Doklad o lekárskych vyšetreniach finanzamt - Rakúsko

katka7953
12. dec 2023

Dobry den, prosim o radu. Manzel pracuje v rakusku, my s malym zijeme na slovensku. Zfinanzamt nam prislo ze mame dolozit doklady o lekarskych vysetreniach pre maleho. Neviete o ake tlacivo sa jedna.
Dakujem velmi pekne za radu
Katarina

eternity24
12. dec 2023

@katka7953 pravdepodobne povinne kontroly z mutter-kind pass

vroni
12. dec 2023

To ťažko. Finanzamt nekontroluje lekárske prehliadky a ani nema právo si ich pýtať. Pýtať si ich môže tak maximálne poisťovňa, ak vám vypláca rodičak. Stačí opeciatkovany papier od lekára, netreba žiaden formulár

eternity24
12. dec 2023

@vroni ale áno, kontroluje. Pokiaľ matka s dieťaťom sú v SR a tu ma aj dieta pediatra, tak chcú doložiť práve tieto kontroly z mutter-kindpass, aby vám ďalej vyplácali/predĺžili vyplácanie dávok . Ja som to tiež musela dokladať.

vroni
12. dec 2023

@eternity24, kontroluje to poisťovňa, Finanzamt nie je oprávnený požadovať akékoľvek zdravotne záznamy. A áno, poisťovňa to kontroluje úplne všetkým, aj domácim. Je to podmienkou pri poberania rodičovského príspevku. Ale keď to pošlú na FA, nič nevybavia a poisťovňa im môže pozastaviť dávky, preto hovorím, ze nie Finanzamt.

eternity24
12. dec 2023

@vroni pardon, máš pravdu, posielala som to na SVS, nie Finanzamt. Poplietla som to. Ale keď autorka dostala z finazamtu vyrozumenie, že to potrebujú… ibaže sa aj autorka zmýlila a požaduje mutter-kind pass poisťovňa a nie FA 🤷🏻‍♀️

vroni
12. dec 2023

@eternity24, ved v pohode, oni majú podobný esesacky ton a spôsoby, človek sa ľahko zmyli. Len to treba poslať naozaj ten správnej inštitúcií, lebo ta ešte aj o prachy oberu...