Ahojte, dcéra chce maľovať akrylovymi farbami na plátno. Najprv si namaluje pozadie a keď jej to uschne, tak chce na to maľovať nejaké veci. No a tu je problém. Akrylové farby, ktoré sme kúpili, vôbec nekryju, ani vo viacerých vrstvách. Vyskúšali sme zatiaľ dve značky, a obe sú riedke a nekryju. Či treba kúpiť ozaj tie veľmi drahé alebo je nejaká finta na to? Voľakedy boli všetky farby husté a museli sme si ich riedit vodou. Teraz sa predávajú také zúfalo riedke. Máte s tým niekto skúsenosti? Poradíte dobrú značku farieb?
teraz pozerám že čo bolo kedysi Creacolor z lidla, sa dnes volá Crealando
@tindik Presne ako píšeš ! Solo Goya sú tie zle riedke. A staré desaťročné z Lidla od babky sú dobré husté, ale už sú minute. Lidl má nejaké akrylové farby, ale to sú maličké 3.5 ml Marabu. Neviem, aké by boli.
Skúste tie Koh-i-noor, aj keď je pravda ze netuším v akých cenových reláciách sa dnes pohybujú, ale myslím (aspoň dufam) ze ta značka by si mohla držať poctivu kvalitu. Držím palce nech nájdete správne🎨 mala by som aj ja oprášiť staré koníčky, keď tak premýšľam 🤔🙂
Najlepšie skúsenosti mám so značkou Amsterdam
Ahoj, ja som bola spokojná s farbami Koh-I-Noor, boli drahšie lebo sa predavaju jednotlivo po tubách. Napríklad veľmi spokojná som bola s Creacolor z Lidlu, ale priznam ze som ich kupovala asi tak 8-9 rokov dozadu, neviem aká je ich kvalita teraz.. Naopak Solo Goya bola pre mňa osobne strata peňazí - tie boli podobné ako čo popisuješ ty.. Môžem sa spýtať s akými značkami nie je dcérka spokojná? Je možné že sú nekvalitné, práve akrylové by mali mať vysokú kryciu schopnosť. napadlo mi ešte pozadie rozriediť vodou a dalšie vrstvy maľovať neriededné..