Aké máte skúsenosti s Aliexpressom?

6. mar 2020

Ahojte, neviem do akej skupiny to zaradím, ale chcela som sa spýtať, či si objednávate veci z Aliexpressu. Za ako dlho vám prišli? Ste spokojné? Prišlo vám to, čo ste si objednali a bez poškodenia?
Objednala som si prvý krát a neviem čo čakať. Ďakujem.

tana_v
6. mar 2020

skupina napr. táto https://www.modrykonik.sk/group/6714/ dodacie doby sú rôzne. môžu byť od 2 do 6 týždňov. Pri vkladaní do košíka býva počet dní, za ktoré to zvyčajne do danej krajiny dorazí. V súčasnosti však skôr trvá dlhšie odoslanie. Niektorí čakajú aj viac ako týždeň. Je to spôsobené súčasnou situáciou v Číne, chýbajúcimi dopravcami a nazbieranými objednávkami za dobu, počas ktorej nemohli/neodosielali zásielky.

miadi
6. mar 2020

Mozes kuknut moj Album vecicky z ali s cim som spokojna ( par x som skusila oblecko pre seba ale to je hruza )neboj Keby bolo poskodene mozes reklamovat vratia ti $ mne este nic neprislo tak .

korra
6. mar 2020

Objednávala som v minulosti častejšie, ale na 95% spokojnosť, spor som otvárala len 2x, úspešne. Najdrahšiu vec som objednala asi za 18e (sonicka kefka, vydržala 1,5 roka, potom sa nedala nabiť). Skôr som objednávala také serepeticky, veci na ďalšie "kreovanie", nejaké chovateľské veci, pre muža tie somariny na ryby, občas dačo pre syna na oblecko. Pre seba moc nie, netrúfam si na ten odhad veľkosti, skúsila som len 2 podprdy, ale po prvom praní sa jedna rozpadla úplne, druhá až po treťom 😊 ale sprostredkovane cez baby sa mi podarili kožené topánky pre seba a tie boli výborné (držia do dnes, lebo mi ich znarodnila sestra 😂). Snažím sa nakupovať podľa recenzií tam. Doba dodania rôzna najrýchlejšie mi tuším došlo za 9dni najdlhšie tých 60.

autor
6. mar 2020

@korra oblečenie si netrúfam ani ja objednať, ale všetko čo sa týka nechtov, je to výhodné.
Objednávala som aj cez Wish, ale to katastrofa.
Shopping je tam skoro všade zadarmo a za dobrý peniaz. Len sa bojím, že si objednám napríklad "kamienky" na nechty a že mi prídu len pár kusov, nie tak, ako je uvedené v popise. Dokonca sa mi aj stalo, že som si objednala brúsku na nechty a prišiel mi vibrátor.😂😂
S tým si veru nechty neobrúsim😅

korra
6. mar 2020

No... Tak takáto zámena je zaujímavá 😂 wish a shopping tam nemám skúsenosť. Inak tie počty, pri tých drobnostiach mi vždy prišli ok. Dokonca co som objednávala napajackove niple (50ks) tak mi došlo o 6ks viac, gombíky som brala taky mixik a neprišlo mi ich malo (ale nerátal som), len tak okom podľa balenia som odhadla, že ich tam bolo dostatok. Pozri tie recenzie, čo píšu druhí, od toho sa dá dobre odrazit

merkelica
7. mar 2020

ja som spokojny.. objednaval som asi 20x. raz mi neprisla nejaka blbost za par eur, ale podla trackovania zasielky to bola chyba slovenskej posty..
na co si treba dat pozor je cena vyrobku..ak cena prekroci nejaku hranicu (vobec neviem ako to teraz je.. ale bolo to okolo 40-50 eur kedysi, teraz to moze byt ine), tak ti to colnici mozu zadrzat a musis zaplatit clo a dan... ak je to vacsi nakup tak to treba rozdelit do viac objednavok ak je to jedna drahsia polozka, treba ratat s clom a danou.. ja som odtial objednaval hlavne nejake technicke veci, regulatory, meracie zariadenia a podobne...

autor
7. mar 2020

@korra aj ja som bola zarazená, keď som to otvorila a ešte pred mamou😂, pozerala na mňa, že či sa nehanbím takéto veci otvárať pred ňou 😂
Objednala som si viac objednávok, tak som zvedavá, že kedy dorazia a či to bude to, čo som si objednala. 😳

autor
7. mar 2020

@merkelica objednávala som si max. za 5€ jednu objednávku, tak uvidím, že či príde alebo nie.
A veci ti ako fungovali? Nepokazili sa hneď?
Lebo som rozmýšľala, že si mobil objednám, len sa bojím, že to nemá dlhú životnosť z takýchto e-shopov.
A ako je to s tým clom? Dajú dáko vedieť, že to treba zaplatiť? A od akej ceny sa to pohybuje?
Ak to je väčšia cena ako za objednanú položku, tak to potom nemá zmysel platiť si myslím.

autor
7. mar 2020

@tana_v na všetky položky mi ukazovalo že 60 dní dodacia doba a ak nepríde do 60 dní, tak to treba ohlásiť?

erickatt
7. mar 2020

Mne došlo všetko zatial

merkelica
7. mar 2020

niektore veci boli tak trochu smejdiky, ktore ale splnili svoj ucel, niektore boli velmi kvalite ale zas nie najlacnejsie.. takze zalezi co clovek kupuje... ohladom cla a dph info tu https://www.plnapenazenka.sk/nakupy/aliexpress-...

modrykoniicek
7. mar 2020

Trvá to dlho ale vždy nám prišlo to čo sme chceli 🙂
Treba prezerať aj recenzie.

brembo
3. jún 2022
brembo
3. jún 2022

Elektroniku by som neobjednával. Ja som si objednal displej na mobil,rám prišiel použitý,displej mal 5 pixelov vadných a niektoré veci nefungovali. Po týždni pukol displej,bol o polovicu tenší,než pôvodný. Niekolko objednávok už mám,treba rátať s tým,že to bude základná kvalita. Niečo mi odtiaľ vôbec neprišlo,ale peniaze vrátili. Reklamácia nefunkčnosti alebo kvality je otázna. Posledná objednávka bola diagnostika do auta,modul mal falošné nefunkčné čipy,tak som začal spor. Predajca bol ochotný vrátiť peniaze,jedine keď odošlem objednávku späť. To sa samozrejme neoplatí,aliexpress spor ukončil s tým,že mi vrátia polovičnú sumu,peniaze nikdy nedorazili. Náradie bolo O.K. LED reflektory na auto- svietivosť skvelá,kvalita mizerná a životnosť? No jeden fungoval 90 sekúnd,jeden rok svietil naozaj málo a 3 funguje 2 roky.

yoo_saerom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ika11123
3. jún 2022

Ja som nikdy nemala spokojná kvalita nula bodov.objednavam teraz cez shein a maximálne spokojná