Nákup v Rakúsku - kde, čo, ako

majlo1234
23. okt 2024

Ahoj, zvazujem zaradit pravidelne nakupy v Rakusku vramci “setrenia” a zvysenia kvality toho, co kupujeme. Viem, ze to je velmi zosiroka polozena otazka, ale kam chodite nakupovat z bratislavy? My sme tam doteraz nakupovali oen velmi sporadicky, ked sme boli volakde na ture, tak ocenim konkretne tipy, ze kam. A este, co nakupujete pravidelne. Vdaka🤗

osky
23. okt 2024

Z Blavy mas asi najblizsie Kitsee alebo Hainburg,ci ine pohranicne mestecka/dedinky

V Kitsee mas v podstate velke obchodne centrum, kde su vsetky mozne obchody.
Cize treba jeden den venovat asi tomuto popozerat a rozhodnut sa,co a ako.
Diskontne predajne su Hofer a Lidl,najdes tu Peny Markt.

Hofer a Peny obcas vyuzivam,ale najcastejsie chodim do Sparu/interspar,eurospar.../ .
Ma velky vyber /aj bio /produktov,co teda ja preferujem a za primeranu cenu...
Ale celkovo je kvalitny a cenovo fajn.

Vyuzivam aj Billu-to je asi najdrahsi retazec v At/mozno sa mylim/ ale zase kvalita nepusti....

Bio Denns Markt je drahsi,ako co....

A velmi dobry je Müller-to je viacmenej drogeria,ale dostanes tam aj veci na jedenie/ako u nas v DM-aj tu mas aj v Rakusku/

A drogeria je aj Bipa

Dane retazce maju spolocnu karticku/skus si vybavit

Jö Kart a ked su zlavy pre clenov,vyjde ta vela veci uplne vyhodne.

Peny,Billa,Bipa,tusim Rewe-ale to vobec nevyuzivam,tak neviem...su v tej karte.

Kazdy vikend/piatok,sobota/ ma Spar aj Billa 25% zlavy na urcitu skupinu tovaru.
Napr. na pivo
Alebo-kava,caj ,kakao

Alebo cerstve mäso...

Kymv obycajnom Spari je to 1-2 skupiny,v Interspari najdes aj 3-4 skupiny naraz....
Tento obchod ja vyuzivam uplne najviac...

A co kupit..
Sama musis pozriet,skusit...porovnat...

deedol
23. okt 2024

Dm a spar v kittsee. V dm maju lacnejsie ako v sr a viac veci. V spare kupujem mliecne vyrobky, cestoviny, ryzu, konzervy, obcas orechy, mrazenu zeleninu, strukoviny.

majlo1234
autor
24. okt 2024

Vdaka za odpovede, viem ze DMka je lqcnejsia v rakusku a este lacnejsia v nemecku. Mnw to hlava neberie uz, tie nase ceny😒

kiki68
24. okt 2024

Tak mas v Kittsee hadam vsetko, zalezi co chces by som povedala. Ono su rozne akcie, tak to musis sledovat proste. Ja zijem na druhom konci Rakuska , neviem ake mate na SK ceny, maslo mate urcite ovela drahsie.

majlo1234
autor
24. okt 2024

@kiki68 ved to maslo ma orave dozralo, minule v potravinach ze 4,50 ci kolko. Do prcic. A mozes kupit lacnejsie, ale len akoze maslo, odoberu trosku tuku😀mna uz ozaj porazi na nasom miloˇ slovensku.

kiki68
24. okt 2024

@majlo1234 no ani sa nedivim, neviem z coho tam vobec zijete. Maslo je tu okolo 2,50 eur. Zalezi co chces, pred Vianocami bola aj akcia za 1,90, normalne maslo v Spar. Ale musela si vziat myslim 4 balenia. Ale stale to mame lacnejsie ako vy na SK

deedol
24. okt 2024

@majlo1234 ja kupujem v spare bio maslo 250g tusim za 2,59 alebo 2,79. to je bezna cena, cize ani nestriehnem na akcie. aj bio syry balene stoja cca tolko ako u nas obycajne. maju dlhu trvanlivost, tak vzdy kupim aj 5 roznych baleni. odporucam ist raz v klude na dlhsie a vsetko popozerat, a ked uz budes chodit pravidelne, tak budes vediet, co sa oplati.

