Nákup v Rakúsku - opatrenia

anike1
15. aug 2021

Ahojte cestovatelia😉.
Chystame sa ísť na nákupy do Hainburgu. Manzel plne zaockovany, ja prvou davkou. Potrebujem mat test? Co este? Dakujem

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivkazba
15. aug 2021

@anike1 do AT nič ďalšie, ak si nechceš ísť aj na kávu sadnúť. Cestou naspäť ideš do karantény a test najskôr na 5 deň.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivkazba
15. aug 2021

Apropo, za posledné 3 týždne som bola 3 krát na nákup potravín v AT a 3x ma kontrolovali. 2x ehranica a raz covidpass.

anike1
autor
15. aug 2021

@ivkazba ďakujem, ste mila. Rakusania nic nepytali, nekontrolovali?

anike1
autor
15. aug 2021

@ivkazba tie kontroly robili Slovaci?

ivkazba
15. aug 2021

@anike1 ako kedy, chodím každý týždeň nakupovať, Rakúšania niekedy len pozrú do auta niekedy pozerajú covidpass

ivkazba
15. aug 2021

@anike1 áno, Slováci

ivkazba
15. aug 2021

@anike1 v kaviarni a reštaurácii vždy kontrolovali covidpass

makova333
15. aug 2021

Zmena od 15. augusta
Od 15. augusta 2021 bude doklad o zaočkovaní uznaný výlučne osobám zaočkovaným aj druhou dávkou vakcíny (pričom dátum nesmie byť viac ako 270 dní dozadu). Nebude to teda už 22. deň po prvej dávke dvojzložkovej vakcíny.

simsalabim
15. aug 2021

@anike1 ja som bola minuly tyzden, Rakusania chceli covid pass a nasi tiez. Ehranicu tentokrat nechceli. A zaregistrovala som, ze od stredy(?) uz Rakusania budu vyzadovat ockovanie oboma davkami, alebo test.

minesasubu
15. aug 2021

Boli sme vcera , cez berg , rakusan sa nas opytal ci sme ockovani a kam ideme nic sme neukazovali , naspat slovaci nas ani nekontrolovali cize zalezi kedy idete a ako dokldne kontroluju

makova333
15. aug 2021

@minesasubu vcera bolo vcera, dnes je dnes 🙂 Pani s jednou davkou si bude musiet spravit test.

ddaassuullaa
26. aug 2021

@anike1 chodim do AT 1-2x v tyzdni a kontroluju vzdy, niekedy poctivo, niekedy rychlejsie. Nasi ma nezastavili len 2x doteraz, pytali aj registraciu niekedy, niekedy len covid pas. Ja by som ani najvacsiemu nepriatelovi neporadila "ved to riskni". Ockovani sme, registracia spravena a mame pokoj na pol roka. Niekedy sa vedia robit aj celkom slusne kolony. Kurnik raz platia nejake pravidla, tak ich proste respektujme. Zaujimave, ze ked frflajuci Slovak prejde za hranice, zrazu sa sprava slusne, nepinda na rusko a opatrenia, respektuje znacky a rychlost, zastavi pred priechodom pre chodcov a pritom o par minut predtym takmer chodcov este v SR presiel...nema jediny problem.