Ahojte,
neviete z osobnej skusenosti odporucit cloveka, ktory by v Rakusku vybavil vsetky potrebne papiere za nas? Rodinne pridavky, veci v zdravotnej poistovni, neskor aj danove. Proste niekoho, kto sa tomu profesionalne venuje a aj tomu rozumie a vsetko vybavime mailom.
A este sa chcem spytat, ci niekoho dieta aktualne nenastupuje do 1.rocnika ZS a jeden z rodicov pracuje v Rakusku. Pytam sa kvoli prispevku 110€ pre prvaka.
Dakujem
@9martinocka skupina na fb.-ako si vybavím Wochengeld atd.sú tam super baby
Si to predstavuješ ako Hurvinek valku. Mate tu prácu, poistenie, prostriedky? Chcete len doplatok k RP alebo sa sťahujete? Príspevok pre prvákov neexistuje, len pre školopovinné deti, za tento rok už bol vyplatený v auguste, takže až na rok. 🤷♀️
@9martinocka dostavas rodinné zo Slovenska a z rakuska bude doplatok?
@vroni ved jej to vyplatia spätne,aj príspevok pre školopovinné dieťa
@79viktoria79, nie, ak ešte nie sú prihlásení. Alebo muž nastupuje od septembra. Nie keď ho dostala už na sk...... Tisíc možnosti.
@79viktoria79 zo Slovenska uz nedostavam, tu mi pozastavili. Muz pracuje v Rakusku a potrebujeme vybavit tam.
@vroni a ten prispevok co som pisala dostava jednorazovo kazde dieta, ktore nastupuje 1.krat na ZŠ a je vyplacany az v oktobri (ti, co poberaju rodinne na SK im pride automaticky, ost. musia dat ziadost)
@9martinocka, si na materskej alebo prečo pozastavili? Idete za mužom? Odkedy chcete žiadať? Niečo sa online a mailom vybaviť dá, niečo nie. A podľa toho, co chcete vybaviť. Na daňové mate čas, tieto prihlasovacky vám účtovník robiť nebude a agentúra zase nespraví daňové.
Ahoj, my sme vsetko vybavovali cez slovensku spolocnost TAXIN.
Komunikovali sme e-mailom.
Vybavovali nam pridavky, rodicovsky prispevok
@9martinocka ale ked zoberieš zo Slovenska,tak Rakúsko ti to odrata, nemôžeš brat 2x príspevok,aj min roj tak veľa ľudí vracalo peniaze naspäť
@9martinocka v at dostavaju vsetky skolopovinne deti 100e, toho roku sme ho dostali uz v auguste...
@vroni keby si si to prihodila ako napln prace do svojej firmy, tak by si bola tazko za vodou😂😂 mysli potom na mna, prosim ta, pokryjem ti oblast mostviertlu😂😂😂
@guiseppinka, nestraš. Stačí mi, koľko s týmito inštitúciami komunikovať musím. Dobrovoľne túto činnosť ešte rozširovať... Nie, nie, nie, na to mi chýba porcia zdravého masochizmu... 🤣🤣🤣
@9martinocka ved si to normalne stiahnite tie tlaci a pre Rakusko a vybavte. Par ludi pomaha co viem, skus v skupine Schwanger in Osterreich na fb, tak su myslim dve damy, co s tym pomahaju. Hoci vypisat tlacivo a podat nie je nejaka veda. A tiez vsade mas lehotu okolo 3-6 mes na spracovanie ziadosti ( cize nerobit paniku, ze to nechodi)