Zverolekárska stredná škola

timka123456
19. mar 2017

Dobrý deň.Je tu niejaká slečna či paní ktorá vyštudovala strednú zverolekársku školu?Chcem sa len opýtať či je tá škola ťažká a či má šancu sa tam udržať aj trojkár. 🙂 Ďakujem za odpovede.

anjelic
19. mar 2017

Ak máš na mysli strednú poľnohospodársku školu, tak ja som ju pred rokmi študovala - odbor veterinár /čiže zvelolekár/. mala som jednotky a dvojky na ZŠ a môžem povedať, že to bol pre mňa riadny zaberák od prvého ročníka: anatómia - všetky kosti v tele + latinsky, farmakológia - názvy liekov, ich podávanie, chirurgia, patológia, biológia, choroby zvierat - ich prejav, prenos, liečba, mikrobiológia- názvy mikróbov, parazitov, ich prejav, prevencia...a to je len v skratke. Nie je to prechádzka a mnohí to vzdali v prvej triede, ale keď sa zaprieš a budeš makať, tak sa to dá. Pochybujem, že sa za roky niečo veľmi zmenilo, tak aby si mala triezvy pohľad na tento odbor.

lulu369
19. mar 2017

@anjelic ahoj, môžem sa spýtať, kde je tá škola (teda v ktorom meste)? Mám doma 8 ročnú slečnu, ktorá sa chce stať zverolekárkou (už ju to drží dosť dlho, tak snáď jej to vydrží)😉

mymam
19. mar 2017

@lulu369 v Nitre je taká nejaká škola sosvetnr.sk

timka123456
autor
19. mar 2017

@anjelic Chcem ísť na odbor veterinárny asistent pre ambulancie 🙂 Fúúh tak teraz tam chuť ísť ani veľmi nemám :D

anjelic
19. mar 2017

@lulu369 jedna je v Nitre... tam som chodila aj ja.

novana
19. mar 2017

@anjelic, dúfam, že už máš otvorenú ambulanciu a operuješ jazvečíkom chrbtice. Ty zverolekár! 😀

anjelic
19. mar 2017

@novana prepáč, ale prečo ma urážaš. Ja som napísala, že som na tej škole kedysi študovala veterinárstvo... a tento odbor skutočne existoval v 90-tych rokoch. Odvtedy sa to pomenilo a premenovalo. A na otvorenie ambulancie potrebuješ aj VŠ + prax u veterinára.

novana
19. mar 2017

@anjelic " tak ja som ju pred rokmi študovala - odbor veterinár /čiže zvelolekár/"
btw vetrinárny lekár na otvorenie ambulancie nepotrebuje prax u veterinárneho lekára

anjelic
19. mar 2017

@novana veterinár - je ľudovo nazvaný zverolekár. Alebo nie? A potom aj autorka upresnila odbor, o ktorý mala záujem: veterinárny asistent pre ambulancie. Takže prečo rýpeš? Fakt nerozumiem☹.

dankabodvanka
19. mar 2017

@anjelic Čo to táraš? kto vyštuduje Strednú poľnohospodársku školu, určite nebude veterinár😅 Tu sa študuje veterina, ty "doktorka" 😝 Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie (MVDr.) ....napríklad v Košiciach😝

novana
19. mar 2017

@anjelic , čiže si lekárka?
btw veterinárny lekár - veterinár, je ľudovo nazývaný zverolekár

anjelic
19. mar 2017

@dankabodvanka ja som nenapísala, že bude vyštudovaný veterinár - MVDR., ale odbor veterinárstvo!!!, kde sa základy pre VŠ preberali...ak na VŠ nešiel, bol len zootechnik, buď pomáhal veterinárovi v ambulancii /pomocné práce/ alebo robil na družstve. To už vážne musíte sa navážať do človeka?

anjelic
19. mar 2017

@novana nie, nie som lekárka - nechytaj ma za slovíčka. Veterinárstvo bolo len odbor - ak by som chcela byť lekárka tak by muselo nasledovať štúdium na VŠ buď v Košiciach alebo v Brne. Potom prax u veterinára. Ale ak sa niekto informoval, čo študujem, aký odbor, tak sa to volalo veterinárstvo.

novana
19. mar 2017

@anjelic "Ak máš na mysli strednú poľnohospodársku školu, tak ja som ju pred rokmi študovala - odbor veterinár /čiže zvelolekár/ " 😉

anjelic
19. mar 2017

@novana veterinár=veterinárstvo, bože nevedela som, že budem musieť obhajovať malý preklep, lebo sa niekto odbavuje na hre so slovíčkami... Mojou prioritou bolo odpovedať na otázku autorke témy... moja chyba.

