Čo navštíviť vo Viedni?

jaja1979
9. aug 2022

Pred pár dňami som sem písala o radu, čo navštíviť vo Viedni. Všetkým ďakujem za odpovede❤️
Keďže už máme návštevu mesta takmer za sebou, pripájam zopár tipov, o ktorých možno neviete, ani ja som predtým nevedela... A chcela by som poradiť, možno niekomu pomôže...😉
Takže doprava vo Viedni: ideálne chodiť MHD, kúpili sme si trojdňový lístok za 17,10. Deti do 15 rokov v sprievode platiacej osoby sú grátis (to má veľmi potešilo). Majú super prepracovanú dopravu a dostanete sa všade (busom, elektrickou, metrom), lístok platí na všetko. Kupuje sa v trafike alebo na niektorých miestach v metre. Alebo online, ale to sme neskúšali.
Veľa múzeí a galérií je taktiež zadarmo pre deti do 19 rokov, čo je super family friendly.... Zaplatila som len za seba 14€ a tri decká so mnou boli grátis. Odporúčam prírodovedecke múzeum, technické múzeum, belvedere. Všade sme boli a platila som len ja (všade po 14€). Určite je takýchto miest viac, ale už sme ďalšie nestihli. Všade si treba rezervovať cca 3 hodiny, múzea sú obrovské, zaujímavé, deckam sa veľmi páčilo. Ďalej Schonbrunn záhrady sú grátis, tam sa dá tiež stráviť cca 2 hodiny a krásne je trhovisko Naschmarkt Vienna, takisto zadarmo a je tam všeličo od výmyslu sveta: ovocie, koreniny, sladkosti, oblečenie, ryby, mäso....

jaja1979
autor
9. aug 2022

@jaja1979 pokračujem v tejto správe. Takže veľkomesto sa dá navštíviť aj v štýle lowcost, len treba zisťovať vopred... Odporúčam aj s teenagermi, sú nadšení...
Myslím, že kto nechce vo Viedni nocovať, dá sa veľa stihnúť aj na otočku vlakom z BA, plne odporúčam.
Velmi ma potešilo, že myslia na rodiny s detmi.
Ak niekomu pomohlo budem rada, ak nie, ďakujem za prečítanie😉😉🥰

mirage
9. aug 2022

@jaja1979 super, vdaka