zdravím, riešim taky double trouble zo včerajšieho večera-
prvým je - že som išla včera v noci asi 1 km po dialnici, hned ako som na ňu vošla, tak som išla na najbližší výjazd. nikto ma nezastavil, nikde nebolo ani nohy, ale ide mi skorej o to či môže prísť pokuta dodatočne....
pýtala som sa na to XY ludí a nikto nevie ako to tam funguje viac menej s tymi kamerami..
a druha vec je že som ako bonus dostala pokutu 50e za parkovanie (cca 3 hodiny) pred Sparom. normálne listok za oknom som mala rozmočený...
(naozaj sa mi to nechce platiť, nakoľko som asi 2 hodiny jazdila okolo parkovacieho domu p+r a nikto vrátane policajtov mi tam nevedeli vysvetliť kde je vjazd)
máte s tymto skusenosť že čo sa stane ked to nezaplatím?? parkovisko bolo úúúúplne v odlahlej časti, žiadne automaty, žiadne upozornenia, a nikto okrem mna na nom nestál...
ďakujem za rozumne odpovede
nejazdim do Rakuska vobec, tak takto to vyzerá potom :(
@vendywillis Vyjadrím sa k 1 prípadu lebo presne to isté sa stalo aj mne. Po polroku mi prišla dom pokuta 300 euro za ten kúsok diaľnice co som sa pomýlila, tiež som hneď zišla prvým výjazdom von. Aj mi kamoška písala odvolanie kde vysvetlila situáciu, no neuznali to, tak to ešte splácam.Dalo sa dohodnúť na splátky.
@vendywillis, diaľnicnu posielať nezvyknú. Vraj občas vrámci skúšky systému nejakú pošlú, ale fakt su to výnimky. Tu pokutu so sparu zaplať a co najrýchlejšie. Aj keď sa ti to nezdá, to je oveľa nebezpečnejšia ako diaľnica. Nie je to štátna pokuta, je to pokuta za neoprávnene užívanie súkromného pozemku, spravujú to právnické firmy, ktoré nič iné na práci nemajú ako naháňať netušiacich a keď nezaplatíš a začneš sa s nimi handrkovat, môže to ist do tisícov.
@stellarstar toto v AT neplatí. V AT registrujú čas, kedy si bola na diaľnici a kedy si zakúpila známku.
@vendywillis ak tam boli kamery, pokuta ti príde, môže aj za niekoľko mesiacov. Ale skôr nepríde ako príde. Čo sa týka pokuty za parkovanie, ak si parkovala na mieste, kde si nemala, je úplne irelevantné, že si predtým dlho krúžila a nevedela si, ako sa dostať na parkovisko. Proste zaparkovala si na mieste, kde si nemala, pokutu si povinná zaplatiť. Nezaplatíš, príde znova aj s navýšením. Je potrebné sa naučiť znášať následky svojich činov. Ani jeden z tvojich argumentov nie je argument, že si parkovala kde si nemala resp. ak si parkovala bez zaplatenia. Možno sa ti táto odpoveď nebude páčiť, ale chcela si rozumnú odpoveď a toto je jediná rozumná odpoveď - zaplatiť a zaplatiť, kým nebude pokuta vyššia.
@zefyra na stranke sa uvadza že je pokuta 120e . ako je možne že si platila 300?
@vendywillis, zle si pozrela
@vendywillis pokuta za jazdu bez diaľničnej známky v AT začína na sume 300 eur. Neviem odkiaľ máš 120.
nuž. hadam tam teda neboli kamery. prvý krát a naposledy som bola v rakusku autom. otras.. keby sa to dá doddatočne aspon zaplatiť...
@vendywillis nechápem čo je v AT také otras. Vedome si zaparkovala, kde si nemala a išla si po diaľnici bez zaplatenia. Všade na svete je to na pokutu.....
