Zvláštna spolužiačka

oooieo
20. jan 2022

Ahojte. Mám jednú spolužiačku,nie sme veľké kamošky ale mám ju celkom rada.Ona je jeden deň úplne super,zábavná,milá, baví sa s každým,ale niekedy je iná.Sedí sama,depresívna,a celý deň ticho.Hovorí že jej nič nie je.Niekedy je ukecaná a inokedy tichá.Ja viem každého nálada sa mení, ale ona jediná z triedy je takáto.Nemyslím si že má niečo doma alebo niečo prežíva,aspoň nič vážne.Proste mi to príde divné.Ona mi raz prezradila,že je takáto keď sa s ňou nikto nebaví,keď si nenájde spolusediaceho,nejakého čo má rada,pretože ona sa vie rozprávať iba s ľuďmi ktorých viac pozná,pri ktorých vie čo má povedať a ako sa správať,pri ktorých sa cíti dobre,a keď sa ocitne s človekom s kým nezvikne bývať nedokáže mu nič povedať kým ho bližšie nespozná. Ma v triede najlepšiu kamošku a pri nej je úplne super,vždy.A keď sa stane deň keď sa s ňou menej baví alebo si jej kamoška sadne inam,alebo chýba je takáto napr.Strašne by chcela kamarátov viac kamarátov ako tú jednú,lenže tým že zo začiatku je pri ľuďoch tichá,nie ako väčšina zhovorčiva,k nej moc kamošov nechodí. Cíti sa sama a rada sa rozpráva,ale nie len tak s hocikým a nevie niekedy sama začať rozhovor.Proste by chcela kamarátov len nevie ako na to.A sama sa nechápe prečo je pri ľuďoch zozaciatku takáto.Prosím poraďte mi,ako jej pomôcť aby nebola sama?Ja sa snažím sa k nej prihovárať,ale tiež nie som každý deň v škole a bývame od seba dosť ďaleko,takže nemôžem predstavovať pre ňu ďalší kamošku aby nemala len jedu,iba v škole ale povedala že jej nepomôže pokiaľ by sme sa mali baviť iba v škole. A že keby ma kamošov a vskole nie nevadí jej to tak lebo by sa necítila osamelo.Čo by ste mi poradili ako jej poradiť? Nejakú dobrú radu? A čo by ste vy robili na jej mieste?

svetlanka111
20. jan 2022

Neviem podla mna toto nejak nevyriesis,ked je taka povaha.tazko mozes niekomu najst kamaratov.

svetlanka111
20. jan 2022

A pises ze ma naj kamosku tak neni sama,ci?

oooieo
autor
20. jan 2022

Má kamošku ale cíti sa osamelo.

deti95060810
20. jan 2022

depresie...

cosmic_origin
20. jan 2022

@oooieo Rozprávať sa s ňou, pozvať ju na kávu po škole, písať si s ňou na sociálnych sieťach.

svetlanka111
21. jan 2022

@oooieo aha,tak snazit sa byt s nou kamoska,ako tuto pise kocka..ale tiex si nyslim ze to ide do depresie..🙁 tam je to tazko potom

oooieo
autor
21. jan 2022

Veď ja sa snažím ale nedá sa mi byť jej nablízku pretože bývame hrozne ďaleko a ona ani ja moc sociálne siete nepoužívame.

svetlanka111
21. jan 2022

@oooieo tak potom je to tazko.musi hlavne ona chciet.ked ona nechce ty ss mozes aj na hlavu postavit.pocit naplnena jej nevznikne len tak.

j93375
21. jan 2022

.

simona12345
21. jan 2022

Vies co aj ja som taka.. Nerada sa zoznamujem s novými ludmi a nedokazem sa s niekym novym v mojom okoli vykecavat len tak.. V pondelok nastupujem do novej prace a zacinam mat z toho stres. Dlhsie mi trva kym sa s niekym spoznam.. Potom je to uz ok...

oooieo
autor
21. jan 2022

Nie nie nie. Ona chce a snaží sa ako vie, ale moc jej to nevychádza a nedokáže si nájsť kamarátov čo by s ňou šli von. Ja aj jej kamoška s ňou von chodíme ale nieje to viac krát ako 1 krát za 2 týždne a ona by si chcela nájsť kamarátov, s ktorými bude môcť chodiť častejšie von, alebo viac kamarátov aby keď nemôže jeden bude môcť druhý. Nehovorím že každý deň ale že ona by sa cítila lepšie keby predsa len je to častejšie alebo aspoň mala pocit že nie je sama. Prosím len že či náhodou nemáte niečo ako by som jej poradila alebo niečo aby si niekoho našla.

oooieo
autor
21. jan 2022

A keď aj, ani ona nevie ako, sa zakeca napr. s niekým z triedy a posledné dni sa bavia viacej a celkom si rozumejú, nikdy ju nikto nepozve von a keď pozve ona väčšinou odmietnu alebo idú raz a potom na ňu kašľu aj keď s ňou bola sranda (poznám ju viem že je).

svetlanka111
21. jan 2022

@oooieo hm situacia tazka.plne ju chapem.zial tiez nemam kamosky a s kym ist von ako sme sa prestahovali uz je to 11rokov..toez sa citim velmi osamela.zial nemam ani svagrine ani svagra,z mojho strany vlastne nikto..z mojej strany byvaju inde.takze plne to cele chapem.taktiez moja piatacka si nemoze najst taku dobru priatelku na hratie.
A neda sa tebe s nou ist castejsie?

oooieo
autor
21. jan 2022

@svetlanka111 nedá veď píšem

janage
22. jan 2022

@oooieo a co ju baví? Najlepšie si nájde kamošky, kamošov pri spoločných aktivitách. Tak aj rýchlejšie nájde spoločnú reč. Turistika, knihy.

svetlanka111
22. jan 2022

@oooieo jasne citala som,ja len ze ci by sa to nedalo nejak urobit.
Nuz ono je to tazke,dnes je to s kamaratstvami velmi narocne

oooieo
autor
22. jan 2022

@svetlanka111 nie nedá sa mi

oooieo
autor
22. jan 2022

@janage bavia ju veci ako fyzika, biologia napr má rada more a zaujíma ju akože skúmanie alebo zaujímavosti o ňom, živote v ňom atď alebo nejaké podobné veci, rada sleduje filmy a počúva hudbu, a samozrejme najradšej je keď môže byť vonku a blbnút :D

svetlanka111
22. jan 2022

@oooieo srodencov nema?

janage
22. jan 2022

@oooieo tak nájsť si krúžok fyziky, biológie ochrana životného prostredia atď. Môže skúsiť nejaké dobrovoľnícke aktivity. Tam je šanca, že nájde spriaznené duše, čo jej budú rozumieť
Niekto má milión kamošov každý mesiac iných, niekto 2, 3 blízkych a stačí mu to.

oooieo
autor
22. jan 2022
oooieo
autor
22. jan 2022

@janage skúsim jej to navrhnúť

svetlanka111
22. jan 2022

@oooieo velmi dobre su skautske kruzky,tam si najdu pristelov..len nie vsade funguju..
Ono je to narocne.dcera hcodi na 4kurxky a zial ani z jedneho nema kamosku