Ahoj, zvazujem zaradit pravidelne nakupy v Rakusku vramci “setrenia” a zvysenia kvality toho, co kupujeme. Viem, ze to je velmi zosiroka polozena otazka, ale kam chodite nakupovat z bratislavy? My sme tam doteraz nakupovali oen velmi sporadicky, ked sme boli volakde na ture, tak ocenim konkretne tipy, ze kam. A este, co nakupujete pravidelne. Vdaka🤗
Dm a spar v kittsee. V dm maju lacnejsie ako v sr a viac veci. V spare kupujem mliecne vyrobky, cestoviny, ryzu, konzervy, obcas orechy, mrazenu zeleninu, strukoviny.
Vdaka za odpovede, viem ze DMka je lqcnejsia v rakusku a este lacnejsia v nemecku. Mnw to hlava neberie uz, tie nase ceny😒
Tak mas v Kittsee hadam vsetko, zalezi co chces by som povedala. Ono su rozne akcie, tak to musis sledovat proste. Ja zijem na druhom konci Rakuska , neviem ake mate na SK ceny, maslo mate urcite ovela drahsie.
@majlo1234 ja kupujem v spare bio maslo 250g tusim za 2,59 alebo 2,79. to je bezna cena, cize ani nestriehnem na akcie. aj bio syry balene stoja cca tolko ako u nas obycajne. maju dlhu trvanlivost, tak vzdy kupim aj 5 roznych baleni. odporucam ist raz v klude na dlhsie a vsetko popozerat, a ked uz budes chodit pravidelne, tak budes vediet, co sa oplati.
@kiki68 ja uz tiez sa tak zamyslam, tu podla mna vacsina zije z ruky do ust. Ja zarabam tak standardne, ale polovica ide na potraviny a polovica na hypoteku😀😀😀 a my slovaci ame furt spokojni a suchame nohami, ako nam je tu dobre. Ale aby sme mali drahsie potraviny ako rakusania, to uz je co povedat
@majlo1234 ja tiež raz mesačne idem a nakupim viac.Vacsinou Hofer, Spar a čo kupujem sú hlavne tuniaky, tuniakove šaláty, mrazená zelenina vo väčších baleniach v Hoferi, ryža jasminova, basmati, konzervy so šošovicou, fazuľou, cícer to používam na polievky,paradajkové pyré, fliacky, vianočka nám chutí a stojí okolo 1,50 eur majú dobré, šunku, proscuto maslo ...biele jogurty
Teraz som kúpila druhý x v Hoferi prášok Tandil?za 9.90 vyše 100 davkovy, aviváž...veľa ľudí chodí do Radatzu to je mäsiar má veľa vákuovo balených salamov,suniek tuším aj syry, mäso bola som tam len pár x my nie sme moc na salámy a šunku len dva druhy.A ostatné ako kde vždy si pozriem letáky olivový olej, cestoviny barilla, kávu a podľa toho si nakupim.V Bipe mavas baby dní pozri si na webe leták vtedy sú plienky, kozmetika, hippky lacnejšie,
@luxus10 ako hrášok?neviem nemá nejakú chuť ja to dávam namiesto hrášku dám rôznu zeleninu brokolicu, zemiaky, mrkvu nastrúham a dám tam cícer má chuť takú nijakú🙂ja si tam kupujem aj šošovicu v konzerve pre úsporu času len dám zemiaky, mrkvu, petržlen a mám polievku a je tá konzerva velka a všetky sú cenovo do eura a mene už mi je zle, keď v Bille kupujem bonduelle hrášok skoro za 2 eura
A cícer si môžeš aj dať na plech s koreninami iba ako taky snack, alebo pomazanky
Ja chodím v AT do Billa plus. Nám sa najviac páči. Nakupujeme tam pravidelne. A všetko, bežné nákupy aké robíš aj tu. Tu sa neoplatí pomaly už nič hlavne kvalita - nula bodov.
Z Blavy mas asi najblizsie Kitsee alebo Hainburg,ci ine pohranicne mestecka/dedinky
V Kitsee mas v podstate velke obchodne centrum, kde su vsetky mozne obchody.
Cize treba jeden den venovat asi tomuto popozerat a rozhodnut sa,co a ako.
Diskontne predajne su Hofer a Lidl,najdes tu Peny Markt.
Hofer a Peny obcas vyuzivam,ale najcastejsie chodim do Sparu/interspar,eurospar.../ .
Ma velky vyber /aj bio /produktov,co teda ja preferujem a za primeranu cenu...
Ale celkovo je kvalitny a cenovo fajn.
Vyuzivam aj Billu-to je asi najdrahsi retazec v At/mozno sa mylim/ ale zase kvalita nepusti....
Bio Denns Markt je drahsi,ako co....
A velmi dobry je Müller-to je viacmenej drogeria,ale dostanes tam aj veci na jedenie/ako u nas v DM-aj tu mas aj v Rakusku/
A drogeria je aj Bipa
Dane retazce maju spolocnu karticku/skus si vybavit
Jö Kart a ked su zlavy pre clenov,vyjde ta vela veci uplne vyhodne.
Peny,Billa,Bipa,tusim Rewe-ale to vobec nevyuzivam,tak neviem...su v tej karte.
Kazdy vikend/piatok,sobota/ ma Spar aj Billa 25% zlavy na urcitu skupinu tovaru.
Napr. na pivo
Alebo-kava,caj ,kakao
Alebo cerstve mäso...
Kymv obycajnom Spari je to 1-2 skupiny,v Interspari najdes aj 3-4 skupiny naraz....
Tento obchod ja vyuzivam uplne najviac...
A co kupit..
Sama musis pozriet,skusit...porovnat...