Lístok na vlak do Viedne + MHD v jednom

yanabella
30. aug 2024

Predavaju sa este listky na vlak z BA Petrzalky do Viedne spiatocne ktore zahrnaju aj mhd vo Viedni? Ak ano, da sa to kupit len priamo na stanici a nie online?

eestimlha
30. aug 2024

uz nie su v ponuke tieto kombinovane listky. Ja jar sme isli vlakom do Viedne z Petrzalky a oznamili nam, ze sa uz nepredavaju.

fido69
30. aug 2024

@yanabella Vo Viedni upravovali ceny celodenných listkov a zrušili denný za 5.80€. 24 hodinový za 8€ to začína byť už silná káva.

lusyyy36
30. aug 2024

@fido69 kedze listok na jednu cestu stojí tuším 2,80 tak za 8 na den sa oplati

bluka2
30. aug 2024

Kedysi cez app bol ten celodenný lístok lacnejší než v automatoch vo Viedni. Nejak 5-6€ vs 8€

fido69
30. aug 2024

@lusyyy36 Neoplatí. Lístok na jednu cestu stojí 2.40€. V centre mesta listok nepotrebuješ pokiaľ chceš len pamiatky pozerať. A pokiaľ chceš ísť niekam mimo centra s rodinou, tak je lepsie ísť autom.😉

liz_lemon
30. aug 2024

@bluka2 este v marci bol ten vyhodny listok cez app

lusyyy36
30. aug 2024

@fido69 ok sorry, myslela som si, že stojí viac 😂ja mam kartu na rok, takže neviem. Tak ale keď príde niekto vlakom a chce pozerať viac miest mimo centra tak sa mu to oplati.

jenn7
30. aug 2024

@fido69 uz davno som necitala vacsiu hlupost ako sa radsej premavat po viedni autom ako mhd🙈

fido69
30. aug 2024

@jenn7 Tak potom budeš asi hlúpa, pretože ja do Viedne chodím autom. 😉

jenn7
30. aug 2024

@fido69 zijem tu 25 rokov, mne naozaj nemusis vysvetlovat ako je vyhodnejsie sa pohybovat po meste

fido69
30. aug 2024

@jenn7 Ale ty tam žiješ. Ja sa tam musím do Viedne dopraviť, potom pohybovať a nakoniec sa dostať späť domov. Vždy ideme autom. Náklady auto, parkovné sú menšie než vlak+MHD.😉

bluka2
31. aug 2024

@fido69 hlavne na životne prostredie…

katulienkax
31. aug 2024

Je to tak išli sme vlakom , mhd 2 dospeli plus 2 deti a vyšlo to drahšie ako autom a ešte je aj človek unavený z chodenia, lebo sa musíš peši busim dopraviť na zastavky. Možno pre pravidelných cestujúcich s mesačníkom a preukazkami sú výhodnejšie ceny ale jednorazovo sa neoplatí

jenn7
31. aug 2024

@katulienkax vazne mi nechces povedat, ze premavat sa po viedni ako turista je autom vyhodnejsie a pohodlnejsie ako mhd…..😂, najst v tomto meste a o centre uz ani nehovorim parkovisko je celkom slusny adrenalin, to parkovisko tiez nieco stoji a nie je to malo, o zapchach uz ani nehovorim. Celkom ma bavite👍🏻😅

fido69
31. aug 2024

@jenn7 Pozri, tiež sa ti tu nikto nesmeje, že šoferuješ električku. Áno, je to na 100% pohodlnejšie a pri počte 2+2 alebo 2+3 aj ekonomicky výhodnejšie. A to nehovorím o kultúrnej rozmanitosti viedeňského metra.
Pre občasné návštevy Viedne je viedeňská MHD drahý spôsob prepravy. 😉

jenn7
31. aug 2024

@fido69 nie, nikto sa mi tu nesmeje, len ma tu niekto nazyva hlupou….

vintage_lady
31. aug 2024

Deti do 15 rokov majú počas prázdnin a štátnych sviatkov mhd zdarma. V Rakusku platí aj naše slovenské ZŤP , len pre info 🙃 metrom ste rýchlo, efektívne a spoľahlivo vsade. Keď sa neponáhľame, ideme elektrickou . Môj subjektívny názor, keďže mám čo to pochodene, autom do Viedne je zbytočne .Ale každý ako preferuje, my sme pohode aj v metre.
Inak, všetci tí multikulti ľudia z metra, ktorí tu boli spomenutí sa vyskytujú aj v centre, obchode, na chodníku, v parku atd . 🫣

liz_lemon
31. aug 2024

@jenn7 my sme za parkovanie platili 4,5 E na cely den

jenn7
31. aug 2024

@liz_lemon to je super, a odtial kde ste sa zaparkovali ste vsetko presli pesi? Lebo ak ano, tak je to fajn. Ale neviem si napr.predstavit ist pesi z centra do napr. Zoo….cize zasa je na rade ta nestastna mhd plna multikulti ludi😃

fido69
31. aug 2024

@jenn7
Parkovanie Karlsplatz - 10€/deň
Parkovanie priamo v Opere - 40€/deň
Celodenný listok na MHD pre našu rodinu - 40€ na deň (deti nad 15 rokov nemajú nárok na žiadnu zľavu z celodenného listka)
Ekonomina nepustí, a môžeš sa aj rozliať na kolomaž. 😁

vintage_lady
31. aug 2024

@jenn7 presne ZOO, technické múzeum , aj taký Meta Stadt sú od centra dosť ďaleko.
Inak odporúčam ísť sa najesť na Naschmarkt , atmosféra, ľudia , proste super. Sobotu sú tam aj trhy starožitnosti. Tam z bezpečnostných dôvodov nikdy nejdem autom 🙈🫣

jenn7
31. aug 2024

@fido69 ja sa rozlievat nepotrebujem, cestujte si ako chcete. Ale vedel by si mi vysvetlit, ako sa vyhybas tym multikulti ludom? Nechodis do restik, do obchodov, lietas nas zemou? Pretoze….mozes sa aj rozliat na kolomaz, presne ti, ktori vystupia z metra su zrazu aj na ulici.

fido69
31. aug 2024

@vintage_lady napisala "Inak odporúčam ísť sa najesť na Naschmarkt"
To je dobrý tip. 10 minút z Karlsplatzu. Running Sushi je moje obľúbené. 😉