novana
19. mar 2017

@anjelic , keď napíšeš, že si študovala na poľnohospodárskej škole za zverolekára, to nie je preklep 😉 Preklep je, keď napíšeš namiesto mačka kačka 🙂

anjelic
19. mar 2017

@novana Nebudem sa doťahovať o blbostiach, ktoré autorke témy nijak nepomôžu, ale Teba zjavne bavia.
A keď už, neštudovala som za zverolekára, ale odbor veterinárstvo... čiže lekár sa zo mňa nestal. Ešte niečo Ti nie je jasné a potrebuješ si rypnúť alebo na dnes už máš kvótu splnenú? Fakt nechápem, čo z toho máš, keď som Ti svoje slová vysvetlila a stále hľadáš zádrapku...

novana
19. mar 2017

@anjelic, autorku zavádzaš, keby som svoj názor nenapísala aj ja, žila by v tom, že z nej po ukončení štúdia poľnohospodárskej školy bude zverolekárka. Nemáš pravdu ani v tom, že po ukončení štúdia musí mať pred otvorením ambulancie prax u veterinára. Nemusí! V rodine mám veterinárov viac, ako si ty v živote videla. Hlavná vec, že si mi tu dala celú prednášku na tému veterinár. 😀

anjelic
19. mar 2017

@novana autorka sa pýtala na či je škola ťažká /a zvláštne je,. že "zverolekárska stredná škola" Ťa nechala chladnou, namiesto toho sa chytíš každého slovíčka v mojom komentári😲/ či sa ako trojkárka na nej má šancu udržať /čítaj s porozumením, prosím ťa a nehľadaj si zádrapku v každom mojom slovíčku😒/... a hlavne som jej písala o náplni predmetov, ktoré teda ľahké neboli. A ak máš v rodine toľko veterinárov, tiež si mohla prispieť zmysluplnejším príspevkom o štúdiu na takejto škole. Ale zrejme Ti nejde o pomoc ako skôr o zhadzovanie mňa. Síce nechápem dôvod, čo som Ti také urobila, ale zas to vedieť ani nemusím...

mirage
19. mar 2017

@novana vidis..tak ja asi citam s porozumenim.Precitala som si celu diskusiu a ani raz mi nenapadlo ze pise ze po skonceni ss z nej bude veterinarka. ved napisala ze pred x rokmi studovala na strednej skole odbor veterinarstvo. nejaka si podrazdena takto v nedelu vecer😊

novana
19. mar 2017

@timka123456, nestrachuj sa! V devädesiatych rokoch o poľnohospodársku veľký záujem nebol, bežne brali aj trojkárov, a tí to nedali. Kto sa učiť chce, ten zvládne. Príklad je aj naša spoludiskutujúca.

novana
19. mar 2017

@mirage, čítaj dva razy a pomaly. 🙂 Keď niekto študuje odbor zverolekár, tak z neho je zverolekár. 🙂

novana
19. mar 2017

@anjelic, o poľnohospodárskej škole referencie nemám. Prípravou na vysokú školu najčastejšie bolo a je gymnázium. 🙂

mirage
19. mar 2017

@novana citaj 3 krat a nadych vydych.Studovala tento odbor na strednej.Nie na vysokej.Nepracuje ako veterinarka. Autorka otazky sa pyta na Strednu skolu.A ci ju zvladnu trojkari.

novana
19. mar 2017

@mirage , no... a odpoveď bola, že študovala odbor zverolekár a bolo to ťažké. A stačí! 🙂 Nechcem nikoho urážať, a už ani polemizovať.

lillika
19. mar 2017

Je to odbor veterina a hygiena a da sa vystudovat napr.v BA,v Ivanke pri.Dunaji,v NR,v KE.Je to dost narocny odb.,ale preco to neskusit.

timka123456
autor
19. mar 2017

@lillika V KE je nový odbor veterinárny asistent v ambulancii.Myslíte si že to bude ľahší odbor ako veterina a gygiena ?

lillika
19. mar 2017

Nie,myslim si,ze to je za jedno.

lillika
19. mar 2017

Moj syn chodi na veterinu a popravde...anatomia a mikrobiologia su velmi narocne uz v 1.rocniku.To ale neznamena,ze by to trojkar nezvladol.Treba skusit,mozno sa v tom najdes 🙂.a ak nie,da sa prejst na iny,lahsi odbor v dajej skole (chov koni,kinologia...)

misulka22
19. mar 2017

Ja som mala na vs spoluziakov z veteriny v nitre(stredna) a podla toho co hovorila ,tak to je fest zaberak.inak ak chces robit len sestru veterinarnu tak je v podstate jedno aku budes mat skolu.ja ked pozeram inzeraty tak nevyzaduju vystudovany tento odbor dokonca ani prax.ja sa chcem skusit zamestnat ako sestra na veterine tak uvidim.len ci si si vedoma co to vsetko obnasa...