Opatrovanie v Rakúsku

3. apr 2023

Ahojte, je tu niekto kto opatruje v Rakúsku respektíve opatroval, aké boli začiatky, respektíve prvý turnus. Ďakujem.

oli18
3. apr 2023

Kamoška vravela, že najdlhšie 14 dní v živote. Závisí to od rodiny, do ktorej sa dostaneš, od pacienta, od tvojich znalostí, od tvojej povahy.

svetlonos
4. apr 2023

Ahoj a mas uz agenturu/ rodinu? Ja som mala uzasnu babku aj jej rodinu. Moj prvy turnus trval5-6 tyzdnov. Kolegyna ochorela a hladali novu. Ja som isla mlada bez deti, partnera, takze ine plany som nemala, nevadilo mi to.
Babka mala demenciu ale bola fit, samoobsluzna vo vsetkom, len chodila vonku s choditkom. Jej rodina chodila obden, priniesli kolace. Alebo nas vzali do mesta na obed ci na zahradnu chatku. Babka vedela sucasne hrat karty, strykovat, pozerat telku i citat noviny
Ked som to skontrolovala, fakt vecela vsetko vnimat 🤣🥰🤣.
Lepsie som to mat ani nemohla. Obcas mi povolili prestavku i pol dna 🙂

autor
4. apr 2023

@svetlonos mam agentúru, samozrejme, ja sa obávam jazykovej bariéry, ako to bolo?

eternity24
4. apr 2023

To je tiež rôzne. Záleží od toho aký bude pacient/rodina tolerantný k vašim jazykovým znalostiam. A tiež budete musieť bojovať s pocitom, že neviete vyjadriť svoje myšlienky, spýtať sa čo by ste chceli vedieť a že malo rozumiete… budete si pripadať blbo. Ale všetko sa dá, aj jazyk naučiť pokiaľ budete pri trpezlivých ľuďoch. Sú aj OP ktoré majú aj 10 a viac ročne skúsenosti a po nemecky rozprávajú mizerne.