Ahojte, chystám sa na výlet do Viedne. Ako najvýhodnejšie sa dostať z viedenského letiska do centra mesta? Niečo som hľadal, no ešte som tam nikdy nebol tak neviem ako to tam chodi… diky
Vlakom na westbahnof..vlak stoji rovno pod letiskom.
Vlak a metro chodia kazdu chvllu, vchod do metra na nastupiste je priamo v hale na Arrivals. Plus busy z Ba (Regio, Slovaklines, ...), co zastavuju na letisku, koncia na Hauptbahnhof vo Viedni.
Vlakom, sbahn chodi a stoji 4,40 eur
Ďakujem vám
@liljana prosim ta, ja všade kde hľadám tak mne tam metro neukazuje nikde 🤔
Staci ist na letisku na Arrivals pri McDonalds podchodom v hale dole na nastupiste a vlak Sbahn ide asi kazdych 15 min.
https://www.schnellbahn-wien.at/web/flughafen_w...
S7, 4,3 eur alebo pockat vonku na nastupisti na Regiojet/Eurolines z Ba do Wien Hbf
@liljana ďakujem. A cena je za jednu jazdu?
4,3 eur. Na Hbf treba prestupit na S1 na Rennweg
@liljana jednoduchšie sa to nedá? Z letiska sa potrebujem dostať do centra. Bez prestupu keby to slo ☹️
Wien Mitte / Landstraße na S7 je predsa centrum, priamo
S7 Stationen
Wien Floridsdorf U6
Wien Handelskai U6
Wien Traisengasse
Wien Praterstern U1 U2
Wien Mitte / Landstraße U3 U4
Wien Rennweg
Wien St. Marx (Vienna Bio Center)
Wien Geiselbergstraße
Wien Zentralfriedhof
Wien Kaiserebersdorf
Schwechat
Mannswörth
Flughafen Wien (VIE)
Kam do centra? Viedeň síce nie je New York, ale centrum je pomerne široký pojem.
@vroni Metro westbahnhof
@liljana dakujem, tak ešte raz na to pozriem poriadne
V tom prípade je úplne najjednoduchšie sadnúť na autobus VAL 1 (Vienna Airport Lines), ten chodí priamo z letiska na Westbahnhof (cez Hauptbahnhof). Cesta jedným smerom stojí štyri eurá. Plan máš tu: https://www.viennaairportlines.at/de/informatio...
A teda len hnidopichovsky doplním, že Westbahnhof nie je v centre ani omylom 😉
@vroni 😂😂😂😂😂😂😂 nie? Idem tam prvýkrát a netuším kde čo je, ale prišlo mi že ok lokalita
@vroni ďakujem
Oha. Potom nie. Westbahnhof je fakt mimo centra. Ak sa tam s nikým nestretavas, chod radšej linkou VAL 2 na Schwedenplatz a uličkou popri McDonald's (je tam len jeden, nemôžeš sa pomýliť) prejdeš peso (300, možno 400 m) rovno na Stephansplatz. A si v totalnom centre, všade to máš kúsok.
@vroni a z letiska na westbahnhof tou VAL1 teda?
Ano
Už vás otravujem, ale z letiska aspoň k nejakému metru ako? Nie je jeden bus/vlak ktorý by ma tam dopravil? Lebo všetko čo pozerám treba prestupovať
No... Na letisko metro nechodí. Takže alebo na S-Bahn smerom do Viedne a na Wien Mitte prestúpiť na metro alebo ist na CAT vlak (zelený), ten ide priamo bez zastavenia na rovnakú stanicu (je rýchly ale drahy) alebo autobus. Centrum križujú linky metra U1 až U4, U6 ide len po okraji (U5 neexistuje)
@vroni ďakujem veľmi pekne. Nakoniec asi zvolíme CAT. A prosim ta lístky na metro kúpim normalne v trafike,
Áno, alebo v automate. Obyčajný lístok (2,40) platí hodinu jedným smerom, polovičný lístok (1,20) stačí na trať do 2 zastavok.
https://homepage.univie.ac.at/horst.prillinger/...