Robili ste si doma stieracie žreby?

10. dec 2024

Je tu niekto, kto si sám doma robil stieracie žreby? Viem, že v čínskych obchodoch sa dajú kúpiť, no našla som tam viac menej len vianočné. Potrebovala by som skôr niečo neutrálne, pripadne si ich aj sama doma vyrobiť, lenže na aký materiál to spraviť? Viem, že sa dajú kúpiť aj samostatné tie časti, ktorými sa prekrýva text a ten sa následne zotrie

hulica
10. dec 2024

pinterest pozri. alebo mr. google nic neporadil? 🙂 je to zaujimava tema celkom.

martinmmartin
10. dec 2024

my sme ich vyrabali v skolke

Napises na papier vyhernu vec
Cely papier potom zamalujes voskovkami alebo pouzihes bielu sviecku ako voskovku aby sa cely papier pokryl priesvitnym voskom
Potom zamalovat papier ciernym atramentom
zaschne to a atrament sa da potom mincou s voskom zotriet,
Po vianociach ale malujete cely dom

autor
10. dec 2024

@hulica no rozmýšľala som, že také kartónové vizitky a tie nejako prispôsobiť, len mi ide o to, že keď sa na kartón niečo napíše, na to sa nalepí ta stieracia nálepka, že či to pôjde v pohode zotriet. Že neviem na aký materiál je vhodné to nalepiť

autor
10. dec 2024

@martinmmartin chcem to dávať ako poďakovanie za nákup, čiže to musí nejako vyzerat 😀

autor
10. dec 2024

Našla som niečo takéto, len tiež neviem určiť, či je možné na tu zadnú stranu nalepiť tie stieracie nálepky
https://share.temu.com/i9llhGNsnnA

lelelienka
10. dec 2024

Ja som kúpila tie stieracie fólie ktoré sa len nalepili na vytlačený motív (urobila som si sama čo bolo treba) a bolo hotovo. Mali to kedysi v Tiger alebo Tedi tuším už neviem presne a za pár drobných. Skús pohľadať.

autor
10. dec 2024

@lelelienka a ten vytlačený motív bol na čom? Tie stieracie fólie nie sú problém. Skôr riešim problém, že na aký materiál to nalepiť

lelelienka
10. dec 2024

Tvrdší papier, niečo ako výkres ale hladký. Tlačila som to v copycentre a vybrala som si z ich ponuky papierov. Žiadna veda.