Ahojte, vedel by mi niekto pomôcť kde alebo skym by som vedela vybaviť detské prídavky v Rakúsku? Alebo je tu niekto kto by mi vyplnil papiere v Nemčine a dohodneme sa na cene. Neviem ako by sa viac oplatilo či ja sama by som si vyplnila papire alebo cez nejakú agentúru aby to bolo čo najrýchlejšie vybavenie.
@martinka191228 v dnesne dobe internetu a prekladacov,to zvladnes aj sama.
Rychlo to nebude,min. 3.mesiace...zalezi,ktory finanzamt.
@ktochytavzite koľko pýtajú za vyplenie papierov?
@tundra mne by už trebalo vybavovať už od februára nedostávam detské prídavky. Na internete som čítala že agentúry pýtajú 300 euro zato že oni vybavujú detské prídavky . Svokor si sám vypĺňal a pomalý druhý rok nedostal nič. Tak naozaj neviem či sama si mám vyplniť alebo cez agentúru
@martinka191228 ak nemal vsetky podklady a korenspondencnu adresu v AT,tak je to logicke.
Poslu vyzvu na doplnenie udajov a ked neposles,nic nedostanes.Pravidelne,ked som bol v Rakusku,posielali vyzvy na aktualizaciu udajov.
Manzel pracuje v AT?
@martinka191228 ak svokor nedostal druhý rok nič, tak musel mal nekompletnu žiadosť. Oni vždy posúdia to, co od teba dostanú a potom ti poslu stanovisko, kde uvádzajú, čo im chyba a potrebuju to doplniť/ ske doklady atd. Schválenie môže trvať pól roka, nie dva. Ak zase tebe nevyplácajú už od februára, mala si to riešiť v marci/apríli.
A doba schválenia, teda jej dĺžka nezabudni od toho, či ti papiere vyplní agentúra alebo ty sama. Ide o to, či ich vyplnis správne a ci pošleš kompletne doklady.
@tundra svokor stále posiela papiere, aj keď tam volá tak že všetko je v poriadku. Áno priateľ mi pracuje v Rusku v živnosť.
@martinka191228 z môjho pohladu,dalsie dve komplikacie.Nie je to manzel a pracuje na zivnost.
A preco priatel nesadne do auta,nezastavi sa osobne na finanzamte a neopyta sa.To je najrychlejsia cesta,osobny kontakt.Vzdy som vsetko riesil osobne,ci pridavky alebo manzelkinu matersku.Tisic potvrdeni,ale vsetko sa vyriesilo.
@martinka191228 aktualne me iem,pred 5 rokmi 200€
@eternity24 A ešte doplním, že oni prídavky schvaľujú na určitú dobu, napr na jeden rok a po uplynutí tejto doby znova žiadajú aktualizovať údaje, doplniť doklady. Potom znova čakáš kým to spracujú. Ale prídavok vždy vyplatia aj spätne.
@tundra presne,dalsia vec ze cez telefon kazdy nieco ine povedal,to mna tak vytacalo
Prosím kde by som vedela zohnať tie papiere na detské prídavky?
@martinka191228 Frau Pramas to robi.