@luliu čo je na tom otras? lialo ako z krhly nevidela som ani na meter ...a pomýlila som sa ako XY dalších ludí. chcela som chybu napraviť a kupiť si znamku ale nefunguje to tak. po cca km alebo dvoch som zišla.... a bola presne pol noc tak by mi to nepomohlo keby si aj znamku kupim. parkovala som na mieste kde som sa pýtala ludí z obchodu či tam to auto nechat možem a povedali že ano. nikto tam nestal, informácie tam neboli. žiadna cedula, žiadny automat. 20 metrov odtial bol parkovaci dom do ktoreho mi nikto nevedel ani len ukazať cestu. nebudem sa tu obhajovat. je to otras. ked mam splatovat peniaze do zachodu za uplne zbytočnosti .... nebudem sa vyjadrovat k tomu že tie 3 hodiny čo som tam parkovala som musela miesto koncertu straviť v nemocnici.
@luliu a chcela som si normálne kupiť parkovanie , lenže nebolo kde . nečakala som že (podla lístku) nejaky idiot tam dojde 15 minut po tom ako som odišla od auta a da mi tam 50 eurovu pokutu
@vendywillis bohuzial sa z toho asi nevyhovoris. napr.aj samotna Vieden ma dost blby system parkovania-asi 30min.sme hladali na mieste info, co a ako a kde, nikto presne nevedel.funguje to dost komplikovane .ale vies ako sa vravi, ze neznalost zakona neospravednuje. aj domaci nas upozornili, ze si mame dat na parkovanie bacha
@vendywillis Za tú diaľničnú Ti nemusí prísť nič, ak na tom úseku neboli kamery a ak si išla naozaj večer, že bola tma tmúca a pršalo, tak myslím, že ani na tej kamere by to nebolo vidno (nemám ale skúsenosť). Keď sme išli tento víkend do DE, tak diaľničnú známku kontrolovala polícia pár kilometrov pred hranicami s Nemeckom. Za 20 rokov sa nám to stalo asi 2 krát.
Čo sa týka Spar parkovania, tak keby bol bežný deň a boli by tam autá a otvorený obchod, tak tam zaprakovať môžeš bez problémov. Aj keď neviem, či free to nie je max do 1,5-2 hodín. Keďže si tam zaparkovala večer a stála si tam dlho, tak si, žiaľ, dostala pokutu. Nabudúce budeš vedieť, že sa to nesmie. Tie parkoviská pred obchodmi veľa ľudí zneužívalo len na parkovanie, aj keď do obchodu ani nevkročili a tak zaviedli pokuty cez víkend, v noci a ani cez deň tam nemôžeš parkovať dlhý čas. Aj v Nemecku to zaviedli práve kvôli tomuto zneužívaniu parkovacích miest "zadarmo". A značka - oznam o parkovaní tam asi nejaký bol, len si ho nenašla.
Tie P+R parkovacie domy majú väčšinou týždenné, mesačné a ročné karty, ktoré si môžeš zakúpiť dopredu alebo priamo tam (nejaký automat). Neviem, či je tam možné zakúpiť si aj dennú kartu, ale niektoré "domy" majú na to určenú aplikáciu. Tie parkovacie miesta sú primárne určené pre dochádzajúcich ľudí miestnou dopravou. Zrejme nie je možné tam zaparkovať len tak, že ideš niečo vybaviť do mesta a zaparkuješ tam na 2-3 hod. Možno niektoré to tak majú, ale väčšina určite nie. Ináč, nechápem, že si tam "krúžila" 2 hodiny a nenašla si vchod (Eingang), nejakú rampu a že Ti ani policajti nevedeli poradiť, ako to funguje alebo kde zaparkovať🙄
Proste, vypusti paru a zlosť (aj tak už teraz nič iné urobiť nemôžeš), zaplať tú pokutu, ktorú si mala za stieračom a dúfaj, že za diaľničnú Ti už pokuta nepríde. 50€ zase nie je taká horibilná suma. Proste si mesiac nekúpiš niečo na seba, cigarety alebo kávičky s kamoškami a pokutu máš zaplatenú.
