Kde kupujete potraviny počas pobytu v Rakúsku?

maruslienka
6. feb 2022

Ahojte 🙂 Sme prvy krat na dovolenke v Rakusku, zvolili sme dlhši pobyt s tym, že si varime sami (mam aj dietu po operacii, tak aj tak by som nemohla hocico z menu). Sme 5-členna rodina, takže budeme chodiť na vačsie nakupy potravin.... Do akeho obchodu potravin sa vyplati finančne isť, kde maju najlepšie ceny potravin 😋? Videla som cestou Billu, Lidl, nejaky supermarket v dedine,..neviem, je to drahšie v dedine ako v obchodnom dome v meste? Mate prosim niekto skusenosť? 👨‍👩‍👦‍👦 🥰

zmrzlinka2021
6. feb 2022

Hofer, lidl

emalka
6. feb 2022

Supermarkety maju ceny rovnake vsade, myslim ze na Slovensku je to tak isto viacmenej, nie?
Ked som este robila v AT tak som rada chodila do Merkuru (teraz je to Billa Plus) a Sparu na kadejake dobroty. Hofer a Lidl su lacne, nieco je aj lacnejsie ako tu.

lopka1313
6. feb 2022

Billa (aj billa plus) a spar su drahsie, spar ma obcas nieco lacnejsie pod vlastnou znackou alebo v akciach. Odporucam hlavne hofer, nieco lidl, nieco mozno penny. Ale maso, pecivo, ovocie a zeleninu tu maju o dost drahsie ako u nas, tak sa necudujte... Mliecne veci ako co, nieco lacnejsie, nieco drahsie.

guiseppinka
6. feb 2022

Na bezne nakupy sa oplati penny, dalej lidl a hofer maju normalne ceny. Billa je draha, billa plus je tiez strasne draha, ale ten ani nie je vsade, najdes tam ale aj veci specialne. A este medzi trochu drahsie ako penny patri spar (aj euro alebo interspar). Ja chodim nakupovat do penny, tam robim 90% nakupov, na chlieb chodim vacsinou do sparu a beriem nejaky z pekarne, ked sa ponahlam, tak len z penny. Do billy, lidla a hofera nechodim, lebo ich mam od ruky daleko a ked nieco speci potrebujem, tak idem do billa plus. Napr chlast alebo bezlaktozove veci...

loginexistuje
6. feb 2022

v spari ich produkty alebo akcie a hofer pitp penny

bubinko1506
7. feb 2022

Lidl a Hofer su lacnejsie, o nieco drahsie su Billa, Billa Plus alebo Spar. My nieco kupujeme v Lidli, najcastejsie ale chodime do Billa Plus.

petra8786
7. feb 2022

@maruslienka billa plus a spar..najlepšie ceny

ichbinich
7. feb 2022

Dedinske Nah & Frisch atd. su drahe.
Ja mam rada Hofer, tam kupuem ich bio znacku Zurück zum Ursprung. Ale aj Lidl ma iste veci dobre.
Celkovo mliecne vyrobky nemozem kupovat tie lacne diskontacke znakcy (milfina, milbona a clever alebo s-budget), tie si musim kupit bio, inak citim horku pachut.
Pecivo mam rada z Hoferu alebo Lidlu - aj tak vsetci iba dopekaju z velkovyrobne, ci tam je nalepenie bio alebo diskont. Ale Hofer a Lidl mi aj chutia.
Interspar ma vyhodu, ze tam kupis vsetko, aj doplkovy tovar. To billa plus nema, aj ked ma velky vyber.
Do penny moc nechodim, mam ho od ruky a ten nas je mi vyslovene nesympaticky, je chaoticky naukladany. Ale ma rovnaky sortiment ako ine supermarkety, a patri do rewe skupiny, ako aj billa, talze niektore znacky su rovnake.

ichbinich
7. feb 2022

Ale ci je spar v dedine alebo v meste, to je jedno. Len tie Nah&Frisch su drahsie, co mam skusenost.
M Preis neviem porovnat, len viem, ze existuje.

kiwi3
7. feb 2022

my ked ideme do rakuska, tak ked je po ruke, tak vzdy do sparu. najviac mi to vyhovuje kvalitou aj cenou aj sortimentom, nie je to aspon to iste, ako u nas. napriklad lidl je v skoro kazdej krajine rovnaky, az na par lokalnych potravin, a to ma nebavi. predtym sme chodili obcas aj do merkuru, kym existoval, ale ten je drahsi.

ichbinich
7. feb 2022

@kiwi3
Merkur sa len premenoval na Billa Plus 😉