ahojte, navštevujem strednú školu, som v 3. ročníku. Mám spolužiačku, volajme u Ema. Ema je proste od začiatku veľmi divná ale v triede mám inteligentných spolužiakov, všetci sa s ňou bavíme, takže nejaká šikana alebo urážky fakt neprichádzajú do úvahy. Ja jej často pošlem aj úlohy a zadania aj keď to robím nerada, pretože ja sa na tom namakám a ona to vlastne dostane zadarmo. Nedávno sme písali písomku cez dištančné a napísala mi, či jej pošlem odpovede lebo ona dostane 5 a zas ju rodičia zbijú. Neviem čo je na tom pravdy ale poslala som. Príde mi, že na základnej škole nemala mnoho kamarátov a tak sa tu silou mocou snaží byť nasilu priateľská a to ju pravdepodobne robí divnou. Teda ešte má zničený hlas ale to samozrejme s jej osobou nemá nič spoločné ale viem si predstaviť, že sa jej za to na základke vysmievali. Ale ja sa s nou bavím, snažím sa ju podporovať.
Ona je taká, že napríklad ja zakašlem a ona bez otázky vytiahne vodu a podá mi ju. Smrknem a už mi do ruky tlačí vreckovku. Zaškrvká mi v bruchu a už mám na lavici rožok. Na tom nie je nič zlé, to len aby ste si predstavili. :D :D :D No ale tu prichádzame k veci. Je veriaca, čo samozrejme neriešim. Ale nadáva, dosť nadáva čo by som taktiež neriešila. Ale ona si reálne myslí, že nenadáva. Nedávno sme spolu šli domov zo školy a niečo som jej o tom povedala a ona, že nikdy nepovedala nadávku, možno 3x za život. Hovorím, že veď ešte pred hodinou o spolužiačke vravela, že je je***á, najskôr som si myslela, že si robí srandu. A ona na mňa seriózne s vážnym tónom, že to nie je pravda, že ona nadávať nemôže. Pýtam sa prečo a ona že lebo je veriaca. Tak sa jej pýtam, ema ty si fakt reálne myslíš, že nenadávaš?? a ona úplne vážne, že hej. Proste ona žije v tom, že nenadáva lebo nemôže, kvôli viere ale denne to robí. Začínam si myslieť, že je psychicky chorá. Alebo prečo si myslí, že nenadáva?? robí to pravidelne, už som ju pri tom aj pristihla a stále vraví, že to nie je pravda a je vtedy naozaj reálna a seriózna. Som s ňou každý deň tak ma to trápi. Stretli ste sa s tým už niekto?? môže byť chorá?? ďakujem za vaše odpovede
no a tak klasika,puberta nie?
Bože, no a čo, proste je taká. Je iná, pre vás trochu čudácka. Veď keď nechceš, sa s ňou nebav.
Toto je čisto len teória, ale ako si spomínala, že ti hovorila, že ju za 5 rodičia zmlátia. Ak nežije práve v najlepšom rodinnom prostredí, keď sa na dennom poriadku navyše nadáva, tak by bolo pochopiteľné prečo nevedome používa nadávky. Ale to je len teória. Na tvojom mieste by som sa jej nejakým šetrným spôsobom spýtala, na jej rodinnú situáciu a či tak rozprávajú doma.
ja si zas myslím že chorá asi nebude, len je asi troška čudák - možno aj preto že má problém s kamarátstvom. Je veľmi pekné od teba že sa snažíš a kamarátiš sa s ňou....🙂
áno aj ja poznám ľudí čo sú veriaci ale niektoré škaredé slová ani nepovažujú za nadávky napr. jebal by ťa pes, kokotiny, jebem ti kríž, jebem ti andel.....
Asi si nechce sama pred sebou priznať, že nadáva a kde je vlastne problém? Márne hľadám pointu…