Ahojte viem že to sem nepatrí ale chcem sa spýtať a poradiť. Môj manžel začal pracovať v Rakúsku keďže bývame samí v domácnosti a máme dieťa ktoré nastúpilo do 1. rocnika tak nemal nám kto pomôcť, tak som musela dať výpoveď v práci keďže som pracovala na 2 zmeny tak teraz poberám podporu v nezamestnanosti SR a keď skončí plánujem si nájsť prácu aby nám to vyhovovalo. Ale chcem sa spýtať či mi viete poradiť či má manžel nárok na mňa keďže som nezamestnaná nárok na peniaze aj v Rakúsku???.... Má stým niekto skúsenosti??.. Ďakujem ☺️
@dominikamalikova ake peniaze na teba v rakúsku? On led pracuje a ty nie tak on za na teba v AT nič nedostane
@dominikamalikova Nema narok na ziadne peniaze na Teba. Jedine keby sa Ty prestahujes do Rakuska tak mas narok si cez AMS nejak preniest tie peniaze v nejakej vyske k nim a dalej Ta budu riesit oni, nakolko tam budes mat trvaly pobyt a teda dostanes kurzy nejake a budu sa snazit Ta zamestnat vo najskor to pojde. Ale manzel s tym nema nic.
Mate narok na pridavky. Narok na podporu ma ten, kto si platil odvody. Ked strati manzel pracu, tak si on moze poziadat on o podporu na Slovensku. Podmienka poberania podpory v rakusku je byvanie v Rakusku. Ty ked si neplatis podporu, ani ziadnu nedostanes. Nikde na svete. Podpora sa neprenasa na ine osoby. Ani plnenia z poistenia,...
Na aké peniaze by mal mať akože nárok? Dávka na manželku doma neexistuje. Ty by si pripadne mohla mať nárok na prenos tvojej dávky do at. V daňovom priznaní sa muž môže uplatniť zľavu na živitela rodiny. A teda rodinné prídavky. Inak smola.