Covid potvrdenie o prekonaní v Rakúsku

linda276
31. mar 2022

Dobrý deň viete mi poradiť prekonala som kovid v práci v Rakúsku,kde ako si mam pýtať potvrdenie o prekonaní? pekne ďakujem.

vroni
31. mar 2022

@linda276, závisí od toho, kde konkrétne. Niekde pošlú papier, niekde mail, niekde SMS a niekde nič a treba naháňať.

gigie24
31. mar 2022

@linda276 Ak vam prisiel z AT email o potvrdeni prekonania Covid to je v Rakusku vierohodny doklad. Este je otazka ci zijete v SR alebo v AT.

linda276
autor
31. mar 2022

@gigie24 pracujem a prech pobyt mam teraz v AT aj zdravotnu

ichbinich
31. mar 2022

Zalezi na tom, kde zijes. V Grazi sme si museli poziadat potvrdenie extra.
Bud ist pren osobne alebo poziadat cez formular (bud s handy signatur, alebo s fotkou dokladu). Prislo to potom mailom.
Takze si pohladaj cez google.
Absoderungsbescheid plati iba v Rakusku, pokial viem. Ale to potvrdenie o prekonani ma vlastny QR code, ktory vedia oskenovat pri kontrolach ako QR cody od ockovania.

linda276
autor
31. mar 2022

@ichbinich hintertux

linda276
autor
31. mar 2022

@ichbinich ide o to ze keď pôjdem cez hranice aby nebol problem

ichbinich
31. mar 2022

@linda276
Radsej si zorganizuj to lajstro s QR kodom. To ti plati pol roka, takze aj do buducna si "vybavena" 😉

vroni
31. mar 2022

Treba sa pýtať alebo na príslušnom magistráte (veľké mestá), na BH (všetko ostatné) alebo si zavolať na linku 1450. Vo Viedni vystavia QR Code úplne automaticky a pošlú smskou, ale až na 21. den, ani o den skôr a nedá sa to nijako pohnat. Nö posiela tiež automaticky mailom na 11.den.

medina20
31. mar 2022

A odkial ste ? Ja som z Niederösterreich a žiadala som si tu https://e-formulare.noel.gv.at/formularserver/u... … na druhý deň mi to prišlo na email.