Zmaturoval som. Čo ďalej?

calmo3
8. jún 2022

Chcel by som sa vás spýtať, či ako čerstvý maturant sa mám hlásiť na úrade práce.

Čítal som niekde, že ak by som tak spravil, rodičia by prišli o prídavky na dieťa, ktoré mi platia do augusta.

Takže v podstate som z toho pochopil to, ze do augusta by bolo zbytočne pre mňa byt nezamestnaným na úrade práce.

Ako to teda vlastne je ?

abbey1
8. jún 2022

@calmo3 Doporučujem hľadať si zamestnanie. Si mladý človek, verím, že zdravý mladý človek, čiže žiadny úrad práce, ale zamestnanie je najlepšia možnosť.

judit47
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lilinka126
8. jún 2022

@calmo3 ak pôjdeš na úrad alebo do zamestnania o prídavky prídu. Ak sa nezamestnas tak do konca augusta za teba ešte všetko platí štát a prídavky dostanú

calmo3
autor
8. jún 2022

@lilinka126 ďakujem toto som potreboval vedieť.

calmo3
autor
8. jún 2022

@abbey1 prácu mám, ale nie stálu, stále sa ešte hľadám , a hlavne chcem robiť v živote niečo čo ma bude baviť.

calmo3
autor
8. jún 2022

@lilinka126 Inak ešte jedna vec.
Momentálne mám dohodu o brigádnickej práci študentov, takže to sa ako zamestnanie neberie ? Keďže to je len brigáda.

sofia1
8. jún 2022

@lilinka126 prosim a nevieš, ako to je keď,syn teraz zmaturoval a v septembri pokračuje v nadstavbovom studiu?

sparrows
8. jún 2022

Do augusta si stále evidovaný ako študent

abbey1
8. jún 2022

@calmo3 Tak hľadať sa môžeš aj popri zamestnaní. K tomu nemusíš byť na úrade práce. ;)

abbey1
8. jún 2022

@calmo3 Do konca augusta si stále braný ako študent. Čiže nemáš povinnosť sa niekde hlásiť. Od 1.9., ak nepokracuješ na vysokú, musíš si sám poriešiť zdravotné odvody: čiže riadne zamestnanie, SZČO alebo úrad práce. Minimálna zdravotka je 79 eur a nejaké centy. A od 1.9. už rodičia nebudú na teba povedať rodinné prídavky a daňový bonus, ak nebudeš pokračovať v dennom štúdiu.

97tomi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
97tomi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sofia1
9. jún 2022

@97tomi ďakujem krásne za odpoved.🤩