Vyrába niekto domáce mydlá?

24. apr 2022

Dá sa do takého mydla (z mydlovej hmoty) pridať aj oleje?
Nikde v navodoch ani vo videách to nie je.
Myslím olivový/arganový atď...
Pridávam vôňu a silicu.
Ďakujem

gabika8855
24. apr 2022

Ano pridavam aj oleje alebo aj masla ale kupujem na to urcene a davam ich tak primerane ak dam viac tak sa mi to vyrazi pri tuhnuti na vrchu

zuzana2299
24. apr 2022

Netýka sa to síce otázky ale chcela by som sa spýtať ci neviete niektorá ako môžem vyrobiť mydlo z materského mlieka? Uz nekojim a mam ho z mrazničke a neviem co s tym. Nechcem ho pridať len tak do kupela.

autor
24. apr 2022

@gabika8855 áno, chcem kúpiť špeciálne len som si nebola istá prečo to v žiadnych navodoch nedávajú...
Vyrabas s olejmi aj šampón/tekuté mydlo či sprchový gél?

autor
24. apr 2022

@zuzana2299 práveže do kúpeľa je skvelé, radili mi dieťatko tak kúpať inak

gabika8855
24. apr 2022

Nie, lebo ja vyrabam len mydla ...ale musis aj tam podla mna len ten nejaky pomer trafit zacat s nejakym minimom ...vies co neviem preco to tam nie je v nejakych navodoch ja som bola na zaciatku na jednom kurze a tam sme davali oleje a masla

zuzana2299
24. apr 2022

Mam ho dosť malo dokopy možno 150ml za to sa pýtam na mydlo. Ani neviem ci by to stačilo

kockopes2206
25. apr 2022

Mydlova hmota je polotovar, tam sa nic nepridava. Tie mydla nie su nic moc, je to skor len taka zabava. Skus mydla robit za studena, nie je to zlozite. Mozes pouzit soapcalc, kde si zadas masla,tuky,oleje ktore pouzijes. Pomery upravis podla kalkulacky tak, aby si mala vyhovujuce parametre. Vypocita ti kolko hydroxidu mas pouzit. Tieto mydla su paradne a vies sa s nimi vyhrat aj co sa tyka farieb, vzorov...