Dolné Rakúsko - tipy

21. sep 2023

Ahojteee, od pondelka do piatku sa chystame do Dolneho Rakuska. Nemame este nic konkretne vybrane. Mate prosim nejake tipy co sa oplati vidiet a kde sa ubytovat? A naopak comu sa vyhnut? Sme 4 dospeli. Dakujeeem

zorkahorka
21. sep 2023

A do ktorej casti idete? Existuje steanka dolne rakusko s tipmi. My sme behali po rak.-moravskom pohranici, boli sme tu https://www.dolne-rakusko.info/vyletne-ciele/a-..., ozaj velmi pekne. Boli sme aj v dvoch mestach v Retzi a v kupelnim laa an der thaya - to druhe nic moc, retz bol pekny.
Nemilo nas prekvapilo, ze sme sa nemali kde najest - vsetko pozatvarane, a to uprostred tyzdna. Sviatok nemali, bolo to cez prazdniny, teda v sezone. Ledva sme v kupelnim meste nasli restiku, nie velmi drahu, ale nedalo sa platit kartou. Mozno mi to tu niekto, kto pozna dolne rakusko, vysvetli. Lebo nas to nemilo prekvapilo

kiki68
21. sep 2023

Smerom na Hollabrunn su take veterne mlyny, Windmühlen, je to velmi pekne, je tam aj restauracia, po ceste mate myslim Amethystenwelt, potom je krasny Schloß Grafenegg. Opacnym smerom mate zase Laxenburg, Baden bei Wien a tiez vinice, pripadne Raxalpen Payerbach/Reichenau, Schneeberg

autor
21. sep 2023

@zorkahorka nemame vybrate miesto. Rozhodneme sa podla toho kde nas to oslovi. Stranku poznam ale je tam toho tolko a paci sa mi vsetko ze tyzden nestaci🙂 radi by sme trochu aj poturistikovali.

kiki68
21. sep 2023

Pozri so NO Karte a tam mas miesta, kde sa da ist a nieco vidiet. Podla toho sa mozes tiez orientovat. Krasna je aj hranica pomedzi Burgenland a Steiermark. Ja to tam zboznujem.

autor
21. sep 2023

@kiki68 dakujem. A nieco v horach mate pochodene? Mne sa cwlkom pozdava Semmering ale ako neznalec neviem ci to nie je len turisticka zdieracka a pritom o okres vedla najdem rovnako krasne miesta za polovicu.

autor
21. sep 2023

@kiki68 co je NO karte? Google asi nenasiel. Iba nejake filmy a anime😀

guiseppinka
21. sep 2023

No karte je karta, ktoru si kupis, stoji necelych 70e a mas s nou rozne vstupy zadarmo (lanovky, muzea...). Karta plati od 1.4. Do 31.3. Dalsieho roka... ja ti odporucam wachau region - od melku po krems. Byvam blizko.

@zorkahorka nic neobvykle, v lete totizto maju restiky absolutne regulerne betriebsurlaub, teda 2 tyzdne dovolenku a bezne restiky nefunguju 2 dni v tyzdni - maju vikend... na slovensku nieco nepredstavitelne, tu bezne

kiki68
21. sep 2023

Ja mam iba Raxalpen v tej oblasti a take ako Kahlenberg a okolo. Ja zijem v Kärnten, cize to tam pre mna su iba take kopceky oproti tymto nasim. Ale Raxalpen a okolie urcite odporucam. NO Karte je pre nas taka karta, co sa da kupit na rok a tam su zlavy a zadarmo vstupy po celom NO. My sme ju raz dostali od svokry. A v ramci toho je na nete cely ten plan, ze kde mozete ist a na co. Dost to moze pomoct pri orientacii c kde je co zaujimave

zorkahorka
21. sep 2023

@guiseppinka aha, ok, dik za vysvetlenie. Ano cosi sa mi mari, ze mali dovolenky. Ano, u nas zatvaraju restiky mimo sezony, chcu zo sezony vytlct co najviac a neprist o zákazníka. Len skoda, ze to urobili všetci naraz. Hladni sme utekali sa najest na moravu... dokonca aj kastiel, kde bola vystava, bol zatvoreny...

guiseppinka
21. sep 2023

@zorkahorka tu je to ozaj bezna prax. Najhorsie je, ked si v robote a tvojou ulohou je aj objednavat jedlo na sedenia a musis si pamatat, kto ma kedy dovcu🙈😂

zorkahorka
21. sep 2023

@guiseppinka ale prijemne nas naopak prekvapilo, ze sme nikde neplatili parkovne. V retzi sme dokonca parkovali na namesti, nikde som nevidela parkovaci automat ani zmienku o cenach... aj to je bezne? U nas je parkovanie velmi drahe ...

guiseppinka
21. sep 2023

@zorkahorka neviem. V mestach sa plati normalne, praveze je problem s parkovanim... iba vikendy sa neplati...