@vendywillis, to ti verím. Ten systém parkovania je naozaj otrasný a o znaceni ciest radšej pomlčím. Ber to proste ako blbé poučenie, nikdy nestoj mimo nákupu pred obchodmi a na pumpách. A na parkovisku McDonalds. 🤷♀️🤷♀️🤷♀️ Za diaľnicu v daždi asi naozaj pokuta nepríde.
Pokuta príde, aj nám sa to stalo na firme, to majú veľmi dobrý systém, najdu vás aj po par mesiacoch.A tu za parkovanie by som tiež uhradila v sume 50€ lebo vám naúčtuju ešte.
@zuzanaa239, pokuta za rýchlosť áno, za diaľnicnu známku nie.
@vendywillis noo oni práveže pokuty veľmi radi posielajú a za omnoho väčšie blbosti takže by som s tým rátala. Môj chlap robí roky v Rakúsku a aj tak minulý rok mu prišlo cez 1000€ pokuty že "zo tri raz" najel na diaľnicu "omylom" a čo najskôr to stočil ako ty. Tiež prisahal že viac ako kilometer /dva to nebolo. Prišli o pol roka ale prišli 😂 ten deň kedy som našla tie obáločky v schránke bol jediný deň v mojom živote kedy som zobrala papuču a zliskala ho ako sopliveho chlapca že kvôli posranej diaľničnej sme 1000€ platili . Odvtedy si napoctivo ročnú kupuje . A o pár mesiacov prišla ďalšia pokuta , okolo 100€ to bolo že akýsi vodič ho odfotil a napísal stiažnosť že "zbytočne" sa zaradil do iného pruhu na diaľnici . (Bol tam popis v nemčine od dotyčného čo ho nahlásil 🤷) Za takú kravinu mu pokutu poslali . A pokutu radšej zaplať inak ti tam naskáču ešte penále
@samimami777, jasne, určite to tak bude. Až na to, ze takéto hlásenie iného vodiča je v AT nelegálne a s fotkou dvakrat. Takže blbosť až sa hory zelenaju. Pokuty sa môžu posielať jedine tie od policajtov a nie fotecky od nejakého premotivovaného blbecka. Ale jazdiť po rakúsku bez známky je tiež level blbosti 100. Chápem, ze keď ide niekto raz za sto rokov alebo chodí len nakúpiť do Hainburgu, tak si známku nekúpi. Ale ak tam pracuje, tak sa fakt oplatí investovať tu stovku do roka za známku.
@vroni to mi natrepal on vraj si na to volal čo to je a za čo . Môj problém to nieje 😂
@samimami777, lenže toto je policajná hláška a nie iného šoféra. Aj keď, úprimne, asi by som takú pokutu namietala, lebo ten priestupok je taky... dosť vágne popísaný... Znie to ako keby jazdil medzi pruhmi, chyba paragraf a teda "fotka" také čosi dokázať nedokáže.... Mi to znie ako tie fakove pokuty, co posielajú na sk (nehovorím, ze je, ale vyzerá to tak)
@vroni tiež nám to nešlo akosi do hlavy, môj ani nevedel kedy niečo také spravil a teda on je možno blb ale priznal by sa. 🤷 Bohužiaľ, je zaplatené ale myslíš že to mohol byť aj podvod ??? Lebo on si fakt nič také nevybavoval že by spravil
@samimami777, fakt to na mňa tak pôsobí. Lebo uznaj, odôvodnenie pokuty, ze "nešiel vpravo tak celkom ako mohol" je trochu divne.... A keby naozaj obmedzoval premávku, tak ho zastavia. Takže mi to naozaj nepasuje dokopy.
Bezdôvodná jazda v ľavom pruhu nie je kravina - je to nebezpečné, arogantné voči ostatným vodičom a bodaj by to bolo pokutované aj u nás.
V deň keď ideš na diaľnicu tak dokúpiť známku a nic sa nestane takto môže byt ze dostaneš pokutu a tu druhu zaplatiť lebo ti príde ďalšia