Parkovanie vo Viedni blízko Stephansdome

evak10_
23. aug 2024

Ahojte
Vedeli by ste mi poradiť či sa dá parkovať vo viedni v tesnej blízkosti Stephansdome? Ideme autom a ideš nami aj starí rodicia a veľmi to túžia vidieť len cestu vlakom/metrom nezvládnu (obaja uz maju ce 75) a jediná možnosť je parkovať niekde v centre.
Ďakujem

pinkgirl
23. aug 2024

@evak10_ s parkovaním neporadím, ale metro má všade výťahy, takže aj s kočíkom a menej pohyblivými sa dá v pohode zvládnuť. Stanica metra je priamo pred Stephansdom.

veronka1996
23. aug 2024

Rovno na Stephansplatz hneď pri Dóme je podzemné parkovisko BOE. Len pozor, môžu tam len nižšie autá do výšky 1,5m. Takže ak máte väčšie SUV, nevojdete sa tam. Ďalšie parkovisko je na Sterngasse, ale to už je od Dómu asi 500m. Dá sa zaparkovať aj na ulici pred pešou zónou (napr. na Wollzeile), ale tam je riziko, že budú všetky miesta obsadené. Prípadne krúžiť okolo a hľadať.

kiki68
23. aug 2024

Okolo su Tiefgaragen, zalezi z ktorej strany, plus tak kde je Kurzparkzone, tak normalne date 2 hod Parkschein ( kupite v Rakusku na pumpe, v trafike), tych podzemiek je tam z kazdej strany dost. Len zalezi z ktorej ulice pridete.