ahojte,
máme granitový drez biely, veľmi som ho chcela, pasuje nám do kuchyne, no veľmi sa špiní. predtým som mala nerezový, ten som raz za týždeň umyla s citrou a niekedy aj s fixinelou. Teraz máme tento granitový a je veľmi často špinavý. viete mi niečo poradiť na čistenie? 🙂
@zuzana11j my sme tiež najskôr kúpili granitový biely, krásny, dvojitý. Bol to des, stále sa to špinilo, nešlo to vyčistiť. Des. Za pol roka bol hrozný, šedý. Nepomáhal cif, savo, nič. Stále som to drhla. Nakoniec sme ho vymenili. Teraz mám keramický biely. Je to 100 a 1. Paráda.
skus toto
https://www.alza.sk/maxi/luxon-cistic-granitovy...
je to na baze kyslika, takze bieli, dezinfikuje, sisti a nesmrdi ako Savo
@zuzana11j ja používam tú bielu zázračnú špongiu z dmky
Ja nechapem vyrobcov, ze vyrabaju nieco, co sa neda poriadne vycistit. Ake testy robili predtym, nez spustili vyrobu?
Ja mam biely drez od firmy Shock, prevedenie Cristadur a je to hladucke. Sme tu od jula, tak ako Vy, cca, a nemam pocit, ze sa strasne spini a to veru nesetrime ho, minule mi tam stali zrnka od kavy, deti "upratovali" 🙄. Zatial som ho cistila len octovym cisticom z DM a je pekny.
Mám svetlo.hnedý, pieskový drez. Raz za čas ho vyčistím s bielym Domestosom na wc. Stačí trošičku, pekne pustí špinu. A dievčatá v DM skupine radili natrieť ho potom olejom
niekde som citala,ze niekto napusti a bachne tam tabletku do umyvacky... my mame shock - cristadur a nespini sa az tak velmi
Raz za čas napustím horúcu vodu a pridám trochu chlóru - kupujem v DM v čiernej plastovej fľaši. Nesmrdí ako Savo a drez vyčistí pekne. Potom len opláchnem, nenatieram olejom.
@zuzana11j Ja pouzivam toto, nasypem do drezu, do odtoku, zalejem horucim octom a necham posobit. Potom hubkou docistim. Kupujem v DM. https://tierraverde.sk/pranie/odstranovace-skvr...
Neskusali ste niekto perkarbonat sodny? Mohol by fungovat aj na cistenie drezu?
@zuzana11j zastuplujem umývadlo, dám tabletku do umývačky zalejem vriacou vodou tak celou kanvicou...nechám pôsobit 15 20 min a vysucham s hubkou zatiaľ vždy pomohlo
@lilizzachy robím presne toto isté, tak raz za mesiac, nechám to na celú noc a drez je krásny, biely
Ja mám čierny už dva roky a každý týždeň ho cistim domestosom… mám malé deti ale však otvorím okno nie ?
Perkarbonat sodny. Cistim nim granitovy bledohnedy drez. Je vzdy po vycisteni ako novy. Zalievam ho vriacou vodou s octom. Staci trocha, lyzice prasku. Je to ekologicke bielidlo vhodne do prania aj pre atopikov. Paradicka
dakujem pekne, vyskusam perkarbonat, to som este neskusala 🙂) clovek chce pekny drez a narobi si s tym starosti
My mame tiež taký a ja ho cistim tak, že rozpustim na noc v ňom kapsulu do umývačky alebo prášok na biele prádlo a nechám ,,odmocit” a ráno normálne vypustím vodu a pplachnem a je krásne čistý ako nový. Keď nestíham alebo zabudnem na noc tak aspoň 2-3 hodinky. Savo ani podobné prostriedky nepoužívam naň.
ja nastriekam savom