Ahojte, dnes som bola treti den na strednej a nikoho som tam nepoznala, s par babami sa tam bavim ale ziadnu kamosku tam nemam. Ja sa len chcem opytat ze ci si zvyknem na strednu tak ako som bola zvyknuta na zakladnej a ak ano tak napiste mi prosim ako dlho vam trvalo zvyknut si. Dakujem
Jasné že si zvykneš neboj. Na strednej je to podobné ako na základnej. Isto sa s niekým skamarátiš. Veľa ľudí ukáže svoju skutočnú povahu až neskôr takže baby s ktorými som sa prvý rok ani nebavila sa stali mojimi kamarátkami a tie s ktorými som sa bavila tak sa nakoniec ukázalo že sme si až tak veľmi nesadli. Neboj sa určite tam nájdeš niekoho s kým sa budeš kamarátiť. Tie prvé dva týždne sú divne lebo nikto nikoho nepozná ale za chvíľu sa oťukáte.
@katerina06 neboj sa, zvykneš si, nezaoberaj sa negatívnymi myšlienkami, zatiaľ sa v kľude rozkukávaj, s priateľstvami netlač na pílu, ono sa to všetko vyčíri. Všetci ostatní majú rovnaké pocity ako ty
Je to LEN treti den. Zatial sa len spoznavate. Pokojne sa moze stat, ze si casom kamaratsky sadnes s inymi ako sa teraz bavis. Nesil to. Nepanikar. Daj tomu cas. Kolko to nam trvalo, si uz nepamatam, ale urcite sa to nestalo zo dna na den.
Som na tom úplne tak isto ako ty a úprimne to tam teraz neznášam. Som introvert+ ešte aj hanblivá takže je to pre mňa veľmi ťažké. Navyše ti moji spolužiaci robia veci, ktoré ja nemám v záujme robiť lebo mam vlastnú hlavu a nepotrebujem sa predvádzať. 🤷🏻♀️
@katerina06 ja som uz skoro 10 rokov po strednej, ale isla som na skolu, kde som nepoznala nikoho (ani v starsich triedach). Som introvert, takze zaciatky boli tazke, v triede som si nenasla ozajstnu kamaratku (az po roku z mladsej triedy, ked som ja bola druhacka, mimo toho chaby vyber).. postupne som si nasla svoj okruh prevazne chlapcov a stretavame sa doteraz 🙂 .. ale chcelo to cas a prvy tyzden som myslela, ze to bude horor :D
@katerina06 moja zlataaaa ....stredná škola 😭 keby sa tak môžem vrátiť ....a tiež som tam prišla sama jak prst a po 4 rokoch sme sa nevedeli od seba odlepiť všetky baby ....uži si to tam ....zachvilu budú aj kamošky ... A potom to tak ubehne že až ..neboj bude to ok
@katerina06
Ja som šla na strednú z východného na stredné slovensko na intrák, SAMA. Strednú dodnes považujem za jedno z najkrajších období môjho života. Mám ozaj dobré kamošky a jedného kamoša, s ktorými som sa spoznala na strednej a stretávame sa dodnes celé ich rodiny aj s deťmi. A to som ja dosť introvert, ale s pár ľuďmi som si dokonale sadla.
@katerina06 Každý si zvykne. Ja som strednú ukončil v roku 1982 a dodnes sa stretávame.
@katerina06 na strednej vacsinou clovek nikoho nepozna, to je normalne.. zvyknete si, otukate sa, ine vam ani nezostava.. o 15 rokov sa na tom budete na pive zabavat 😉