Metro Viedeň

samuelkovo
17. dec 2023

Ahojte, jazdí tu niekto metrom vo Viedni a dobre sa vyzná ?

petamich
17. dec 2023

metrom jazdim ale ci sa dobre vyznam tazko povedat 🙂 ak potrebujem ist niekam nestandardne riadim sa google mapami, ktore mi presne povedia, ktora linka, zastavka atd.

mane01
17. dec 2023

@samuelkovo na nete je mapa vsetkych liniek…

madeincssr
17. dec 2023

Nič iné ako mobilné data (v roamingu) a google maps na dobrú orientáciu nielen vo Viedni nepotrebuješ. Skôr naštuduj, aký lístok je pre Teba najvýhodnejší. Už pri pár jazdách za deň sa oplatí fixný 1/2/3 dňový (ten od polnoci do polnoci býva lacnejší ako ten 24h od označenia).

samuelkovo
autor
17. dec 2023

@petamich @mane01 @madeincssr ide len o to, či je možné použiť jeden a ten istý jednosmerný lístok (2,40€) a to pri trase metrom z Wien HBF na Stephanplatz , po niekoľkých hodinach sa vydať elektrickou z Rathausplatz na Wien HBF a to vždy s tým istým lístkom . Mne to nedáva zmysel ale doma mi tvrdia, že je to jednosmerný lístok ktorý po tejto trase platí a chcem už spokojne ukončiť túto debatu 🤣

madeincssr
17. dec 2023

Obávam sa, že jednorazový lístok má aj nejaké časové obmedzenie (dobu platnosti). Na webe Wiener Linien sa to snáď bude dať zistiť.

madeincssr
17. dec 2023

Tak nie casove, ale ine obmedzenie. Tu je presne znenie z webu Wiener Linien vysvetlujuce jednorazovy listok: "After validating the ticket, you can make one journey of any length in one direction. You may change as often as you like, but you may not interrupt the journey." Cize cesta na jednorazovy listok sa nesmie prerusit (okrem prestupovania, samozrejme).

selest
18. dec 2023

Pokial viem tak plati len jednym smerom cize sa nemozes vratit na hbf a nemala by si cestu prerusit ale mozes prestupovat.

jenn7
24. dec 2023

@samuelkovo urcite nie. Jednorazovy listok mozes pouzit na jednu cestu, jednym smerom. V ramci tej cesty mozes prestupit z metra na elektricku alebo bus, ale stale to musi byt ten jeden smer. Akonahle prides do ciela, listok mozes zahodit.

zuzinapipina
24. dec 2023

@samuelkovo no to uz neplati, mozes ist aj metrom aj elektrickou aj autobusom, jednen ciel ale bez prerusenia, cize na toto budes dva listky potrebovat.

bluka2
24. dec 2023

Však jednorazový lístok je jednorazový. Ďalšia možnosť máš lístok na 24h, už ty si musíš vypočítať čo sa ti viac oplatí