Nedavno deti na tvorivych dielnach vyrabali vajicka, ktore sa ponarali do vody s nejakou farbou a po vytiahnuti sa ta farba ako keby olepila na vajicka a boli krasne leskle a so vselijakym abstraktnym vzorom...Nejake napady, co su to za farby? Dakujem 🙂
myslím že také niečo sa robí aj s lakom na nechty.... on pláva na povrchu, ale keď ponoríš vajíčko, tak sa to olepí okolo 🙂 ale presný postup neviem
@simca06022011 keby som nasla na googli, tak sa nepytam :D to neboli prirodne, boli to take ako akrylove farby vo velmi malych nadobkach, do vody sa kvapla len kvapka. Hladam len tieto. Ale dakujem 🙂
Vajíčka sa dajú zafarbiť aj s obyčajnými šupkami z cibule 🙂 budú také cerveno-hnedé. A keď sa dá vajíčko do silonky a poď ňu dáš napr pupavovy listok tak sa tam pekne otlaci 🙂
@54tinka54 teda neviem či pekne :-/ robila som to minulý rok (oboje). Nebolo to škaredé ale ani som nepadla z toho od úžasu na rit. Tiež by ma potešil nejaký takyto nápad. Pre deti ako stvorene
@veronika3110 water marble sa to vola
tak to je potom ina vec 🙂 to sa da napr. aj lakom na nechty urobit 🙂 len to chce cvik, my sme to skusali na šálky :D odlakovacu som minula, kym sa nieco ako takpodarilo :DD
DIY water marbled easter eggs si daj do youtubu 🙂
@viestta no len tie olejove farby su hnusne ked zaschnu a mne este aj strasne smrdia :D to skor by som akryl skusala, videla som s nim robit tieto marble vecicky
@viestta no videla som to aj s tym robit, poobede som pozerala tieto marblove videa, ked sa tu zalozila tema...
Normlane vygoogli, daju su kúpiť v takych tabletkách rozpustia sa a potom sa do toho macaju vajicka,rozne druhy su... alebo sa robia z prirodnych veci vyvary (napr sa mi zda cibuľove šupky, kapusta,.... Niekde na nete som to prednedavnom čítala)