Zdravim dievcence 🙂 najde sa tu nejaka ktora sa venuje fotografovaniu a vie mi čo to poradit? 🙂 ja som dostala pred vyse pol rokom fotoaparat canon s nejakym lacnejsim objektivom (bol k tomu) a dostala som informacie , ze tento objektiv je dobry len na detaily, teda fotenie na blizko. Skusala som s tym fotit krajinu , tiez som skusala fotit priatela ale tie fotky mi pridu uplne obycajne , vobec to pekne nezachyti. Myslite ze je to tym objektivom? Pomohol by nejaky lepsi, “profi” objektiv? Je mi jasne ze fotku je dobre este upravit aby sme dostali to co chceme ale videla som fotky aj bez uprav a boli pekne , kopa ani upravy nepotrebovala.. to sa o tych mojich neda povedat. Myslite na to ze som uuuplna zaciatocnicka, o foteni neviem ani prd takze budem rada ak mi poradite co a ako robit , co si treba nastavit na fotaku+ nejaky dobry objektiv za normalnu cenu. Dakujeeeem 🙂
@kakali10 najlepsie je zaplatit si nejaky kurz 😉
@valika_val no veru aj nad tymto som premyslala, lebo ked si citam nieco na internete tak pravdupovediac polovici ani nerozumiem. Nasla som aj nejaky online kurz, zaplatis 50€ a mas tam vsetko povysvetlovane + az 6 hodinove video aby si to videla v praxi.. uvazujem nad tymto nakolko nemam cas niekam chodit a zase nechcem aby mi ten fotak len tak stal v skrini 🙄
A hlavne fotiť na manuál, kde si môžeš nastaviť clonu, čas atď 😊
https://www.learn2code.sk/kurzy/zaklady-fotogra... Toto je ono.. dole je pisane co vsetko k tomu dostanem. Co myslite oplati sa ?
@staalienka to sa lahko povie ked s tym neviem nic robit 😂 len si to dat na automatiku urobit cvak a uz ako je 😂😂😂
@kakali10 popozeraj na nete čo a ako. Prídeš do toho. Hlavne to chce stále skúšať.
@kakali10 ťažko povedať či je to objektívom, ale ak nemá výraznú vadu (a to ich nemáva veľa) na fotografie pre bežné použitie by ti mal stačiť základný. súhlasím s valika_val, že kurz by pomohol, len by som ti viac odporúčala taký, kde môžeš rovno konzultovať. v online prostredí ti vedia porozprávať napr o kompozícii, svetle etc. ale naživo ti "učiteľ" bude rovno vedieť ukázať, že niekedy stačí urobiť 2 kroky vedľa a máš úplne inú fotku 😎
pozri zľavové portály. čas od času tam také kurzy vidím (aj keď skúsenosť s nimi nemám), možno niečo nájdeš 😉
prajem veľa zdaru a potom sa nejakým dielom pochváľ 🙂
Jasné, že aj objektív má na tých fotkách nejakú zásluhu ale hlavné je aby si sa najskôr naučila s tým foťákom robiť. Nadstaviť si ho podľa toho čo fotíš. Ja som si toto všetko hľadala na internete keď som začínala s fotením 🙂