Ake prace su najlepsie pre zeny v rakusku? Tak dlhodobejsie, bez znalosti jazyka (že na vstup stači A1 napriklad) čo by sa dali napriklad aj len s kurzom a podobne. Napada mi opatrovatelka a chyžna, čo ešte okrem toho? Pracuje takto niekto v zahraniči na turnusy a tak?
@chodec15 a keď je znalost angličtiny , nestači to niekde na nejake pozicie?
Opatrovateľka ťažko keďže tam musíš vedieť komunikovať. Jedine upratovačka ale všade treba vedieť jazyk veď komunikácia
Moja mamina kedysi dávno bola upratovat novopostavene firmy v rakúsku, cez Slovensku firmu takže komunikovala po nemecky vedúca co chodila s nimi, nepotrebovali jazyk. Ak chceš ísť sama rovno pod rakúsku firmu tak určite potrebuješ komunikovať, to sa bez jazyka nedá. Skus popozerať slovenské firmy ,ktoré ponúkajú prácu v rakúsku. Samozrejme si všetko overuj a čítaj zmluvy, aby na tebe nezarobila len firma a ty budeš na suchom chlebe.
Ako chyzna, alebo pomocna sila v kuchyni by sa aj dalo. Len ako uz vyssie spominaju, treba sa rychlo potom nemcinu doucit.
opatrovatelku by som bez znalosti jazyka nesla robit ani nahodou... aby som skoncila v base, lebo nebudem vediet, co odo mna operator na telefone bude chciet... okrem toho anglictina ti pri starych ludoch, ktori ani po nemecky (spisovne) nehovoria, ti je na 2 veci...
co mozes, tak s minimalnymi vedomostami vies ist este niekde do vyroby. ak ta zoberu... uz to nie je to, co byvalo kedysi... uz tu je tolko ludi, ze zamestnavatelia si mozu vyberat. a skus si tipnut, koho si vyberu... okrem toho vzdy ti treba niekde nieco riesit (urady...) odporucam, cim skor nemcinu aspon na B1...
Ahoj, ja pracujem v Rakúsku v hoteli ako čašníčka a teda bolo tu hodne Slovákov, Maďarov, ktorí vôbec nevedeli nemčinu…Akože nejak pochopili, čo sa od nich chcelo, ale je to dosť nepríjemné pre všetkých, keď nevedia nemčinu…
Za mňa jedine hotel sezónne. Tam uz majú problém zháňať ľudí a velakrat sa mi stalo, že kolegovia/kolegyne ani píp po nemecky. Niektorí zapracovali a naučili sa a posunuli sa a iní si povedali že im jazyk nie je treba. Určite jazyk treba lebo si musíš vybaviť úrady a iné veci. Ale pre mňa bol hotel dobrá voľba. Buď chyžná alebo umývať riady, prípadne pomocná čašníčka ešte. Ale teda rozhodne nie cez agentúru.
Znalost angličtiny ti je úplne na nic, pokiaľ sa chystáš na nízkorozpočtovú pozíciu. Angličtinu budú (možno) akceptovať pri špičkových odborníkov a špecifických povolaniach. S úrovňou A1 riskujes, ze na tebe budú rúbať drevo.