Daňové priznanie - Rakúsko

stellarstar
1. feb 2023

Ahojte, potrebujem radu idem podávať daňové priznanie, neviete náhodou či tam môžem dať aj sumu za nový telefón ako werbungskosten ktorý som kúpila minulý rok vo februári? Stála 1000 e. Ďakujem

vroni
1. feb 2023

@stellarstar, poznám to tak, že môžeš, pokiaľ ti zamestnavatel potvrdí, že je to relevantne pre výkon tvojho povolania. Ale inak nie. Ale nie som účtovníčka, čiže to netvrdim ako stopercentnú informáciu

stellarstar
autor
1. feb 2023

@vroni na nete som sa teraz dočítala že sa dá keď cena bola do 800 e netto, cena nad 1000 e na dva krát. Ale pre istotu asi radšej zavolám na FA a opýtam sa tam. A tom potvrdení od zamestnávateľa som ešte nikdy nepočula ale ďakujem

stellarstar
autor
1. feb 2023

@vroni prosím ťa mám jednu otázku, poistenia už nie sú zdatiľné? Som akurát volala so svojou poisťovňou kvôli inej veci a som sa dozvedela že Unfallversicherung, lebensversicherung atď sa už nedajú odpísať? Vďaka

vroni
1. feb 2023

@stellarstar, o tom som nepocula, ale opýtam sa účtovníčky. Potvrdenie davam chalanom každý rok, ale oni kupujú počítače a výbavu, možno treba až od istej sumy....