Ambulantný pôrod Hainburg. Čo so sebou do tašky?

sunny_g
13. feb 2021

Ahojte maminky, prosim o radu, tie, ktore ste rodili ambulantne v Hainburgu, co vam bolo treba so sebou?

Prosim o odpovede na zaklade skusenosti.

Dakujem krasne

ninan2
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ninan2
13. feb 2021

@sunny_g Ja som tam rodila pred 2 rokmi a teoreticky sa chystam aj o 2 mesiace, ak sa tam teda nejak dostanem cez hranice, ty si to uz riesila? A kedy mas termin? Nepotrebovala som inak tusim nic zasadne, vsetko tam mali a budes tam predsa kratko. Hlavne veci pre babo treba teda, na oblecenie.

sunny_g
autor
13. feb 2021

@ninan2 Dakujem NIna 🙂 cez hranice sa dostanes, ja som sla takto uz 3x na vysetrenie, je tam vynimka a uplne bez testu aj registracie prejdes 🙂 Ked uvidia rodiacu zenu ist cez hranice, pustia ta ;) Staci, ked povies, kam ides, ku komu ides a ked je aj nejaky problem, Napriklad lekar - p. Karovic, ku ktoremu som chodila je ochotny po telefone vysvetlit na hraniciach policajtom ze som ich pacientka a idem k nemu rodit.

Termin mam sice 18.3., ale kedze mi vcera zacala odchadzat hlienova zatka a podla sona mam placentu vo faze zrelosti 4, bude tu babatko co nevidiet ;)

loginexistuje
13. feb 2021

no uz sa tak lahko spat nedostanes od buducej stredy su nove pravidla drzim peste nech je babenko ok donosene a vsetko je v poriadku

amelie2017
14. feb 2021

Skusenost nemam, ale ja by som sa zbalila ako na klasicky porod. Nikdy nevies, ako sa veci vyvinu a ci tam nejaky cas nepobudnete. Radsej mat veci navyse, akoby mali chybat.

sunny_g
autor
14. feb 2021

@loginexistuje domov sa urcite dostanem ;) netrba sa plasit a treba nastudovat vynimky

ninan2
14. feb 2021

@sunny_g Tiez som si to uz studovala, tu vynimku mas zo slovenskeho ministerstva ze? Na ako dlho Ti ju dali? Treba tam napisat ze vysetrenia pred porodom, ci aj planovany porod? A plati to teda aj pre sprievodnu osobu? Ked ides naspat, ukazes papier z kliniky a vynimku? A treba mat nejaky PCR ci antigen test kvoli klinike, prip robia tam na mieste, ako v BA? Dik moc a ty sa kludne pytaj ohladne porodu tam. Karovic ma tiez vysetroval minule, ale ja osobne som tam sla kvoli rakuskym PA, a pri porode som nastastie ziadneho Dr nevidela 🙂 Mozem najblizsie z compu toho viac napisat.

sunny_g
autor
14. feb 2021

@ninan2 Ninka, boli sme tam 3x bez testu, bez ničoho, len som ukázala tehotenskú knižku, občiansky a ideme, to isté manžel.
A nejdem na plánovaný pôrod, ale až keď sa spustí spontánne tak až na druhú dobu pôrodnú.
Ja som v Hainburgu rodila prvého syna, takže viem, ako to tam je, len ma zaujímal práve ambulantný pôrod.
🙂

ninan2
14. feb 2021

@sunny_g Aha jasne 🙂 No len teraz sa tie opatrenia na hraniciach akurát od stredy majú dosť sprísniť, hlavne na SK strane. Všetci že do karantény atď. Ale dá sa vybaviť výnimka nejaká z ministerstva a vtedy máš voľný prechod. Kedy tam najbližšie ideš na poradňu, či až na pôrod? A na klinike teda žiadne covid testy nechcú, ani kvôli poradni, ani pôrodu? Lebo v BA nemockách hej...

ninan2
14. feb 2021

@sunny_g A teda k môjmu pôrodu ešte, ja som tam prišla na príjem o 6tej ráno a bábo sa narodilo o pol 8 :D Po 2 hod ma presunuli na 600nedelie k jednej SK Rakúšanke, o 16tej po mňa prišiel manžel, skôr nemohol, medzitým (po pôrode) bol doma so staršími deťmi. Mohla som ale odísť aj skorej. Dali mi aj raňajky a obed. A rodila som inak ešte aj s dulou. Pri pôrode bola Eva Bauer, tá je naozaj skvelá, nič neriešila, ani tam väčšinu času nebola, lebo mala ešte jeden ďalší pôrod práve. Ty si tam ako dlho bola a 600nedelie bolo aké, asi všetko ok? Veľmi milí tam boli všetci na mňa.

