Ahojte čo si myslíte o tom, ak chcem ísť s vysokou školou do Rakúska ako chyžná pracovať? Samozrejme, ak sa sezóna otvorí, kvôli Covidu. Viem, je to ťažká práca, ale v Rakúsku dobre platená. Tu na SK aj s VŠ slabé uplatnenie a minimálny plat. Veď to poznáte. Mám aj šancu sa tam vypracovať na recepčnú, lebo viem perfektne nemecky a aj anglicky, prácu s počítačom, ale v dobrých hoteloch vraj treba takto začať a spoznať hotel, okolie, aby som vedela poskytnúť všetky informácie. Skôr ma zaujíma, či už takto so vzdelaním bol a nie nejaké odsudzovanie. ĎAKUJEM odsudzovanie takto z
@konicekhop Ďakujem, ja mám hneď ísť do 4* hotela
@1975veve jj,tak tiez podrobne som zacinala v tom hoteli,najprv casnik- recepcia,skusenost fakt dobra. Za mna urcite nerozmyslaj a chod.
@konicekhop Ďakujem teda za povzbudenie a radu
v zahranici moc ludi nezaujim aku mas skolu ... vo fabrike kde som na zaciatku robila somnou robilo tolko vysokoskolakov .. a ani neskor odomna nikto nepytal papiere zo skoly -ak nejdes na specialnu poziciu ..
zbytočne si zabila čas na vyške ak vieš jazyky a si šikovna už si mohla makat pred covidom
ja som skoncila VS, tri mesiace som pracovala v odbore za smiesny, velmi smiesny peniaz, s priatelom som si povedala dost, poslali zivotopisy do hotelov v Rakusku, nakoniec sa nam ozvali az asi zo 4roch (to bol rok 2006), pocas zimnej sezony cca 20.dcember-10.april som upratovala, priatel robil casnika , hotel nam dal ubytovanie a jedlo zadarmo, po 3 tyzdnoch som uz bez problemov sprechovala (och, tie ich dialekty...), nasla kamaratky a vsetky peniaze sme si odokladali a zarobili velmi pekne peniaze, vdaka ktorym sme hned o mesiac mohli odist do Irska, kde sme zostali skoro 3.5 roka- vdaka tymto skusenostiam nemam az taku prisernu hypoteku na byt tu na svk, zazila neskutocne veci, dospela som , zacala si verit, nasla kamaratstva na cely zivot, zazila Vianoce s ludmi z 5 roznych krajin....urcite urcite chod, neboj sa, vsade sa najdu ako ludia neprijemni, tak aj taki, ktori ti pomozu, poradia, nezistne...BUdes na seba velmi hrda...Ja urobim vsetko pre to, aby aj moja dcera a syn raz mohli byt bohatsi o taku obrovsku skusenost ako je zivot, skola, praca v zahranici.
Ak vies aj dobre nemecky hladaj si pracu hned ako recepcna, nie ako chyzna
@1975veve ja si myslim opak. Respektive nesuhlasim s rym ze ak vies dva jazyky tak musis zacat ako chyzna ak nepoznas hotel. Ak je to dobry hotel aj tak ta na recepcii niekdo musi zaucit, ak ta ta praca zaujima tak si sama najdes co to v okoli a info o tom co kde je. Hotel ma aj tak prospekty na vsetko. Cize si myslim ze sa da ist hned za recepcnu
@1975veve určite choď je nádherné v horách či pri jazere pracovať 😊človek ma lepšiu chuť do práce v takom prostredí. Chyžná je ťažká práca ale dá sa. Skús radšej čašničku či rovno recepčnú. Čašníčka má pekné trinkgeldy.
Prečo nie, choď, ale daj si nejaké ciele, že do pol roka chces niečo lepšie robiť napr. Držím palce
PS: ja som tiez raz tak robila v McDonalde, 2 týždne, niet lepšej motivácie hľadať než toto robiť...
@slecnazkosic Ďakujem, áno v Tirolsku je krásne, tak teda skúsime
@konicekhop super ďakujem
Ak mas super jazyky a nie si cerstva absolventka, nechces hladat nieco v obore, v ktorom mas uz skusenost? Alebo chces do toho hotelierstva? Kazdopadne chodte, o tom nie je debata.
Ty si s prepáčením pekne naivná že ťa "preradia" a kam ako byť tá mali preradiť btw sa hlásis na chyznu tak asi chyznu budeš robit, proti logike je aj dosť že vieš údajne 2 jazyky a hlasis sa na pozíciu chyžnéj kde ti jazyk s prepáčením vôbec netreba max základ,
@1975veve urcite chod! Ak vies jazyky,o 2 mesiace si najdes inu pracu...tiez som to mala podobne,len nie v rakusku,nakoniec som robila recepcnu v 4* hoteli.