Ahojte. Potrebujem poradiť.
Chcem si podať do AT daňové priznanie, lebo robila som tam 3 mesiace. Je to z roku 2023, podávala som daňové na SK v tom roku. Mám ho priložiť? Ak áno, treba úradný preklad alebo nájdem niekde nejaký vzor?
Ďakujem
Ides podavat za 2023? Lebo pises, ze v tom roku si podavala slovenske. To bolo asi za r.2022. Az teraz sa bude podavat za 2023. Ostatne mesiace si robila na SK? K rakuskemu danovemu sa dava formular E9 o prijmoch z SK.
Chcem sa spýtať prišli už niekomu dane z rakúska a za ako dlho prišli ďakujem
neviete o niekom kto by urobil za mňa daňové priznanie v rakúsku aj na Slovensku? samozrejme zaplatím
Viete my povedať niekto v akom poradí vyplácajú dane či idú podla abecedy alebo podla okresu
Prišli už niekomu dane keď boli podané koncom februára?
podaj si daňové priznanie v AT , vypýtaj si potvrdenie z daňového úradu z AT o výške zaplatenej dane v AT a až následne podaj daňové priznanie na SK kde uvdieš všetky príjmy spoločne a pôjdeš podľa zmluvy o zamedzení dvojitého zdanenia medzi AT a SK a uplatníš buď metódu vyňatia alebo zápočtu . Ak máš príjmy len zo zamestnania v AT môžeš uplatniť metódu vyňatia príjmov aj podľa nášho zákona a to všetko za podmienky že si rezidentom SK .
Ak nerozumieš o čom som písala , daj si to urobiť účtovníčke alebo daňovému poradcovi .