suzie28
14. feb 2021

@ninan2 môžem sa spýtať .. ten pôrod v Hainburgu ste ako riešili ? Potrebujete ešte nejaké pripoistenie ? Dá sa tam vybrať aj pôrodník ? Ďakujem

ninan2
14. feb 2021

@suzie28 No ja som zrovna z tohto nič neriešila, mala som len vlastnú dulu dohodnutú. Mám ale dojem, že tam sa dajú zazmluvniť len PA, nakoľko doktori pri bežných pôrodoch vôbec nie sú prítomní, volajú ich len v prípade komplikácií. A keďže som tam mala ambulantný pôrod, neriešila som to vôbec cez poisťovňu potom ani, lebo tu taký pojem nie je v žiadnom zákone, nepreplatili by mi takmer nič. Platila som na faktúru okolo 750 eur za ten 1 deň. Ale v prípade dlhšieho pobytu by sa to už oplatilo riešiť, tuším okolo 1000 eur dáva poisťovňa, do výšky nákladov pôrodu na Slovensku to je, plus starostlivosť o bábo.

sunny_g
autor
14. feb 2021

@ninan2 o žiadnych neviem. No nech rodiacej žene niečo povedia... idem až na pôrod.
A naspäť ostávam doma minimálne 6 týždňov takže no problem ;)

sunny_g
autor
14. feb 2021

@ninan2 my sme nakoniec mali cisársky ale boli sme 4 dni ak rátam aj príjem. Všetko super.
Teraz len odrodime aj s manželom a Evkou Bauer a ideme 🙂

ninan2
14. feb 2021

@sunny_g Hej jasné, veď tak to je najlepšie, aj ja sa tak chystám, ako minule 🙂 Aj si si ju zazmluvnila? A pls teda covid testy na kliniku netreba? A ako rúška, teda v AT tuším treba respirátory, pri pôrode musia byť? Lebo v BA nemockách rodia ženy v rúšku...

sunny_g
autor
14. feb 2021

@ninan2 v nemocnici v Hainburgu ti test urobia... čo sa týka pôrodu, žena rodí bez rúška a FFP2 má zakázané akp tehotná v celom Rakúsku. Keď tak bavlnené rúško.

ninan2
15. feb 2021

@sunny_g Aha ďakujem, tak to som netušila. A ten test robia len pri príjme pred pôrodom teda, hej? Len akurát PCR moc zmysel nemá, keď tam niekto je len ambulantne, výsledok predsa bude mať až na ďalší deň.

sunny_g
autor
16. feb 2021

@ninan2 robia antigenovy test. Áno Evičku máme dohodnutú.

ninan2
16. feb 2021

@sunny_g Aha skvelé. Ešte mi pls napíš na aké číslo si sa objednávala na vyšetrenie, viem že minule som mala z webu nejaké zlé. Pripadne nedá sa aj mailom? Lebo oficiálne treba mať na AT hraniciach nejaké potvrdenie, že sa chystáš na kliniku, tak to by mail lepší. Aj keď ty chodíš bez 🙂

sunny_g
autor
17. feb 2021

@ninan2 keď ideš na prvé netreba. Ja mám ešte z prvého pôrodu takéto

sunny_g
autor
17. feb 2021

Aj s číslom

ninan2
18. feb 2021

@sunny_g Skvele, dakujem!

kiki68
4. mar 2021

@ninan2 mne robili v rakusku pcr, robi sa bud na termin porodu alebo ked ides rodit. Rodila som vo Wien, ale NO to Ma podobne tie pravidla

kiki68
4. mar 2021

@ninan2 mne davali vo Wien v Juli potvrdenie pre kazdu navstevu nemocky. Bolo na to od mich tlacivo, buchli tam cas a stempel. Ja som tam chodila ako na klavir

kiki68
4. mar 2021

@sunny_g a mas aj to potvrdenie o Nachbetreuung? Lebo normalne ( ale mozno zahranicnych sa to netyka) musis may Hebamme na tie dalsie dni na kontrolu. Ale asi ked nejde k rakusky mukipass je to jedno. Ja som mala stacionarny, hoci ma pustili skor domov.

sunny_g
autor
4. mar 2021

@kiki68 nemám, ambulantný pôrod volíme len v prípade ťažkostí ;)
A máme Rakúsku hebamme 🙂

kiki68
4. mar 2021

@sunny_g ja len ze kde nemas tu poporodnu starostlivost tak si to checkni skrz tie vysetrenia, aby nebol Problem s kbg alebo tak . Ale myslim ze dolezite su tie vysetrenia dietata pre mukipass

ninan2
4. mar 2021

@kiki68 Mne nebolo treba nic, a inak k nam potom prisla nasa pediatricka, spravila aj ten odber z paticky.

ninan2
4. mar 2021

@sunny_g Ahoj, ako to teraz pls vyzera s hranicami a kontrolou na nich, ak chodievas na poradne tam?

sunny_g
autor
5. mar 2021

@ninan2 Ahoj, netuším ako to vyzerá, na poradne už nechodím.

@kiki68 Máme Rakúsku hebamme. A pôrod prioritne bude prebiehať inde, pevne verím, že všetko v poriadku 🙂 a ak by čosi, v zálohe máme Hainburg