Letisko Viedeň

13. jún 2023

Ahojte, bol by niekto ochotný podrobne mi vysvetliť a opísať kam ísť na letisku Viedeň, letela som iba raz z Blavy, odlietame z terminálu 1. Vojdem dnu do terminálu a čo hľadať? Pohybujem sa len dole či terminál je aj na poschodí? Ďakujem za každé uľahčenie. Letím s Ryanair. A ešte jedna vec ako si zvyknete poradiť keď neviete nemecký a anglický? 😆

cookie29
13. jún 2023

No pojdes na Terminal 1, pojdes sa odcheckovat ak mas batozinu. Tam na tabuli budes mat uvedene, na T1 pri ktorom pultiku odbavuju Tvoj let. Potom pojdes na bezpecnostnu kontrolu a dalej na gate ktory bude uvedeny pri Tvojom lete. A prepac, Viac Ti povedat neviem, ja si neviem predstavit neovladat aspon minimum cudzi jazyk, ale vacsinou su na tom istom lete ludia ovladajuci slovencinu, skus popytat.

autor
13. jún 2023

A tá bezp kontrola to nájdem podľa čoho že kde mám ísť od toho pultiku. To je smer ten kde môj gate? No jazyk niečo rozumiem z anj ale nie súvislú konverzáciu. Žiaľ. Tie gate sú hore na poschodí či sa pohybujem len dole? Neviem aké to tam je veľké 🤷

cookie29
13. jún 2023

Ryanair ma zvycajne check ing niekde od 159-171 pultiky.
A tam je to potom napisane nieco na styl C-D-E-F ale aj pri checkingu Ti povedia. Bezpecnostna kontrola, to idu vsetci staci sledovat masy. A neboj, je to znacene tak, ze ja male deti to zvladnu....

gejb
13. jún 2023

Budeš mat aj batožinu? Ci len prirucnu tašku co berieš so sebou do lietadla? ..To je tiez dôležité...lebo ak nemáš batožinu ceck-in si spravíš už doma a môžeš ist rovno na kontrolu.... tak si to aspoň ja pamätám

autor
13. jún 2023

Mám priority len príručnú ale z Blavy keď som letela som išla aj tak k tomu pultiku a check in som mala doma spravený. Nelietam neviem teda ako to chodí vo Viedni

simsalabim
13. jún 2023

Ak mas iba prirucnu, ides rovno cez security a na gate. Na tabuli budes vidiet, ktory gate a ma tvoj let. Podla mna sa podla tabul zorientujes. Gate je myslim na poschodi, ale nespominam si presne, naposledy som odtial letela s Austrian a to sme boli na poschodi.

katka0123
13. jún 2023

0.) pozor aby si prisla ma spravny terminal!
Otazka je, ci si robis check in doma cez internet, alebo az na letisku. Poradie:
1.) Check in - tym ziskas boarding pass = letenku
2.) ked mas letenku, nascanujes ju na turnikete, co ta pusti na security control, cize bezpecnostnu kontrolu. Elektorniku, tekutiny, objemnejsie oblecenie, prirucnu das do plastovej krabice a prejdes scanerom.
3.) hladas svoj Gate - cize branu z ktorej odlietas
4.) boarding - kontrola letenky, nastupovat, statsny let!

autor
13. jún 2023

@simsalabim a tá bezp.kontrola je teda tiež ten smer gate áno? Cez to keď prejdem už som vlastne v gate? Prepáčte možno niekomu hlúpe otázky ale nelietam 😬

autor
13. jún 2023

@katka0123 check in robím doma takže tu letenku z mailu potom naskenujem niekde že priložím mobil? Chápem to správne? A pusti ma to potom ďalej tak?

