Nakupujete zeleninu a ovocie v Rakúsku?

28. feb 2024
autor
28. feb 2024
autor
28. feb 2024
guudy
28. feb 2024

Ze sa ty chystas na vylet do Londyna😁😁😁

autor
28. feb 2024

@guudy Kam?

autor
28. feb 2024

@guudy ako ide do temy londyn? Nechapem. Pytam sa hlavne ludi z BA, kedze my sme tiez zvykli...

mk1111111111
28. feb 2024

Som si doteraz myslela, ze aj my patrime do EU, ci uz nie?

autor
28. feb 2024

@mk1111111111 nechapem, preco by sme nepatrili?

mk1111111111
28. feb 2024

K otazke, ano kupujem aj v AT, aj v Nemecku a ovela radsej, ako na SK. Zial, kvalita je oproti dovezenemu na SK je omnoho lepsia. Smutne, drahe skoro rovnako

autor
28. feb 2024

@mk1111111111 Ved prave. My tiez zijeme v bytovke, nemam tak moznost si pestovat v zahradke. Boli sme v tom, ze AT je vsetko kvalitnejsie. Tak som teraz trochu sklamana. Z Nemecka si objednavate? Na Slovensku nie su kvalitne, ib aked si pestujes vo vlastnej. Napriklad aj tie paradajky z Holanska. Kamos mi tam pracoval, a povedal, aby sme odtial nikdy nekupovali.......

mk1111111111
28. feb 2024

Pre Teba jedina pomoc, kup si zahradu a pestuj eko bio raw a jedz len to, alebo odstahovat sa mimo EU, ale neviem kam, lebo aj v zvysok sveta ma rovnake ovocie a zeleninu, ak nie horsie, kazdy hnoji, postrekuje a pod.

roja01
28. feb 2024

Cim vyzera ovocie a zelenina krajsie, akoby kvalitnejsie, tym je viac chemicky osetrena.
Radsej kupujem na trhu, alebo mam z vlastnej produkcie.

autor
28. feb 2024

@roja01 napriklad uhorka je 0. Minule som nasla paradajky zo Spanielska, a boli fakt vyborne, cervene, sladke.

autor
28. feb 2024

@mk1111111111 No, ano. Najlepsie na dedine niekde... Kiezby som si to mohla dovolit. A pozemky na zapade SK su za brutal ceny.

mk1111111111
28. feb 2024

@roja01 lenze, uz ani na trhu to nie je to, co byvalo. Ak neponukaju tovar zo skladov a prezentuju, ako svoj, tak, ani nechci vediet, ako to pestuju. Je velmi malo takych tych starych pestovatelov a ked neprihnoji a nepostrieka, tak to bude mat skarede a nikto to nechce, aj ked je to zdravsie. Trh sa zmenil a aj trhovnici sa mu prisposobili

mk1111111111
28. feb 2024

A tak niekde na kopaniciach by si nasla nieco v dobrej cene, len zasa o zahradu sa treba starat a stale, nie len raz tyzdenne. Kazdy den, potom sa Ti odvdaci

viestta
28. feb 2024

Ty si priam posadnuta tymi PFAS. Toto je uz hadam stvrta tema o tom istom. Neverim, ze by zrazu tolko ludi zaclao riesit PFAS vo vode v Belgicku, v Londyne, Francuzsku a do partie uz pribudlo aj Rakusko. 🙄
btw: Ano, PFAS su problem, ale uz dlhy cas a riesenie sa este nenaslo. Dokonca PFAS sa do krvneho obehu vylucuje aj z tvojho tela, z tukovych zasob, do ktorych sa ulozilo v davnej minulosti, staci ak sa zacne v tele odburavat tuk pri chudnuti.

nevenka
28. feb 2024

@viestta vies co, to su take obsesie. Jeden zacne riesit to, potom druhy to a clovek aby sa zblaznil a zomrel hladom. Proste v dnesnom svete nemas moznost mat nic uplne ciste. Keby sa zamerala na ine problemy, nejedla by naozaj nic...😔

autor
28. feb 2024

@viestta Ja? Ved sa normalne pytam, ci ludia zvykli nakupovat v rakusku, kedze mi ano. Ja nechapem preco do mna narazate s tym londynom, co ja mam pre Boha s tym spolocne??????? Viem, ze pesticidy su problemom, preto nejem vela zeleniny a ovocia. Doteraz sme mali zo zahranicia.

autor
28. feb 2024

@nevenka ved toto

andrejka1974
28. feb 2024

Nie nakupujem len na Slovensku

viestta
28. feb 2024

Autorka, neuveris, ale kym sme neboli v EU, mali sme prisnejsie normy na obsah skodlivin v potravinach, az harmonizaciou prav a predpisov s EU sa zvysili, niekde celkom vyrazne, povolene limity pre obsah skodlivin v potravinach. A pochybujem, ze ktorykolvek pestovatel kdekolvek v EU sa bude prehnane snazit aby tie limity nedosiahol. Ekonomika polnohospodarskej vyroby nepusti. Ked chce zarobit a nie robit charitu pre spotrebitelov tak aj pohnoji umelymi hnojivami, aj pesticidy pouzije, pretoze inac by mal trt makovy a nie urodu. Ak pojde cestou bioprodukcie, tak si straty a zvysene naklady necha zaplatit zakaznikom. A je jedno ci pestuje mrkvu v Tirolsku, na dolnom Zempline alebo v Sasku

osky
3. mar 2024

Kupujem hlavne bio zeleninu a ovocie,ale tak,kupim aj normalnu obcas...hlavne zemiaky kupujem uplne obycajne
Hlavne ale co vladzeme,pestujeme doma.ale je to len preto aby sme vedeli,co jeme.
Lebo teda poda je ina ako som.zvyknuta na Slovensku.
Nedrzi vlahu,treba okolo tojo stale chodit...
Bio postreky drahe,vlaste juchy a pod.pracne ...proste ako pise
@viestta
Bio kvalita nieco stoji ale ja radsej kupim to ako napr.mäso...
V sezone nakupujeme zeleninu v miestnom zelovoci,lokalnu a nestriekanu.u nas sa zelenina pestuje a dodava aj do obchodov.
Aj klasicka,aj bio ...