Maľovanie vianočných gúľ

miravet
Dnes o 00:45

ahojte ženy,
Našla som akrylové priehľadné gule, plnia sa zvnútra. Napadlo mi, či by nešli pomaľovať napr. farbami na sklo? Držali by tam aj zlupovacie farby, aby si decká mohli každý rok urobiť nové, alebo sa musí použiť odolnejšia farba na sklo/keramiku a tým pádom raz a hotovo...? Neskúšali ste niektorá? Google mi veľmi neporadil.

Celú domácnosť máme ladenú viac-menej neutrálne a tak obmieňame aspoň farbu Vianoc a celkovo doplnkov. Kupovať novú sadu gulí kvôli farbe mi príde ako mrhanie peniazmi/priestorom aj plastom, hlavne ak by sa z toho tvorenia dala spraviť pekná tradícia...

vroni
Dnes o 05:57

@miravet, ak chces gule "recyklovať", budeš ich musieť maľovať zvnútra, zvonku sa ti bude bežná farba olupovať a nebude to pekne, fixnú zase neodstránis. Ja mám inú otázku: kde si našla také gule? Ja zháňam na vianočný večierok pre detiska práve také a tento rok ich niet (alebo aspoň ja som nenašla)

miravet
autor
Dnes o 13:29

@vroni Allegro, temu, nejaké som videla aj na alze, ale tie mali 10cm v priemere ... ďakujem za odpoveď 🙂

vroni
Dnes o 13:33

@miravet, pozriem asi to Allegro. Alza na veľké a Temu uz nestihne prist, aj ja ďakujem.