Ahojte, věděli by jste mi poradit, jak v Rakousku kontrolují covid pasy na hranicích i v obchodech, popř. stačí tam antigenní test? Uznávají i papír o očkování nebo jen QR kódy? Já mám totiž problém se získáním kódu k druhé dávce očkovaní, na NCZI jsem volala asi 8x (i s 25 minutovým čekáním na lince), vyplnila jsem formuláře, no vždycky mi řeknou, že problém předají technickému oddělení a tam se to vždycky nějak zasekne 😡. Papír o druhé dávce mám ve slovenštině i angličtině. Děkuji 😊
Kontroluju, a to poriadne. Staci qr kod. Ale asi zalezi na koho natrafis, v obchodoch nepytaju nic, kto by to tam kontroloval.... Vo Viedni v nakupaku sa ruska nenosia, maju tam vysoku zaockovanost a kto chce, ten rusko mat samozrejme moze.
Děkuju vám velmi pěkně, aj jsem si tak myslela 🥺 no zkusím zase svoje štěstí na lince NCZI 😅😅😅😅
@barborachors vo Viedni sa rusko nosí ešte prísnejšie ako v iných častiach at. Dokonca ffp2 v potravinách, neviem, ktorú Viedeň myslíš, ale v tej, čo je hlavné mesto rakúska je to tak.
@barborachors to co za blbosť si napísala? Rusko sa nosí takmer všade, dokonca fpp2
@barborachors ak myslis scs ako viedenský "nákupak" tak to nie je Viedeň, ta ma najprísnejšie podmienky z AT, NO malo do 15.9 beuruskove obchody . Teraz sa ruská nosia všade v interiéroch. FFP2 potraviny, lekárne, pošty a tak pre všetkých a pre očkovanych môže byť obyčajna maska. Takže predtým ako vypustís info, si to over. Nie je vôbec vysoká preockovanost. A preto sa sprisnuju z týždňa na týždeň podmienky.
@barborachors, vo Viedni sa ruska nosia, práveže sú tam oveľa prísnejšie pravidlá, než vo zvysku Rakúska. Nesúvisí to so zaockovanostou, skôr s tým, že je viedenský primátor paranoidny primát. Ale to je na inú tému. Obchody nekontroluju nič, ale všade treba mať ruska, do nočných podnikov a na festivaly len zaočkovaní alebo s certifikátom o prekonaní, do služieb, kín, restik sa sa ist aj s pcr testom (maximálne 48 hodín), antigeny vo Viedni neplatia. Teda, platia pre deti do 12 rokov. Bez QR kódu ani na krok, očkovaní môžu mať aj očkovací preukaz.
Pokial mas to druhe potvrdenie v ockovaku nevidim v tom taky problem. Ale nemoze nieco nenahodit do systemu a tym padom to nevyda ten QR Kod pre covid pass.
@kiki68 já mám papír o absolvování druhého očkování, ale na korona.gov.sk vidím pouze certifikát a QR kód k první dávce. Snažím se to řešit přes nczi, no zatím žádný úspěch 🙈 už z toho začínám být mírně zoufalá. Na Slovensku a v Česku s tím nemám problém, ale jinde v zahraničí by asi byl
@bluemoon24 ak je nejaky dokaz o naozaj platnom druhom ockovani ( nalepka a zapis o vakcinacii) tak si myslim, ze by to islo. Preto mame v Rakusku vsetci medzinarodne ockovaky ( tie zlte) a tam su vsetky vakcinacie. To sa neda opajcovat nijako.
@kiki68 no na Slovensku dávájí pouze papír o absolvování očkování, bez jakéhokoliv QR kódu. Je tam sice datum, čas, číslo dávky a osobní údaje, ale to je všechno. Zbytek se získá skrze přihlášení přes korona.gov.sk, kde jsou ale úplně neschopní něco vyřešit v případě problému.
@bluemoon24 určite kód, na hraniciach ta môžu a nemusia kontrolovať, je to hop, alebo trop.v obchodoch nikto nekontroluje, iba gastro. Ale kód pri prípadnej kontrole je dôležitý,kedze je velanvychytralcov co falsuju, teraz od pondelka je doslova na to polícia zameraná.Bývam v AT.