked som bol v Rakusku,posielali vyzvy na aktualizaciu udajov.
Manzel pracuje v AT?

eternity24
28. júl 2024

@martinka191228 ak svokor nedostal druhý rok nič, tak musel mal nekompletnu žiadosť. Oni vždy posúdia to, co od teba dostanú a potom ti poslu stanovisko, kde uvádzajú, čo im chyba a potrebuju to doplniť/ ske doklady atd. Schválenie môže trvať pól roka, nie dva. Ak zase tebe nevyplácajú už od februára, mala si to riešiť v marci/apríli.
A doba schválenia, teda jej dĺžka nezabudni od toho, či ti papiere vyplní agentúra alebo ty sama. Ide o to, či ich vyplnis správne a ci pošleš kompletne doklady.

martinka191228
autor
28. júl 2024

@tundra svokor stále posiela papiere, aj keď tam volá tak že všetko je v poriadku. Áno priateľ mi pracuje v Rusku v živnosť.

tundra
28. júl 2024

@martinka191228 z môjho pohladu,dalsie dve komplikacie.Nie je to manzel a pracuje na zivnost.
A preco priatel nesadne do auta,nezastavi sa osobne na finanzamte a neopyta sa.To je najrychlejsia cesta,osobny kontakt.Vzdy som vsetko riesil osobne,ci pridavky alebo manzelkinu matersku.Tisic potvrdeni,ale vsetko sa vyriesilo.

ktochytavzite
28. júl 2024

@martinka191228 aktualne me iem,pred 5 rokmi 200€

eternity24
28. júl 2024

@eternity24 A ešte doplním, že oni prídavky schvaľujú na určitú dobu, napr na jeden rok a po uplynutí tejto doby znova žiadajú aktualizovať údaje, doplniť doklady. Potom znova čakáš kým to spracujú. Ale prídavok vždy vyplatia aj spätne.

ktochytavzite
28. júl 2024

@tundra presne,dalsia vec ze cez telefon kazdy nieco ine povedal,to mna tak vytacalo

martinka191228
autor
29. júl 2024

Prosím kde by som vedela zohnať tie papiere na detské prídavky?