Ahojte neviete mi poradiť?
S priateĺom potrebujeme ist do rakuska pre brata a naspäť.
On je očkovaný tou jednorazovou dávkou a ja niesom nič.
Potrebujeme teda obaja test? Alebo iba ja? Ja už sa v týchto debilných opatreniach nevyznam..
Ma niekto skusenosti ako to teraz chodi? Vdaka
Ďakujem krásne 🙂
@vroni možem ešte otazku? Neviete či ten test môže byt v slovenčine? Alebo v nemčine.. na jednej stranke som čitala, že treba v nemčine tak neviem čo je na tom pravdy 🙂
Mozno aj zalezi cez aky prechod pojdete. Ja chodim pravidelne nakupovat do Hohenau a test nikdy nemam a ani covid pas. Nikdy som tam este nezazila kontrolu.
čo? 😂 v podstate obdeň chodíme cez hranice na prachobyčajné nákupy, nie sme očko a test som mala naposledy v pôrodnici 😀 to po prvé (z reálnej skúsenosti)
po druhé - ak sa preukážete, že ste odvoz (napr. letenkou) tak aj počas najprísnejších opatrení ste mohli ísť bez ničoho 😉 kks tieto domnienky 🙄
test môže byť v angličtine alebo nemčine, slovenčina určite nie
@vroni neplati pri vstupe do krajiny 3G?
@zuzanka.zuzu nemam sa čim preukazat, proste sa nema ako dostať domov (on pracuje tam) tak ideme pre neho :D preto sa pytam. Lebo čo som sa pytala , každy mi povedal inak...
@malinka158, platí, ale Johnson vakcínu neuznávajú (teda jednu dávku)
@zuzanka.zuzu, chodím každý týždeň a za posledné dva roky som nezažila ani raz, že by NEkontrolovali. Takže sorry, ale neverím. Z reálnej skúsenosti.
@nathaly098, test musí byť v angličtine alebo nemčine alebo mat QR Code.
Včera som sa vracala a na Jarovciach ani ducha 😅🤣
@bambulienka25, diaľničný ci cez dedinu?
@vroni aha, lebo vo vakcinach a ako dlho su platne sa uz poriadne stracam
@malinka158, to asi každý vrátane zodpovedných 🤣🤣🤣
Ked povies, ze len tranzitujes, tak ta pustia... ale neskusala som to 😄
@vroni VŽDY tam niekto "kontroloval" 😀 reálne nás tam NIKDY nikto nekontroloval a ver si čomu chceš, mne je to fuk 😀
@nathaly098 akurát viem, že piatky naozaj kontrolujú (aspoň sa tak tvária, ale nejaké doklady predložiť musíš). a potom keď majú "akciu" - vtedy buď všetkých (my sme sa otočili a išli domov, tuším 2x sa nám to stalo - práve v ten jeden piatok) alebo len dodávky a väčšie autá (vtedy je "len" zdržanie)
@zuzanka.zuzu, takže áno, trepes a vyhlasujes to za pravdu, fajn.
Neviem, ako kontrolujú posledny týždeň vrámci ukrajinských hystérii, ale oficiálne je stále treba test, stačí natrafiť na iniciatívneho blbca, zase 5 eurova investícia do testu je menej ako strácať čas a benzín, ak vás otočia.
@vroni stačí si prečítať fóra na FB - jeden známy cestovateľ (nechcem písať meno ani skupinu lebo je tuším súkromná) išiel aj v ten piatok kedy my sme sa otočili - podľa jeho príspevku colník zývol, mávol rukou a pustil ho 🙂 (on je očko) asi vyzeráš ako teroristka keď ťa kontrolujú tak dôsledne, inak neviem 😉
@vroni to ten zelený 😅 to je diaľničná nie?
@bambulienka25 kontroluju len na vstupe do rakuska. Cestou naspat nie. 3 rozne prechody za posledne 2 tyzdne.
@guudy veď ja som šla do AT a KO nebola ani na jednej strane
@zuzanka.zuzu byvam v pohranici, chodievam hlavne vlakom (tie nekontroluju), ale obcas autom, no stale treba mat so sebou covid pasy. Obcas len mavnu rukou, obcas nahliadnu, ale je potrebne to mat a neriskovat, ze vas otocia na hranici. Ked poviete niekomu, ze vas nikdy nekontrolovali a o 2 prispevky dalej, ze ste sa 2x otocili, tak uz to je vase klamstvo, lebo si protirecite. Nemozte povedat, ze nekontroluju, to ked realne kontroluju a vy neviete, co znamena pre pani sa otocit a ci vyjde iny prechod alebo bude jej brat cakat par hodin/den kym by realne nekontrolovali a presla ponho.
Majte testy, mozu byt v aj alebo nj. Ak nie ste pendler, plati asi dokonca 2,5G, ono sa to menilo, a ja s 3x ockovana, takze to uz nesledujem. Johnson je taky vseliaky. Ale testy majte a idealne aj nejake papiere v ruke (to ockovanie johnsnom napr).
@zuzanka.zuzu, počkaj, akože keď mám cez ksicht čiernu masku a v aute diery po guľkach, hneď musím byť teroristka? 🤣🤣🤣🤣 A nie, o "doslednom" kontrolovani som nehovorila. Občas im na kontrolu stačil zatvorený mobil. Ale vždy tam stal niekto a mával, niekedy cumel do každého auta (väčšinou), niekedy len do každého tretieho ale vždy tam nejaký panák tajtrlikoval.
@bambulienka25, áno. Tým som nešla dávno. Som lakoma a nemám už vyše roka slovensku diaľničnú známku 😉
Bola som v piatok s dcerou, obe sme plne ocko....a rakusky vojak nas poslal dalej, mavol rukov....kontroloval rakuske auto
Nepotrebujete nic, pokial idete transport. Žiadny test, ani ockovanie. Očakáva sa od vás, že nevystúpite z auta, len brat nastúpi 😉
Potrebujete obaja test.