Chcel by som sa vás spýtať, či ako čerstvý maturant sa mám hlásiť na úrade práce.
Čítal som niekde, že ak by som tak spravil, rodičia by prišli o prídavky na dieťa, ktoré mi platia do augusta.
Takže v podstate som z toho pochopil to, ze do augusta by bolo zbytočne pre mňa byt nezamestnaným na úrade práce.
Ako to teda vlastne je ?
@calmo3 ak pôjdeš na úrad alebo do zamestnania o prídavky prídu. Ak sa nezamestnas tak do konca augusta za teba ešte všetko platí štát a prídavky dostanú
@lilinka126 ďakujem toto som potreboval vedieť.
@lilinka126 Inak ešte jedna vec.
Momentálne mám dohodu o brigádnickej práci študentov, takže to sa ako zamestnanie neberie ? Keďže to je len brigáda.
@lilinka126 prosim a nevieš, ako to je keď,syn teraz zmaturoval a v septembri pokračuje v nadstavbovom studiu?
Do augusta si stále evidovaný ako študent
@calmo3 Do konca augusta si stále braný ako študent. Čiže nemáš povinnosť sa niekde hlásiť. Od 1.9., ak nepokracuješ na vysokú, musíš si sám poriešiť zdravotné odvody: čiže riadne zamestnanie, SZČO alebo úrad práce. Minimálna zdravotka je 79 eur a nejaké centy. A od 1.9. už rodičia nebudú na teba povedať rodinné prídavky a daňový bonus, ak nebudeš pokračovať v dennom štúdiu.
Mas zaujem pracovat v rakusku?
@calmo3 Doporučujem hľadať si zamestnanie. Si mladý človek, verím, že zdravý mladý človek, čiže žiadny úrad práce, ale zamestnanie je najlepšia možnosť.