Zlý kolektív v škole

dorinka31
4. sep 2023

Odzačitaku si nerozumiem s mojou triedou. Som úplne iná ako oni. Nemám nič proti ním, ale jednoducho mi nesadli a ani ja im, som skôr elegantný typ - mám rada módu a učenie je pre mna na prvom mieste. Ony sú športový typ a mam pocit, že chodia na Gympel aby mali len Gympel. Máme v triede jedno dievča, ktoré nevie ako po svete chodiť a robí v tej triede rozbroje (no nikto to nevidí a každy človek sa jej pchá do zadku) . Zo začiatku som dávala max. snahu sa s nimi skamarátiť, ale po čase to proste nešlo. Jednoducho neviem o čom s nimi rozprávať, len ohovárajú a potom sa tým ľudom smejú do tvare (ja som veľmi proti falošnému správaniu). Našla som si kamarátky vo vedľajšej triede a veľmi si s nimi rozumiem. Po čase ma začali extrémne vyradovať z kolektívu a tak som išla za nimi, či im niečo na mne vadí. Vyjadrili sa, že ich urazilo, že sa kamarátim s inými triedami a preto sa rozhodli, že ma vyštvu z triedy - doslova takto mi to povedala jedna osoba (ostatne zahrali divadlo, že všetko je ok). Mna sa to veľmi dotklo, keďže mi to príde primitivne, prečo sa nemôžem kamarátiť s inými keď nedávajú ony snahu? Opäť som začala sa im pchať do zadku. Pomáhala im pri pisomkach… A ony opäť ignor. Mojim spoluziackam som veľakrát navrhla ísť vonku na nejakú kávu, len stále sa na niečo vyhovárajú. Mna zavolala vedľajšia trieda na párty s nimi, tak som išla. Teraz cez prázdniny sa z 5 dievčat, ktoré sa ohovárajú stali úplne úžasne kamošky. Len “moja,zlatko” ale reálne to nie je… Cez prázdniny stále chodili vonku a mňa ani raz nezavolali. Dnes prišli do triedy ani sa mi nepozdravili a úplne ofučane, lebo si dovolím ísť vonku s kamoškami z iných tried. Hlavne rozbroje tam robí tá falosna, ktorá túži aby sa jej každý pchal vkuse do zadku a s ňou aj ostatne. Nemá zmysel s nimi komunikovať (je nás malo dievčat v triede). Pripojila som sa k ním dnes na chodbe, niečo si povedali a utiekli odo mma. Nechápem ako skoro dospelé ženy môžu byť take. Prestúpiť určite nechcem, lebo som so školou spokojná a kvôli Španielčine nemôžem ísť do inej triedy, lebo tam nie je. Citim sa veľmi blbo a hlavne NESEBAVEDOMO a keď ideme z triedy do triedy som úplne vzadu. S chlapcami sa veľmi nedá kamarátiť, lebo oni majú názory “my chlapci len”. Ešte 2 roky musím nejako vydržať, ale je to náročné pri nich a za cely deň nepovedať ani jedno slovo v triede kvôli ignoru. Keď stojím pred tabuľou tak tá “hlavná šéfka” len prekrúca očami.

dorinka31
autor
4. sep 2023

@dorinka31 každý mi hovorí, že mám na nich reagovať drzo a budú mať rešpekt, no ja neviem ako… keď som drzá tak si to vycitam, neviem ako si vybudovať rešpekt

luccija
4. sep 2023

@dorinka31 keď si nerozumiete od začiatku žiadny rešpekt si už nevybudujes.Nikomu nepomáhaj, nevnucuj sa máš kamarátky vedľa.S týmto nič nespravis vydržíš 2 r kamarátky môžeš mať z ulice...toto sú spolužiačky.Dnes už ani kamarátstva nie sú ako voľakedy žiaľ:(

adri266
4. sep 2023

@dorinka31 Predpokladam, ze si uz druhacka, zatni zuby a vydrz. V skole nie si 24/7, urob co treba a chod poobede za kamoskami.

Horsie bude, ak take nieco zazijes v buducnosti na pracovisku, lebo niektore veci sa nezmenia, aj ked ludia dospeju.

valeria_h
4. sep 2023

Nepísala si tu už? O tom elegantnom obliekaní som už čítala, ale tam riešila autorka, či ísť alebo neísť na stužkovú..

belbel
4. sep 2023

@dorinka31 to je fajn, že máš kamošky, nevadí, že "odvedľa", rozvíjaj tie kamarátstva aj naďalej a v svojej triede sa pri vyučovaní a práci sústreď na seba, profituj z toho! Falošnice dráždi najmä to, že "sa držíš" a nerezignuješ

hipuska
4. sep 2023

Ja som to tiez tak mala. Presne kamarátky v druhej triede. Prestup.do druhej triedy mi škola nedovolila, aj keď v mojom prípade nebol žiaden problém. Uz som dospelá ale na školu nemám vôbec pekne spomienky. A práve sa chystá stretnutie po xy rokoch ale určite nepôjdem

lujza123
5. sep 2023

@dorinka31 koľko vás je dievčat v triede? Oni sú všetko jedna skupinka ktorá je vyložene proti tebe?
Trochu ich analyzuj, v takejto skupine je vždy 1 šéfka, zväčša veľmi narcisticka a manipulativna osoba, potom zopár jej verných prisluhovačiek ale zvyšok sú v podstate neutrálne baby ktoré sa boja ísť proti nej. Skratka nechcú aby boli obeťou šikany oni.
Na tieto dievčatá sa zameraj, bud len obyčajne kamarátska k nim. Taka neutrálna, pozdrav, usmej sa na ne.

Bližšie kamarátstva si pestuj s tými ktorý o to stoja.

Co mi ale udrelo do očí z tvojho popisu, presne rovnakého ako v minulej téme. Označujes samu seba za elegantnú, zameranú na učenie, spolužiačky ako športové typy, tak ma napadlo ci neposobis na ľudí trochu na myslene občas.

eva8
9. sep 2023

@dorinka31 onedlho si vyberiete semináre, triedy sa pomiesaju a už nebudeš musieť sa trápiť len v svojej triede. Kolektív, ktorý nesadne, ubíja, demotivuje. Možno ti tie dievčatá len závidia, pretože máš iné priority - škola a tomu zodpovedajúce výsledky. Kľudne sa kamaráť so spolužiakmi z iných tried, keď sa medzi nimi cítiš dobre. Si v ťažkej situácii. Ale riešiš to, skusas, to je hlavné

anickaaa6aaa
9. sep 2023

@dorinka31 pozri... takéto ženy nájdeš aj tu na modrom koni 🤭 dospelé ženy a matky. Ty sa môžeš kamarátiť s kým len chceš a nemusíslš sa pred nikým obhajovať prečo ani nič vysvetľovať...