Kam na výlet v okolí Innsbrucku?

22. aug 2024

Tipy na vylet kam v Rakusku okolie Innsbrucku
Ahojte, chystáme sa obehnúť Rakúsko, konkrétne okolie Innsbrucku, budeme mat k dispo aj auto. Budem veľmi vdacna za tipy kam sa vybrat pozrieť, možno nejaké jazera, mohla by byt aj nenáročná a ani nie dlha turistika (mame malého 1 ročného syna a v turistickom vaku nie je ochotny sedieť pol dna 😀) pripadne nejaké pekne typické dediny 🙂

martinmmartin
22. aug 2024

Muzeum v Bani Schwaz ( odtial pochadza slang Švacnem ti - prvy krat tam pouzivali vybusniny)
Do bane ides vlacikom do stredu kopca

petracandle
22. aug 2024

Nie je to síce úplne blízko ale za mňa Krimml- najväčší vodopád v Európe (výška). Odtiaľ cestou do Innsbrucku sa ide cez krásnu horskú cestu (nespomeniem si názov)

biglovemom
22. aug 2024

Napr v Stubaitali WildeWasser weg pozri si ,a nedaleko je fajny spielplatz Klaus Äule ak pocasie da..
Inak neviem priamo Innsbruck pobehat, mas muzea,Goldene Dach v Meste, Bergisel Schanze,Swarovskeho vo Wattens…. Hor mas plno tu…😄

btus
22. aug 2024

v okolí Innsbrucku je toho strašne veľa. Moonsee - jazerá, veľa ferát, turistiky, lezenia, múzeá.....

watermelon
23. aug 2024

V Innsbrucku chodte na Seegrube, zhora je paradny vyhlad na cele mesto a okolite doliny.
Alebo na opacnej strane lanovkou na Patscherkofel, lahka nenarocna asi 6km tura po Zirbenweg s krasnymi vyhladmi na mesto a dolinu, alebo len prechadzka zo stanice lanovky kopcom hore k vysielacu, nenarocne a pekne.
Velmi pekne je aj na Muttereralm, alebo ist na Seerles, tam je krasne sedien s vyhladmi a mini jazierkom. Vsade sa dostanete lanovkou.
Alebo si urobte autom vylet do Seefeld, a keby ste zasli kusok dalej tak na nemeckej strane velmi pekna dedinka Mittenwald, s malovanymi domami, odporucam.
V Innsbrucku by mohla krpca zaujat aj alpska zoo.
Vo Wattens mate Swarovskeho.

Jazero v okoli velmi pekne je Achensee.

biglovemom
23. aug 2024

Prechadzka v Seefeld kde vecericky jedia z ruky🥰

fion22
24. aug 2024

Určite lanovkou hore na Patcherkofel, aj mm 80r oma to dala, teda tou lanovkou...ak chcete ľahšiu túru, na druhej strane mesta Enzianhütte alebo Arzler Alm obidve z parkoviska pri Arzler Schießstand, my sme tam išli aj s kočíkom, to zas neodporúčam😅 ak mestečko, tak napr. už spomínaný Seefeld, je to zážitok aj vlakom z Inn. Ešte pozemnou lanovkou priamo v Inn sa dá ísť pozrieť Alpenzoo...aj samotný stred innsbrucku je očarujúci.

kristinuhro
30. aug 2024

Achensee, Grawa wasserfall v stubaitali, prípadne ladovec, a keď tak možte skočit na hamburger k big mikeovi v kampli a počvachtať sa v kampler see.