Šijací stroj Janome Juno

miselar
8. feb 2022

Dievčatá mám tento stroj som úplný začiatočník a strašne ma zaujíma keď chcem obsit kraje ako to mám nastaviť a ďalej keď chcem obsit kraj povedzme pri skracovani nohavíc tak aby sa neparal a aby to nebolo z druhej strany vidieť .Môžete mi prosím poradiť ?Ďalší problém je že dosť často mi trhá niť ale ešte aj robí také oka že to nieje zošite riadne . Ďakujem za pomoc

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miselar
autor
8. feb 2022

@viestta áno horná sa mi trhá .Už som aj skúšala tu niť nastaviť ale zrejme nemám kvalitné nite .Ďakujem ti za radu tak toto ma vôbec nenapadlo 😉.Muž chce aj tričká prerobiť teda chce ich bez rukavou tak premýšľam 🤣.A nevieš mi ešte poradiť keď sijem tričkovinu jemnejší materiál tak mi to robí medzeri medzi stehmi ako keby to nespraví ten steh...Zlá ihla ?či? K nemu boli tri ihly ale všetky mi prídu rovnaké .

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miselar
autor
8. feb 2022

@viestta no musím pokukat tu u nás nieje galantéria široko ďaleko tak asi objednám cez internet .Ďakujem ti za rady .Snáď to pôjde .Veľmi ma to baví len ma štve že mi to nejde a trhá sa niť alebo vynecháva stehy .🙆😊

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miselar
autor
8. feb 2022

@viestta no je to o nervy niekedy mám chuť to vyhodiť von oknom 🤣🤣🙆ale strašne som ho chcela pod stromček takže musím byť trpezlivá 🤣🤣🤣

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
weronka31
8. feb 2022

@miselar ahoj ja mam tento stroj a som s nim spokojna 🙂 obsivat kraje mozes cik-cakom pismenom C. Potom prehnut a presit A-ckom pri nepruznych materialoch. Prii upletoch pouzi strecovy steh ktory pruzi. Cize zase C, alebo trojrovny steh co je to spodne A ( To nastavis tak ze na lavom koliesku nastavis A a na pravom koliesku das S.S.)
K tomu trhaniu nite skus povolit napatie vrchnej nite, ja bezne sijem na 4-5)
Ak nebudes vediet nieco, rada ti poradim 🙂

miselar
autor
8. feb 2022

@weronka31 fúha no daluj za rady tento rpispevok od teba si ukladám lebo som že úplný začiatočník 🤣 .Toto je obyčajná tričkovina a takto mi to robilo až som to celé hodila od nervou do koša .Chcela som malej spraviť lahku čiapku .Ale asi musím kúpiť tensiu ihlu .Či?

weronka31
9. feb 2022

@miselar no to chce hlavne klud a pevne nervy 😁 nie som sice krajcirka, ale skus skontrolovat, ci mas spravne dotiahnutu ihlu v stroji a ci je dobre zaklapnuta spodna cievka. Popripade skus znovu navliect nite ci pomoze... ihly ktore su pribalene
k stroji su fajn, to by som ako problem nevidela. V kazdom pripade na trickovinu najlepsie dokupit strecove ihli s nazvom jersey.
Ak ti to nepomoze, pridaj sa na fb do skupiny: Caramilla - vse o siti, su tam aj skusene krajcirky co siju na zakazku. Pridaj tam tuto fotku, opytaj sa co je zle a velmi radi poradia, su to skvele baby 🙂

marca12
9. feb 2022

@miselar keby si pocula moj slovnik,ked som sa ucila sit. 🤣 A bolo mi jedno,ci ma az do susedov je pocut. Asi nic ma nevie tak dozrat ako ked sijem a nedari sa mi 🤣🤣🤣 pozri si navody k tomuto stroju na youtube. Ja som tak zacinala. A podla youtubu som sila