sim_mi
13. jún 2023

Ach jaj...vojdes dnu to terminalu, najdes SECURITY CONTROL, tam vylozis na pultik kufor, elektroniku, tekutiny, prejdes cez detektor, veznes veci, pozries na tabulu, kde hladas tvoje cislo letu a tam pri nom bude napisany GATE - a ides hladat, kde sa nachadza

hrabovo
13. jún 2023

Áno, checkin, a potom nájdeš kam máš ísť na kontrolu, za mňa sa nemáš kde stratiť, na to sú vhodné iné letiska 😃 a naskenujes tu letenku, čo máš v tel. My. Si ich vždy tlačíme, elektronika je sviňa a vie zradiť v najmevhodnejsej chvíli.... A potom už len na gate...

sim_mi
13. jún 2023

A hlavne, checkin si urcite sprav doma, na letisku je za poplatok. Checkinom ziskas boarding pass, tym sa preukazujes - mas na nom qr kod, tak ten len prilozis nacitat pred kontrolou a boardingom, normalne ako ked platis mobilom alebo v kine davas listok v mobile 😁

autor
13. jún 2023

Ok ďakujem vám všetkým verím že s vašimi radami to dám 👍 majte pekný deň 🌞

sim_mi
13. jún 2023

Najdes vsetko urcite, tazsie to budes mat s anglictinou, aby si rozumela, ked sa ta nieco budu pytat na security a pri gate. Kam letis? Nejdes nahodou aj pasovou kontrolou?

yanni
13. jún 2023

@sim_mi to fakt je chcek-in za poplatok? A to kde? Prelietali sme pol sveta (a stale lietame) a NIKDY sme za ckeck.-in na letisku neplatili.

autor
13. jún 2023

@sim_mi letím len do Európy na OP.

jakoma
13. jún 2023

Vieden je dobre znacena, leteli sme odtial prvy krat v zivote a rovno az do JV Azie a nestratili sme sa. Myslim, ze gates boli na poschodi

katka0123
13. jún 2023

@yanni lacne letecke spolockosti typu ryan air si uctuju poplatokza check in na letisku. Velkespolocnosti to maju v cene.

katka0123
13. jún 2023

Odporucam vytlacit. Mobil je osemetny (vyhije sa, spadne a rozbije...) a pod.

laurita285
13. jún 2023

Terminal 1 má hneď check in vo dverách, nájdeš si správnu prepážku, podáš kufor a potom je to nalavo, pár schodov dohora (ale nie je to iné poschodie) a si na security control.

yanni
13. jún 2023

@katka0123 moje nervy.

yanni
13. jún 2023

Viedenske letisko je male, tam sa nestratis. A hlavne, ak letis vramci Europy nie je o com. Ty si mozes aj online dopredu pozriet (indormacne, zmeny su mozne), z ktoreho terminalu (pop. gate) ti tvoje liedadlo leti.

autor
13. jún 2023

Super ďakujem som si istejšia s vašimi radami

juliet86
13. jún 2023

ano tiez ti radim maj vytlaceny boarding pass. a pripadne letenku screenshotnutu v mobile. daj si extra cas a som si ista ze sa nestratis. security je napisane gates su napisane. a keby neico personal vie poradit rukami nohami. maj spravne rozmery a vahu batoziny to je tiez dolezite aj prirucnej

katka0123
13. jún 2023

@yanni a kazdu kednu batozinu dalsi poplatok. Takze suma sumarum, velke mena mozu byt v konecnej sume lacnejsie, v prijemnejsich letovych hodinach, s lepsim servisom, hoci uz ten servis na kratke vzdialenosti aj dost okresali (British a pod,). Arabi a Singapore su prva liga, ale aj cenova. Treba porovnat. Ryan air sa oplati tak na vikend s malym kufrikom niekam vramci Europy. Bez batoziny, pozor na vahu, na rozmery prirucnej a na self check in.

katka0123
13. jún 2023

Pozri este videa na youtube. A pre strycka prihodu, aspon minimum anglictiny.... to je v dnesnej dobe nutnost. Skus sa nakopnut 🙂

katka0123
13. jún 2023

Presne tak.

autor
13. jún 2023

@katka0123 áno máš pravdu musím začať učiť sa anglinu. Stále nebol čas .