Výroba sviečok

anda1988
21. nov 2024

Dobrý deň, prosím o radu. Prečo sa mi na sviečke vytvárajú takéto fľaky? Používam kokosový vosk a klasické esenciálne oleje. Keď sa mi vosk roztopí, pridám guličky farbiva a keď sa roztopia pridám 5% esencie, to je už asi na 75°. Potom nechám vychladnúť na 50° a nalievam do pohárika.

martinmmartin
21. nov 2024

To iste ako priezracny versus zakaleny lad. Najprv ti vychladol vrch , urobil stupel na hladine a bublinky plynu rozpustene vo vosku nemali kam uniknut a ostali tam kde vznikli. Musis nejako vymysliet aby zatuhol spodok skor ako vrch .

anda1988
autor
21. nov 2024

@martinmmartin takže keď zabezpečím niečo chladné zo spodu aby mi to zatuhlo zospodu, tak by mi to robiť nemalo? A nalievať radšej na 2-3x?

martinmmartin
21. nov 2024

Na zaciatok by som to nalial normalne do pohara , postavil ho spodkom na nieco velmi chladne a urobil mu hore nejaku teplu capicu nech zacne tvrdnut zdola

rozculena
21. nov 2024

@martinmmartin robil si niekedy sviečky?

rozculena
21. nov 2024

@anda1988 opýtala by som sa dodávateľa vosku.Aspoň teda ja riešim veci tam,odkiaľ pochádzajú.

anda1988
autor
21. nov 2024

Vyskúšala som dať do misky s vodou a ľadom nech to tuhne od spodu a stále to isté. Skúsim spraviť zo sójového vosku či to bude robiť tiež.

rozculena
21. nov 2024

@anda1988 ja som robila zo sójového.Aké dávaš farbivo? Nemôže tie fľaky na povrchu robiť farbivo?

anda1988
autor
22. nov 2024

@rozculena také guličky farebné ale tie sa mi pekne rozpustia. Nie je vidno že by to bolo zrazene. Pozerala som aj na YouTube a že nahriať ten pohár. Teplovzdušku nemám aj s tou to ,,opravovali".

rozculena
22. nov 2024

@anda1988 tak si daj tie poháre na chvíľu zohriať do trúby.
Tá pištoľ je dobrá aj na to,keď sa ti urobia na povrchu dierky alebo nejaké hrboly,tak to pekne rozpustí