majlo1234
autor
24. okt 2024

@kiki68 ja uz tiez sa tak zamyslam, tu podla mna vacsina zije z ruky do ust. Ja zarabam tak standardne, ale polovica ide na potraviny a polovica na hypoteku😀😀😀 a my slovaci ame furt spokojni a suchame nohami, ako nam je tu dobre. Ale aby sme mali drahsie potraviny ako rakusania, to uz je co povedat

majlo1234
autor
24. okt 2024

@deedol nie tak davno si pamatam, ze sme maslo vzdy kupovali pod dve eura vsade, a teraz…a to je len jedna polozka, co mi udrela do oka

luxus10
Včera o 11:12

@majlo1234 mueller je dobry obchod...bipa, penny, v kazdom nieco najdes...

jovka
Včera o 11:17

@majlo1234 maslo 4.50?! Ty jo , v Nemecku v akcii 2.19 normalne bez akcie retazcove cca 2.50 bez akcie "značkové" 3 e

luxus10
Včera o 11:21

@jovka uz aj predavacky v obchodoch krutia hlavami....za tak vysoku cenu ho nikto nekupuje, a tak ci tak musia dat nasledne zlavu, aby sa predalo...

luccija
Včera o 11:22

@majlo1234 ja tiež raz mesačne idem a nakupim viac.Vacsinou Hofer, Spar a čo kupujem sú hlavne tuniaky, tuniakove šaláty, mrazená zelenina vo väčších baleniach v Hoferi, ryža jasminova, basmati, konzervy so šošovicou, fazuľou, cícer to používam na polievky,paradajkové pyré, fliacky, vianočka nám chutí a stojí okolo 1,50 eur majú dobré, šunku, proscuto maslo ...biele jogurty
Teraz som kúpila druhý x v Hoferi prášok Tandil?za 9.90 vyše 100 davkovy, aviváž...veľa ľudí chodí do Radatzu to je mäsiar má veľa vákuovo balených salamov,suniek tuším aj syry, mäso bola som tam len pár x my nie sme moc na salámy a šunku len dva druhy.A ostatné ako kde vždy si pozriem letáky olivový olej, cestoviny barilla, kávu a podľa toho si nakupim.V Bipe mavas baby dní pozri si na webe leták vtedy sú plienky, kozmetika, hippky lacnejšie,

luxus10
Včera o 11:27

@luccija ako chuti polievka s cicerom, k comu sa to da prirovnat?

luccija
Včera o 11:37

@luxus10 ako hrášok?neviem nemá nejakú chuť ja to dávam namiesto hrášku dám rôznu zeleninu brokolicu, zemiaky, mrkvu nastrúham a dám tam cícer má chuť takú nijakú🙂ja si tam kupujem aj šošovicu v konzerve pre úsporu času len dám zemiaky, mrkvu, petržlen a mám polievku a je tá konzerva velka a všetky sú cenovo do eura a mene už mi je zle, keď v Bille kupujem bonduelle hrášok skoro za 2 eura
A cícer si môžeš aj dať na plech s koreninami iba ako taky snack, alebo pomazanky

majlo1234
autor
Včera o 13:38

@luccija dakujem.

Bola som cca dva tyzdne dozadu v spare a hoferi, ale neprioravena😀tak som nevedela, co mam kupit, tqk len par veci, dost dobre jogurty a mlieko, zeleninu, vsetko v bio kvalite a za super ceny

megan6
Včera o 13:43

Ja chodím v AT do Billa plus. Nám sa najviac páči. Nakupujeme tam pravidelne. A všetko, bežné nákupy aké robíš aj tu. Tu sa neoplatí pomaly už nič hlavne kvalita - nula bodov.