Bývanie v Rakúsku - Graz

23. apr 2023

Dobry den,
byvate niekto v Grazi, byva sa vam tam dobre? Alebo by ste volili radsej Innsbruck, prip ine miesto?
Zvazujeme s manzelom stahovanie do Rakuska a rozhodujeme sa, kam ist. Dakujem

stellarstar
23. apr 2023

Máte aj prácu? Kam pôjdete záleží aj od pracovnej ponuky. Ja žijem v hornom rakúsku a je tu dobre. Kedysi som pracovala a žila i vo Vorarlbergu ale to je moc ďaleko

autor
23. apr 2023

@stellarstar Robime obidvaja cez pc, cize mozeme ist kam len chceme 🙂

stellarstar
23. apr 2023

A budete aj v at cez PC robiť? Ak áno tak je to na vás, mne Vorarlberg a Innsbruck sú moc ďaleko. Tak bud Graz alebo Wien. Kedysi som sa chcela tiež presťahovať do Wien ale to mesto je pre mňa moc veliké 🤣🤣

autor
23. apr 2023

@stellarstar Vieden vobec nie, skor by sme sa radi priblizili co najviac k horam 🙂 Innsbruck sa ti nepaci?

mamaaja82
23. apr 2023

Graz za mna vobec nie keby si mam vybrat tak kitzbühel

autor
23. apr 2023

@mamaaja82 Fakt, preco Graz nie?

stellarstar
23. apr 2023

Je to tam pekné aj Vorarlberg ale mne moc ďaleko bolo tak preto som sa usadila v hornom at

mamaaja82
23. apr 2023

Celkom tam maju problem v poslednej dobe co som citala s imigrantami prisposobenim sa tychto ludi zivotu v at.V kitzbühel som zila je to nadherne miesto pre rodinu kludne wörgl innsbruck salzburg su plne turkov ja som bola neprijemne prekvapena v salzburgu ale pisem mam dve dcery a zlu skusenost z nemecka s turkami a arabmi.

stellarstar
23. apr 2023

@mamaaja82 hej toto mi je tiež známe 🤣🤣 samy Turci a arabi a aj vo Viedni. Aj u mňa v Linzi ale ze vraj nie toľko ako Salzburg a wien 🙈

autor
23. apr 2023

@mamaaja82 Ano, toto je jeden z hlavnych dovodov, preco v ziadnom pripade nechceme ist do Viedne. Radsej sa chceme "niekam" zasit a v klude zit

vroni
23. apr 2023

Keď chcete k horám, brala by som Klagenfurt alebo Villach. Graz je taky špecifický, moja šálka kávy to nie je, a Innsbruck je zase odvšadiaľ ďaleko a teda aj nevkusne drahy.

autor
23. apr 2023

@vroni Dakujem za tip, idem pogooglit 🙂

uhnakova
23. apr 2023

Ešte môžeš skúsiť pozrieť aj slovinský Maribor, je to veľmi pekné mesto na úpätí hôr, v zime sa tam dá aj lyžovať. Centrum mesta je fakt krásne, plné historických budov, okolo mesta všade príroda. Z Bratislavy trva cesta 3 h po dialnici.

svetlonos
24. apr 2023

@mamaaja82
nemyslis vazne?? Co sa ti tam na Kitzbül paci? Na dovcu este ok ale zivot? Vsetko predrazene, ludia povrchni, moralka nic moc a dedsky lekar katastrofa.

mamaaja82
24. apr 2023

@svetlonos ja som tam zila sedem rokov a zjavne sme sa pohybovali v inej spolocnosti ludi.Tirolaci su skveli.lekara sme mali v st.johann a bol uzasny.Dospelackeho som mala v kirchdorfe nahradil ho syn tiez velmi mily.Toto co si napisala sa mi hodi na popis slovakov ale nie na tirolakov.

svetlonos
24. apr 2023

@mamaaja82
ahoj 🙂 ja som zila priamo v Kitzbühl a presne o tom mieste som pisala, tirolaci su v pohode to ano. Len ta Kitzbulska smotanka je svojska a ceny su tam dost vysoke.

guiseppinka
24. apr 2023

A tak niekde okolie melk a wachau? Do hor to nie je daleko, nie je to daleko od hranic (necele 2 hodky) a je to krasne prostredie... Ja som blizko toho, je tu zopar slovakov, aj turci su tu, ale nie je to mega tragedia s nimi...

mamaaja82
24. apr 2023

@svetlonos tak byty su tam drahe holt dan za alpy.Ja som chodila na nakupy do mpreis alebo do nemecka na velky nakup,na oblecenie sme zas zbehli do wörgl.Ja som sa k bohatym priblizila len okrajovo ale tych par s ktorymi som mala cest boli velmi mili.Mat tu moznost balim sa a letim naspat,zial u mna to uz mozne nie je a doteraz lutujem,ze som odisla hoci vtedy si to situacia vyzadovala,to bol moj domov taky uz nenajdem.

svetlonos
24. apr 2023

@mamaaja82
no hej, zivot prinesie vselico. A ktovie, mozno sa raz vratis 🙂

mamaaja82
24. apr 2023

@svetlonos pre mna by to bolo ako sa vratit domov,zial partner o tom nechce ani pocut on ma zazemie na sk a v juli cakame dieta,tak po porode sa zrejme po rokoch vraciam na sk.

svetlonos
24. apr 2023

@mamaaja82
oha, tak to bude velka zmena. Babo a Sk, drzim palce nech mas pekny porod ☺️

mamaaja82
25. apr 2023

@svetlonos tak ja deti uz mam to az taka zmena nebude,ale zvyknut si na sk a deti tam nikdy nezili to bude asi tazsie.A dakujem snad bude rychly ako tie predtym 😁

autor
26. apr 2023

@mamaaja82 Preco nechce partner aspon skusit ist do Rakuska?

alessia443
7. máj 2023

Ak pracujete cez pocitac a bude vase miesto vykonu prace rakusko, stavate sa danovymi rezidentmi krajiny, v ktorej pracujete, tak vam odporucam zistit si vsetky podmienky, ak ste tak este neurobili.